Round-up HK (H): Topper onbeslist, Den Bosch verrast Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Topper onbeslist, Den Bosch verrast Rotterdam

De topper op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse tussen Kampong en Bloemendaal eindigde onbeslist. In Utrecht werd het 3-3. In Rotterdam zorgde Den Bosch voor een verrassing door met 2-1 te winnen van de vice-kampioen. Almere blijft hekkensluiter na de vijfde nederlaag op rij.

Kampong-Bloemendaal 3-3

De topper van het weekend eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel. Kampong kwam in het eerste kwart op voorsprong door een doelpunt van Ties Ceulemans. Bloemendaal draaide rondom de rust de achterstand om in een voorsprong. Thierry Brinkman maakte gelijk, waarna Florian Fuchs de Mussen op 1-2 zette. Vervolgens was het de beurt aan Kampong. Bjorn Kellerman tekende voor de gelijkmaker, waarna Kampong op voorsprong kwam door een benutte strafcorner van Martijn Havenga. Het was niet voldoende voor de winst. In de slotfase voorkwam Fuchs met zijn tweede doelpunt een nederlaag voor Bloemendaal. Ondanks het puntenverlies blijft Kampong koploper in de Hoofdklasse.

HGC-Tilburg 4-1

HGC revancheerde zich van de oorwassing vorige week op Bloemendaal (7-2). In eigen huis werd Tilburg met 4-1 verslagen. Rik van Kan zette HGC voor rust op voorsprong. Lucas Martinez verdubbelde de score uit een strafcornerrebound, waarna Tristan Algera uit een corner de 3-0 op het bord zette. Bas Scheer deed vervolgens iets terug voor Tilburg. Het was uiteindelijk HGC dat in de slotfase nog scoorde. Opnieuw pushte Algera raak uit een corner.

Almere-Amsterdam 1-2

Opnieuw waren de druiven zuur voor Almere. Net als tegen Bloemendaal had de ploeg van coach Pasha Gademan lange tijd uitzicht op een punt, maar net als tegen de Mussen ging het mis in het slot van het duel. Ryan Crowe had Almere uit een strafcorner op gelijke hoogte gezet, nadat Johannes Mooij de score na rust had geopend. De goal van Crowe leek Almere eindelijk het eerste punt van het seizoen te bezorgen, maar Mirco Pruyser zorgde er twee minuten voor tijd voor dat Amsterdam niet een maar drie punten mee naar huis nam.

Rotterdam-Den Bosch 1-2

Den Bosch zorgde voor de verrassing op de vijfde speeldag door in en tegen Rotterdam met 2-1 te winnen. Na een doelpuntloos eerste kwart kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Den Bosch gaf een strafcorner weg die werd benut door Jeroen Hertzberger. Na rust nam Rotterdam het initiatief een kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dat verzuimde de vice-kampioen en kreeg in de slotfase de deksel op de neus. Austin Smith sloeg tweemaal toe uit een corner en bezorgde zo zijn ploeg de tweede zege van het seizoen. Door de tweede nederlaag zakte Rotterdam een plek naar positie vijf.

SCHC-Oranje-Rood 1-5

Oranje-Rood is met een opmars begonnen. Na de 5-1 zege bij promovendus SCHC staan de Eindhovenaren inmiddels op de zesde plaats op de ranglijst. Bij rust stond Oranje-Rood al met 0-3 voor dankzij twee doelpunten van Bob de Voogd en de openingstreffer van Mink van der Weerden uit een strafcorner. Na rust bouwde Oranje-Rood verder aan de voorsprong via Thomas Briels en opnieuw Van der Weerden met een rake push vanaf de kop van de cirkel. Bram Weers deed uit een corner iets terug voor SCHC, dat zakte van de zesde naar de achtste plaats op de ranglijst.

hdm-Pinoké 1-4

Met slechts drie punten uit vier wedstrijden kwam voor Pinoké de zege in Den Haag op hdm zeer gelegen. De promovendus werd met 4-1 verslagen. Dennis Warmerdam zette de Steekneuzen na iets minder dan een kwartier spelen op voorsprong. Deze stand werd vlak voor rust naar 0-3 getild dankzij Thijn Knetemann, uit een strafcorner, en een treffer van Marlon Landbrug. Diego Arana maakte er na rust nog 0-4 van voordat hdm het net vond via Ruben Versteeg.

Reageer