Round-up HK (H): Ruime overwinningen voor Kampong en Oranje-Rood

(c) Maurice de Wert

Slechts twee duels werden zondag in de Hoofdklasse heren afgewerkt. In de eerste speelronde na de winterstop won landskampioen en koploper Kampong in Bilthoven met 7-0 van SCHC. Oranje-Rood was in eigen huis met 4-0 te sterk voor hekkensluiter hdm.

SCHC-Kampong 0-7

Het duel was een matige aflevering in de derbygeschiedenis. SCHC was verzwakt door een griepgolf die de selectie afgelopen week trof. Voor Kampong-speler Robbert Kemperman zat het duel er al na een kwart erop. Hij werd uit voorzorg voor de rest van het duel aan de kant gehouden. Al na vier minuten zette Constantijn Jonker de Utrechtse formatie op voorsprong. De score werd vlak voor rust verdubbeld door een verzilverde strafcorner van Martijn Havenga. In het derde kwart liep Kampong snel uit nadat Tom van Hooijdonk van SCHC na een overtreding met een gele kaart voor tien minuten naar de kant moest. Een intikker van Jonker en twee treffers van Meulenbroek tilden de stand naar 0-5. In de slotfase rondde Jonker een Utrechtse uitbraak af en bepaalde Bjorn Kellerman de eindstand op 7-0.

Oranje-Rood-hdm 4-0

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde eerder dit seizoen nog in 4-4, maar dit keer was hdm kansloos tegen Oranje-Rood dat met duidelijke cijfers won: 4-0. De wedstrijd werd door de Eindhovenaren al voor rust beslist. Rashid Mehmood opende uit een strafcorner na zes minuten de score, waarna Jelle Galema nog voor het einde van het eerste kwart de voorsprong verdubbelde. Robert van der Horst bepaalde de ruststand op 3-0. Negen minuten voor tijd zette Niek van der Schoot de eindstand op het bord. Bij Oranje-Rood keerde Mink van der Weerden terug in de ploeg, maar konden de Eindhovenaren geen beroep doen op Joep de Mol en de Argentijn Agustin Mazzilli.

Pinoké-HGC afgelast

Het duel wordt op vrijdag 16 maart ingehaald.

Bloemendaal-Almere afgelast

Het duel wordt op vrijdag 16 maart ingehaald.

Amsterdam-Den Bosch afgelast

Het duel wordt op vrijdag 16 maart ingehaald.

Tilburg-Rotterdam afgelast

Het duel wordt op vrijdag 16 maart ingehaald.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.