Round-up HK (H): Zevenklapper Kampong in derby tegen SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Zevenklapper Kampong in derby tegen SCHC

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft landskampioen Kampong in de derby met SCHC flink toegeslagen. In Bilthoven was de Utrechtse formatie met 7-2 te sterk. Ook de andere topploegen boekten zondag een overwinning.

Amsterdam-Den Bosch 3-0

Amsterdam revancheerde zich voor de nederlaag vorige week op de openingsdag van de Hoofdklasse in en tegen Rotterdam (2-1). In het Wagener Stadion werd Den Bosch met 3-0 verslagen. Alle Amsterdamse doelpunten kwam voort uit een strafcorner. Justin Reid-Ross scoorde twee keer, de andere treffer kwam op naam van Boris Burkhardt.

Tilburg-HGC 1-3

Tilburg begon goed aan het duel met HGC. Op het nieuwe hoofveld zette Timothy Cross de Tilburgers na drie minuten op voorsprong. Twee doelpunten van Ashley Jackson uit een strafcorner draaiden de score om in het voordeel van HGC, waarna nog voor rust Max Plenneveaux het duel definitief besliste. Opvallend was dat er vier gele kaarten werden getoond, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Waar HGC profiteerde van de overtal en twee doelpunten scoorde, wist Tilburg niet te profiteren van de situatie.

Oranje-Rood-Almere 3-1

Net als vorige week tegen Bloemendaal leek Almere in Eindhoven tegen Oranje-Rood op weg naar een goed resultaat. Met een rake strafcorner na rust neutraliseerde Stijn Jolie de openingstreffer van Bob de Voogd uit een cornervariant. Pas in het vierde kwart trok Oranje-Rood het duel naar zich toe. Dankzij twee doelpunten van de Belgische international Thomas Briels in een tijdsbestek van drie minuten pakte de Eindhovense formatie de volle buit.

Bloemendaal-Klein Zwitserland 3-1

Promovendus Klein Zwitserland kon niet opnieuw voor een stunt zorgen. Bloemendaal liet zich niet verrassen en won met 3-1. Al na het eerste kwart was het duel eigenlijk al beslist. Toen stond het al 3-0 na doelpunten van Roel Bovendeert, Ingwer Wiese en Yannick van der Drift. Die stand leek ook de eindstand te worden, maar drie minuten voor tijd scoorde Ruben Versteeg tegen.

SCHC-Kampong 2-7

Met het vertrek van Constantijn Jonker, Quirijn Caspers en Philip Meulenbroek leverde Kampong veel goals in. Men was benieuwd hoe de Utrechters dit zouden gaan oplossen, maar na twee speeldagen heeft de ploeg al elf doelpunten gemaakt. Na de 4-1 zege op Pinoké werd zondag SCHC met 7-2 verslagen. In de zesde minuut kwam Kampong op voorsprong via Jasper Luijkx. Daarna bouwde de ploeg nog voor rust die score uit naar 0-4 dankzij Ties Ceulemans, Robbert Kemperman en opnieuw Luijkx. Thijn Knetemann deed na de pauze uit een strafcorner iets terug voor SCHC, dat vervolgens een doelpunt van Pepijn Luijkx incasseerde. Cédric Terwel maakte er 2-6 van voordat Sila Lageman de eindstand op het bord zette.

Pinoké-Rotterdam 1-3

Rotterdam boekte voor de tweede week op rij een overwinning op een club uit het Amsterdamse Bos. Na de zege op Amsterdam (2-1) vorige week werd zondag Pinoké met 3-1 verslagen. De Rotterdammers kwamen na tien minuten spelen op achterstand. Matis Papa zette Pinoké op 1-0, waarna Jeroen Hertzberger vlak voor rust uit een strafcorner voor de gelijkmaker tekende. Thijs van Dam en Albert Beltran bezorgden Rotterdam uiteindelijk de volle winst.

Reageer