Round-up HK (H): SCHC en Tilburg in evenwicht

(c) Maurice de Wert

In de Hoofdklasse heren zijn vrijdagavond nog geen beslissingen gevallen. De strijd om de play-offs en play-outs is nog steeds open. De kraker onderin tussen SCHC en Tilburg eindigde onbeslist en in de top kon geen van de ploegen een ticket voor de play-offs veiligstellen.

SCHC-Tilburg 1-1

De tweede finale van Tilburg in de week van de waarheid eindigde in een puntendeling. In Bilthoven kwam de ploeg van coach Jeroen Delmée niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Tilburgers kwam in het derde kwart op voorsprong door Vincent Langehuijsen, die een strafcornervariant afmaakte. Tien minuten voor tijd maakte Luuk van Duren gelijk. Tilburg blijft door het gelijke spel op de veilige negende plaats staan. De ploeg staat in punten gelijk met nummer acht Pinoké, dat thuis met 4-0 verloor van Bloemendaal. Ook voor SCHC verandert er weinig in de ranglijst. De promovendus blijft op een play-outplek op één punt van Tilburg.

Pinoké-Bloemendaal 0-4

Door de thuisnederlaag tegen Bloemendaal zag Pinoké concurrent Tilburg in punten gelijk komen. Ook SCHC krop dichter naar de Steekneuzen toe op de ranglijst. Met nog drie duels te gaan is Pinoké nog lang niet zeker van rechtstreekse handhaving. Tim Swaen was de grote man aan de kant van de koploper in de Hoofdklasse. De voormalige speler van Tilburg pushte drie keer raak uit een strafcorner, nadat Jamie Dwyer Bloemendaal op voorsprong had gezet.

Almere-Oranje-Rood 2-6

Met de ruime overwinning op Almere houdt Oranje-Rood de kans op deelname aan de play-offs nog steeds in eigen hand. Het duel begon spectaculair met vier doelpunten in het eerste kwart. Terrance Pieters zette Almere snel op voorsprong. Jelle Galema en Agustin Mazzilli bogen de achterstand om in een voorsprong die een minuut later teniet werd gedaan door Daniel de Haan. De stand van 2-2 bleef vervolgens twee kwarten op het bord staan. In de 17,5 minuut liep Oranje-Rood uit naar een 6-2 overwinning dankzij goals van Bob de Voogd, Thomas Briels, Mink van der Weerden, uit een strafcorner, en opnieuw Mazzilli. Almere zag concurrenten SCHC en Tilburg met een punt uitlopen, maar hekkensluiter hdm bleef op drie punten.

HGC-Rotterdam 1-3

Rotterdam deed wat het moest doen in de strijd om deelname aan de play-offs: winnen. In Wassenaar werd HGC met 3-1 verslagen. Na twee doelpuntloze kwarten nam HGC de leiding via Tristan Algera uit een strafcorner. Albert Beltran maakte gelijk, waarna Jeroen Hertzberger met een rake push uit een corner de Rotterdammers op voorsprong zette. Met zijn tweede treffer bezegelde Beltran de zege van de vice-kampioen. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan is de achterstand van Rotterdam op Oranje-Rood zes punten.

hdm-Amsterdam 1-5

Hekkensluiter hdm had weinig in de melk te brokkelen tegen Amsterdam. Bij rust leidden de Amsterdammers al met 2-0 dankzij doelpunten van Billy Bakker, uit een strafcorner, en Casper Horn. Horn vergrootte de marge in het derde kwart naar drie, waarna Mirco Pruyser twee keer het net vond. Vlak voor het eindsignaal deed Martijn Dolman uit een corner iets terug voor hdm, dat drie punten achterstand heeft op nummer elf Almere.

Kampong-Den Bosch 2-0

In navolging van koploper Bloemendaal behield ook Kampong de ongeslagen status. De landskampioen rekende in eigen huis af met Den Bosch. Beide treffers werden pas na rust gescoord. Pepijn Luijkx opende de score, die vier minuten later werd verdubbeld door Philip Meulenbroek. Kampong blijft op doelsaldo tweede. Den Bosch staat stevig op de zesde plaats.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.