Round-up HK (H): Tilburg verslaat hdm, topper onbeslist

Op de 18de speeldag in de Hoofdklasse heren heeft Tilburg zeer goede zaken gedaan. Met de 5-1 overwinning op hekkensluiter hdm stegen de Tilburgers van de elfde naar de negende plaats. De topper tussen Amsterdam en Kampong bleef onbeslist. In het Wagener Stadion werd het 2-2. Rotterdam hield de hoop op deelname aan de play-offs levend na de 5-4 zege op Almere.

Tilburg-hdm 5-1

Tilburg is de week van de waarheid prima begonnen. Hekkensluiter hdm werd met 5-1 verslagen, waardoor de Tilburgers op de ranglijst twee plaatsen stegen naar de veilige negende plaats. In het eerste kwart opende Joep de Natris de score, die pas na rust werd uitgebouwd. Binnen twee minuten van elkaar scoorden Tom Beddows en Felix Gulinck. Niels Blaak deed iets terug voor hdm uit een strafcorner. Maar een minuut later bracht Lucas van Bergeijk de marge weer naar drie. Jesse van Minde bepaalde opnieuw een minuut later de eindstand op 5-1.

Amsterdam-Kampong 2-2

Kampong behield de ongeslagen status, maar raakte wel de koppositie in de Hoofdklasse kwijt aan Bloemendaal. De Mussen hebben een beter doelsaldo dan de Utrechters. In het eerste kwart kwam de landskampioen in het Wagener Stadion op voorsprong door een doelpunt van Philip Meulenbroek. Boris Burkhardt maakte in het tweede kwart gelijk. Toch ging Kampong met een voorsprong de rust in. Martijn Havenga benutte seconden voor het rustsignaal een strafbal. Vlak na rust maakte Mirco Pruyser gelijk.

Rotterdam-Almere 5-4

Het kostte moeite, maar de Rotterdammers beslisten een spectaculair duel in eigen voordeel. Almere werd met 5-4 verslagen waardoor Rotterdam in de strijd om play-offtickets in het spoor blijft van concurrent Oranje-Rood. De vice-kampioen moest tot drie keer toe een achterstand goedmaken. Doelpunten van Daniel de Haan en Stijn Jolie (twee keer uit een strafcorner) werden geneutraliseerd door twee treffers van Jeroen Hertzberger en Seve van Ass. Van Ass zette met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd Rotterdam na 41 minuten op voorsprong, die vervolgens werd vergroot door Thijs van Dam. Terrance Pieters deed in de slotfase uit een corner nog iets terug voor Almere dat er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren.

Den Bosch-HGC 2-1

Bij HGC lijkt het ballonnetje langzaam leeg te lopen. In Den Bosch leed de ploeg uit Wassenaar de vierde nederlaag op rij. Jorrit Croon bracht HGC op gelijke hoogte twee minuten nadat Bram van Groesen Den Bosch op voorsprong had gezet. Zes minuten voor tijd bezorgde Pepijn Reijenga zijn ploeg de drie punten. Voor beide ploegen staat er in de Hoofdklasse niets meer op het spel. Den Bosch heeft nog de finale van de Gold Cup in het verschiet.

Bloemendaal-SCHC 3-1

SCHC hoopte lang op een stunt tegen Bloemendaal, maar stapte na zeventig minuten toch met lege handen van het veld. Thomas Vis had de Bilthovense ploeg na tien minuten spelen uit een strafcorner op voorsprong gezet. Het duurde ruim een halfuur voordat Bloemendaal op gelijke hoogte kwam. Jamie Dwyer maakte geen fout vanaf de strafbalstip. Roel Bovendeert, de man in vorm, nam de tweede Bloemendaalse treffer voor zijn rekening. Tom Swaen gooide met een rake strafcorner tien minuten voor tijd het duel definitief in het slot. Dankzij de zege en het gelijkspel van Kampong bij Amsterdam (2-2) is Bloemendaal de nieuwe koploper in de Hoofdklasse. Voor SCHC zijn de druiven zuur, want door winst van concurrent Tilburg, staat de BIlthovense formatie op een play-outplek.

Oranje-Rood-Pinoké 2-1

Oranje-Rood houdt de kansen op deelname aan de play-offs nog steeds in eigen hand na de 2-1 zege op Pinoké. De Steekneuzen kwamen in het tweede kwart op voorsprong. Marlon Landbrug rondde een solo met een backhandschot af. Benjamin Stanzl maakte voor rust gelijk, waarna Jelle Galema net na de pauze de wedstrijd besliste.

Reageer