Round-up HK (H): Oranje-Rood naar play-offs, degradatiestrijd onbeslist

Oranje-Rood-Bloemendaal-Heren-Galema-Van-der-Schoot

Net als de dames hebben ook de heren van Oranje-Rood de play-offs bereikt. De Eindhovense ploeg had zondag in het thuisduel genoeg aan een punt tegen HGC, maar zegevierde met 5-2. In de strijd om degradatie kroop hekkensluiter hdm dichter naar Almere toe. Het verschil is nog maar twee punten. SCHC steeg naar plaats negen ten koste van Pinoké, dat nu op een play-outplek staat.

Oranje-Rood-HGC 5-2

In navolging van Kampong, Bloemendaal en Amsterdam heeft ook Oranje-Rood zich gekwalificeerd voor de play-offs. Een punt tegen HGC was voldoende om concurrent Rotterdam definitief op achterstand te zetten, maar de Eindhovense formatie won met 5-2. Mink van der Weerden, uit een strafcorner, en Jelle Galema zetten Oranje-Rood op een 2-0 voorsprong. Tristan Algera verkleinde uit een corner de achterstand van HGC, waarna Pelle Vos voor de gelijkmaker tekende. Met zijn tweede treffer vanaf de kop van de cirkel zette Van der Weerden Oranje-Rood weer op voorsprong. Een minuut later vergrootte Muhammad Rizwan de marge naar twee. In de slotminuut bepaalde Galema, ook zijn tweede doelpunt van het duel, de eindstand op 5-2.

Kampong-Almere 4-2

Kampong behield de ongeslagen status met de 4-2 overwinning op Almere, dat volgende week tegen hekkensluiter hdm directe degradatie kan ontlopen. Met drie doelpunten had Robbert Kemperman een groot aandeel in de zege van de landskampioen. Almere was al na acht minuten op voorsprong gekomen door Deegan Huisman, voordat Kemperman de achterstand omboog tot een voorsprong. Erwin Kruisbrink maakte nog wel gelijk, maar na de derde goal van Kemperman gooide Philip Meulenbroek het duel definitief in het slot.

Bloemendaal-Tilburg 4-1

Net als Kampong behield ook Bloemendaal de ongeslagen status in de Hoofdklasse. De Mussen wonnen in eigen huis met 4-1 van Tilburg. De Tilburgers zijn nog niet zeker van handhaving, omdat SCHC met 2-1 won van Den Bosch. Na het eerste kwart leidde Bloemendaal met 2-1. Jamie Dwyer had na negen minuten de score geopend, waarna Sander Visser de 1-1 op het bord zette. Jord Beekmans zette Bloemendaal weer op voorsprong, die vervolgens na rust werd uitgebouwd door Tim Swaen, uit een strafcorner, en Glenn Schuurman.

Pinoké-Amsterdam 3-6

Het duel stond in het teken van de laatste thuiswedstrijd van Dennis Warmerdam van Pinoké. Warmerdam moet vanwege een tumor in de arm noodgedwongen stoppen met hockey. De spelers van alle hoofdklasseclubs droegen daarom tijdens de warming-up shirts met rugnummer 13, het nummer van Warmerdam. In de Bosderby werd met 6-3 verloren van grote broer Amsterdam. Het betekende dat Pinoké naar de tiende plaats zakte. Staan de Steekneuzen volgende week ook nog op dezelfde plek dan moet de ploeg play-outs spelen. Mirco Pruyser was goed voor de helft van de productie van Amsterdam. Justin Reid-Ross verzilverde een strafbal en pushte raak uit een strafcorner. De andere Amsterdamse treffer kwam op naam van Boris Burkhardt. Voor Pinoké waren Derck de Vilder, Camil Papa en Marlon Landbrug trefzeker.

(c) Rob Visser

(c) Rob Visser

SCHC-Den Bosch 2-1

Met de 2-1 zege op Den Bosch deed SCHC goede zaken in de strijd om de play-outs. De promovendus steeg naar een veilige negende plaats ten koste van Pinoké, dat met nog één duel te gaan twee punten achterstand heeft op de Bilthovense ploeg. Het was pas de eerste overwinning in 2018 voor SCHC, dat vlak voor rust op achterstand kwam door een goal van Brent van Bijnen. Na de gelijkmaker van Martijn van Liempt bezorgde Thomas Vis zijn ploeg zes minuten voor tijd de broodnodige drie punten.

hdm-Rotterdam 4-4

Hdm bezorgde zich door de 4-4 tegen vice-kampioen Rotterdam volgende week op de laatste speeldag een finale tegen Almere om degradatie naar de Promotieklasse. De Haagse ploeg dichtte het gat naar de concurrent naar twee punten. De wedstrijd tussen hdm en Rotterdam kende een afwisselend scoreverloop: 0-1, 2-1, 2-3, 4-3 en 4-4. Kieran Dartée was met twee rake strafcorners belangrijk voor hdm, waarvoor ook Lennart Kallenberg en Cedric de Gier trefzeker waren. Rotterdam had vier verschillende doelpuntenmakers: Seve van Ass, uit een corner, Simon Egerton, Milan van Baal en Jeroen Hertzberger. De aanvoerder van Rotterdam benutte twee minuten voor tijd een strafbal.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

bart

Hopelijk doen Rotterdam en Den Bosch komend weekend hun sportieve plicht en is Tilburg alsnog veilig

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.