Round-up HK (H): Kampong wint topper, pak slaag Rotterdam

(c) Maurice de Wert

Op de vierde speeldag, het tweede deel van het dubbelweekend, heeft Kampong in Eindhoven de topper met Oranje-Rood gewonnen: 1-3. Rotterdam kreeg in eigen huis een flink pak slaag. HGC was met liefst 6-2 te sterk en promovendus Klein Zwitserland pakte opnieuw een punt. Dit keer in en tegen Tilburg: 1-1.

Tilburg-Klein Zwitserland 1-1

Ook in het vierde competitieduel slaagde Tilburg er niet in de volle buit te pakken. Op eigen veld bleven de Tilburgers steken op 1-1 tegen Klein Zwitserland. De promovendus was na een klein kwartier op voorsprong gekomen via Koen Bijen. Vlak voor rust maakte Gareth Furlong gelijk uit een strafcorner. Na de pauze ging Tilburg op jacht naar de winnende treffer, maar daar slaagde de ploeg ondanks een paar goede kansen niet in.

Oranje-Rood-Kampong 1-3

Oranje-Rood houdt een bittere nasmaak over aan het eerste dubbelweekend van het seizoen. Na een puntendeling (1-1) met promovendus Klein Zwitserland op vrijdag ging de Eindhovense formatie zondag met 3-1 onderuit tegen landskampioen Kampong. Oranje-Rood kreeg vlak voor het duel een tegenvaller te incasseren. Doelman Pirmin Blaak raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan de knie en moest vervangen worden door de pas 18-jarige Sander van Berkel. De jonge keeper was na twaalf minuten kansloos toen Ties Ceulemans van dichtbij Kampong op voorsprong zette. Lucas Martinez maakte nog voor rust gelijk. In de slotfase trok Kampong het duel naar zich toe dankzij twee doelpunten van Bjorn Kellerman.

Bloemendaal-SCHC 5-0

Bloemendaal kende weinig problemen met SCHC. Al na het eerste kwart leidde de koploper in de Hoofdklasse met 3-0. Roel Bovendeert opende na drie minuten de score die werd verdubbeld door Florian Fuchs. Vervolgens tilde Thierry Brinkman de stand naar 3-0. Nog voor rust maakte Jasper Brinkman het kwartet doelpunten vol. Thierry Brinkman zette na de pauze de eindstand op het bord. Sebas Molkenboer kreeg vijf minuten voor tijd de rode kaart. SCHC is met een punt hekkensluiter. Bloemendaal gaat aan kop met de volle buit uit vier competitiewedstrijden.

Pinoké-Den Bosch 1-1

Na een vroeg doelpunt van Jelle Galema leek Den Bosch op weg naar de tweede overwinning van het dubbelweekend. Maar in de allerlaatste minuut pakte Pinoké alsnog een punt na een rake strafcorner van Jacob Smith. Het betekende voor de Steekneuzen het tweede punt van het seizoen na de 2-2 afgelopen vrijdag tegen SCHC. Den Bosch bezet de vierde plaats met zeven punten uit vier duels.

Rotterdam-HGC 2-6

Het dubbelweekend is voor Rotterdam uitgelopen op een rampweekend. Na de 3-0 nederlaag vrijdag tegen Den Bosch maakten de Rotterdammers op eigen veld een flinke uitglijder. HGC won met 6-2. Het was Seve van Ass die zijn oude ploeg op de pijnbank legde. Hij maakte de eerste twee doelpunten van het duel, de eerste vanaf de strafbalstip en de tweede uit een strafcorner. Daarna tilden Olivier van Tongeren, Steijn van Heijningen, Dick Möhlmann en Karst Timmer de score naar 0-6. In de slotfase deden Jeroen Hertzberger en Simon Ergerton nog iets terug voor Rotterdam uit een strafcorner. Voor HGC was het pas de tweede zege in vier duels.

Amsterdam-Almere 4-1

Zonder aanvoerder Billy Bakker won Amsterdam met 4-1 van Almere, dat afgelopen vrijdag tegen Tilburg het eerste punt van het seizoen pakte. Het was voor de Amsterdammers alweer de derde overwinning op rij. Na een klein kwartier zette Mirco Pruyser de thuisploeg op het spoor van de zege. Ondanks een overwicht kwamen er in de eerste helft geen doelpunten bij. Na rust bouwde Amsterdam, waar Philip van Leeuwen vanaf het derde kwart Jan de Wijkerslooth onder de lat verving, de voorsprong uit via strafcorners. Teun Rohof en Justin Reid-Ross scoorden voordat Terrance Pieters, ook uit een corner, de achterstand van Almere verkleinde naar 3-1. Het slotakkoord was voor Amsterdam. Opnieuw schoot Reid-Ross raak vanaf de kop van de cirkel. Terwijl Amsterdam zich in de top heeft genesteld, is Almere voorlaatste met een punt uit vier wedstrijden.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Hoofdklasser

Floppieenteun hoe was de wedstrijd ?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.