Round-up HK (H): HGC maakt gehakt van Amsterdam, Tilburg boekt eerste overwinning in degradatieduel

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Heren-Hoofdklasse

In de veertiende speelronde van de Hoofdklasse Heren liet HGC geen spaan heel van directe concurrent Amsterdam, dat in eigen huis werd verslagen met 2-8. Tilburg boekte een uiterst belangrijke eerste overwinning op naaste concurrent Almere: 4-3.

Bloemendaal – Kampong 1-2

Op ’t Kopje liep Bloemendaal tegen de eerste nederlaag aan van het seizoen, waardoor het bovenin weer een stuk spannender is en de Utrechters het gat hebben verkleind tot drie punten. Met de nederlaag komt er voor Bloemendaal een einde aan een recordreeks van 37 wedstrijden zonder nederlaag. Bloemendaal domineerde de wedstrijd en kwam al na drie minuten op voorsprong via Thierry Brinkman. Na de rust bracht Jip Janssen zijn gelijke ploeg echter weer op gelijke hoogte waardoor de wedstrijd lange tijd afstevende op een puntendeling. Philip Meulenbroek dacht daar echter anders over en maakte de winnende in de 63e minuut en dompelde het de Mussen in rouw.

Amsterdam – HGC 2-8

In het Wagener stadion werd het een uiterst pijnlijke middag voor de Amsterdammers. Dat HGC makkelijk scoort dit seizoen was al bekend, maar deze zondag was de ploeg wel erg meedogenloos. De ploeg uit Wassenaar won met maar liefst 2-8, staat derde en het gat met de nummer vijf bedraagt maar liefst zes punten. Voor Amsterdam lijkt het een heel zwaar seizoen te worden, nu het zesde staat en flink aan de bak moet om nog vierde te worden. Al binnen 20 minuten stond het 0-3, via Max Plennevaux, Kenta Tanaka en Ashley Jackson. Bij rust stond het inmiddels 1-5. Rohof prikte er eentje voor Amsterdam, maar van Tongeren en Plennevaux deden hetzelfde voor HGC. Alleen Bakker maakte er nog eentje voor de thuisploeg. Opnieuw Plennevauw, Timmer, van Tongeren en clubtopscoorder Jackson maakte het feest compleet voor HGC.

Oranje-Rood-Klein Zwitserland 4-1

In Eindhoven maakte Oranje-Rood de zeperd van afgelopen vrijdag deels goed door Klein Zwitserland met 4-1 te verslaan. Eerder dit weekend liep de ploeg nog tegen een pijnlijke nederlaag aan op bezoek bij degradatiekandidaat Almere. De ploeg staat nu stevig op de vierde plek, terwijl het onderin enorm spannend wordt voor Klein Zwitserland. De ploeg staat met een punt voorsprong nog wel op een veilige negende plek, maar achter zich laat het drie ploegen met acht punten. Koen Bijen bracht de Hagenaars nog wel op voorsprong, mar de Eindhovenaren herpakten zich via goals van Benjamin Stanzl (2x), Lucas Martinez en Mink van der Weerden.

Pinoké-SCHC 1-0

De Steekneuzen boekte afgelopen zondag de volle winst voor eigen publiek, door SCHC met minimaal verschil te verslaan. Voor SCHC de tweede nederlaag op rij,terwijl Pinoké juist de volle buit pakte in dit dubbelweekend. SCHC staat door de nederlaag nu samen met twee andere ploegen met acht punten nu onderaan en zal zich zorgen dienen te maken om degradatie. Pinoké lijkt zich daar voorlopig geen zorgen om hoeven te maken met zes punten voorsprong op de gevarenzone. In het Amsterdamse Bos tekende Marlon Landbrug via een rake strafcorner voor de enige treffer van de wedstrijd.

Rotterdam-Den Bosch 2-3

Den Bosch begint in vorm te raken en versloeg Rotterdam voor eigen publiek met 2-3, waardoor de Brabanders al vier duel ongeslagen zijn en inmiddels zijn opgeklommen naar plek vijf. De achterstand op plek vier en een play-offplek bedraagt momenteel vier punten. De Rotterdammers weten daarentegen al drie wedstrijden op rij niet wat winnen is en zijn afgezakt naar de zevende plaats. Jelle Galema opende de score in de 33e minuut, waarna Hertzberger de score gelijktrok. Noud Schoenaker bracht zijn ploeg Den Bosch opnieuw op voorsprong, maar opnieuw bracht Hertzberger uit een strafbal dit keer de score gelijk. Joaquin Menini dompelde de thuisploeg echter in rouw en zorgde dat de punten mee gingen naar Brabant.

Tilburg-Almere 4-3

In een ware degradatiekraker in Tilburg boekten de thuisploeg een cruciale eerste overwinning van het seizoen op directe concurrent Almere. In een doelpuntrijk duel werd het 4-3 voor de Brabanders, waardoor er na veertien wedstrijden maar liefst drie ploegen op slechts acht punten staan onderaan het klassement. De bezoekers kwamen na een minuut al op voorsprong, maar de Tilburgers waren niet van plande handdoek in de ring te gooien. Scheer, Beddows en Furlong brachten de hekkensluiter op een 3-1 voorsprong, maar de Geus verzorgde de aansluitingstreffer waarna Robin Herweijer in de voorlaatste minuut de Flevolanders op gelijke hoogte brachten. Het bleek niet genoeg, want aanvoerder Jip Krens bezorgde in de allerlaatste minuut zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen, een hele belangrijke driepunter tot gevolg.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.