Round-up HK (H): Kampong en HGC in balans, Bloemendaal houdt de punten thuis tegen Rotterdam

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Heren-Hoofdklasse

In de negende speelronde speelden de nummers twee Kampong en drie HGC in Utrecht gelijk in een doelpuntrijk duel(3-3). Klein Zwitserland boekte na vier nederlagen een overwinning op Almere (3-1). Den Bosch toonde hekkensluiter SCHC weinig genade en won thuis met 5-0.

Bloemendaal-Rotterdam 3-1

Bloemendaal heeft de punten in eigen huis gehouden ten koste van Rotterdam, na een 3-1 overwinning. Hiermee is Bloemendaal voor de 33e keer op rij ongeslagen in de Hoofdklasse en verbetert daarmee haar recordreeks. Bloemendaal pakte via een benutte strafbal van Arthur van Doren vlak voor rust de voorsprong. Kort na rust makte Roel Bovendeert de 2-0. Simon Egerton scoorde via een strafcorner voor de aansluitingstreffer en Tim Swaen bepaalde de eindstand.

Kampong-HGC 3-3

In een doelpuntrijk duel tussen Kampong en HGC stapte er geen winnaar van het veld: 3-3. Namens HGC opende Seve van Ass de score. Koen Visser maakte vervolgens gelijk, waarna HGC uitliep naar een 3-1 voorsprong. Ties Ceulemans verzorgde vervolgens de aansluitingstreffer en Sander de Wijn bezorgde zijn club elf minuten voor tijd via een rake strafcorner alsnog een punt. Door de puntendeling staan beide ploegen op zeventien punten uit negen wedstrijden.

Klein Zwitserland-Almere 3-1

Klein Zwitserland weet na vier verliespartijen weer wat winnen is, na een 3-1 overwinning in eigen huis tegen Almere. Koen Bijen scoorde tweemaal voor de Steenbokken, Ruben Versteeg was verantwoordelijk voor de andere treffer. Namens Almere maakte Valentijn Charbon het enige doelpunt. Door de overwinning klimt Klein Zwitserland naar de achtste plaats, Almere staat nu tiende.

Tilburg-Pinoké 2-2

Tilburg wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen, nadat het vandaag in eigen huis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Pinoké. Gareth Furlong bezorgde Tilburg tot tweemaal toe op voorsprong, maar in de slotminuut was het Alexander Hendrickx die de gelijkmaker verzorgde. Tilburg blijft hierdoor steken op vier punten en staat daarmee elfde, Pinoké staat negende.

Den Bosch-SCHC 5-0

In eigen huis boekten Den Bosch een klinkende overwinning tegen de nummer laatst SCHC. De Bosschenaren wisten er vijf te maken, waardoor SCHC al 34 treffers incasseerde dit seizoen. Namens Den Bosch scoorde Nicolas Della Torre driemaal Sebastien Dockler maakte de overige twee. Door opnieuw een nederlaag blijft SCHC steken op twee punten en is het daarmee nog steeds hekkensluiter. Den Bosch is al vier wedstrijden ongeslagen en staat zevende op de ranglijst.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.