Round-up HK (H): Topper onbeslist, eerste zege Pinoké

(c) Roel Ubels

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse Heren eindigde de klassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal onbeslist. In het Wagener Stadion werd het 2-2. Even verderop in het Amsterdamse Bos boekte Pinoké de eerste overwinning van het seizoen door Almere met 3-1 te verslaan.

HGC-Klein Zwitserland 5-2

Met de vierde zege uit de laatste vijf wedstrijden is HGC inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in de Hoofdklasse. De Wassenaarse ploeg kende een raketstart van het duel met de promovendus. Na vier minuten leidde HGC al met 2-0 via doelpunten van Ashley Jackson en Kenta Tanaka. Jackson scoorde nog twee doelpunten, beide uit een strafcorner, en ook Seve van Ass was trefzeker. Voor Klein Zwitserland scoorden Wouter Pastoor en Enzo Torossi, uit een corner. Na een goede start zijn de Steenbokken met vier nederlagen op rij inmiddels gezakt naar een negende plaats.

Den Bosch-Kampong 1-1

Landskampioen Kampong heeft voor de tweede week op rij punten laten liggen. Na de nederlaag vorige week tegen Rotterdam kwamen de Utrechters zondag niet verder dan 1-1 tegen Den Bosch. Kampong staat nog steeds derde, maar heeft evenveel punten als nummer zes Rotterdam. Den Bosch kwam na twaalf minuten op voorsprong via Nicolas Della Torre. Pas in de slotfase kwam Kampong op gelijke hoogte. Doelman Loïc van Doren van Den Bosch moest met geel naar de kant, waarna Martijn Havenga de strafcorner benutte. Ondanks de puntendeling zweeft Den Bosch op een zevende plaats een beetje in niemandsland. Het gat met plek zes is vier punten en met plek acht zeven.

Rotterdam-SCHC 4-2

Met de derde overwinning op rij blijft Rotterdam kansrijk in de strijd om de play-offs. De ploeg rekende in eigen huis af met hekkensluiter SCHC. De Bilthovense formatie nam na vijf minuten brutaal de leiding dankzij Thomas Vis. Het duurde lang voordat Rotterdam de stand gelijk kon trekken via Simon Egerton. Albert Beltran en Glenn Turner, uit een strafcorner, tilden Rotterdam vervolgens naar 3-1. Bram Weers verkleinde tien minuten voor tijd de achterstand van SCHC, maar Rotterdam had het laatste woord. Vier minuten voor tijd was Tristan Algera trefzeker vanaf de kop van de cirkel.

Amsterdam-Bloemendaal 2-2

De klassieker in de Hoofdklasse kende geen winnaar. Amsterdam snoepte koploper Bloemendaal een punt af, maar slaagde er dus opnieuw niet in om een topwedstrijd winnend af te sluiten. Justin Reid-Ross zette Amsterdam op voorsprong, maar nog voor rust draaide Tim Swaen eigenhandig de achterstand van Bloemendaal om in een voorsprong. Elf minuten voor tijd voorkwam Mirco Pruyser met een benutte strafbal een nederlaag voor Amsterdam, dat van een derde naar een vijfde plaats zakte. Koploper Bloemendaal koestert een voorsprong van drie punten op de nieuwe nummer twee Oranje-Rood.

Tilburg-Oranje-Rood 1-4

Oranje-Rood klom dus naar de tweede plaats in de Hoofdklasse na een 4-1 zege in de Brabantse derby op Tilburg, dat zakte naar een voorlaatste plaats. Muhammad Rizwan opende na zeven minuten de score voor Oranje-Rood. Tien minuten later maakte Bob de Voogd er 0-2 van. Nog voor rust verkleinde Joep de Natris uit een strafcorner de achterstand. Na de pauze viel de gelijkmaker niet en besliste Oranje-Rood het duel in zijn voordeel via een tweede treffer van De Voogd en Robert van der Horst.

Pinoké-Almere 3-1

Pinoké heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Steekneuzen wonnen op eigen veld van Almere. Het werd 3-1, nadat Almere al na een minuut spelen op voorsprong kwam via een rake strafcorner van Stijn Jolie. Twee minuten later maakte Jacob Smith gelijk, waarna Alexander Hendrickx met twee doelpunten Pinoké de drie punten bezorgde. Beide ploegen hebben na acht duels vijf punten. Op basis van doelsaldo is Pinoké achtste en Almere tiende.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.