Round-up Hoofdklasse dames: Kampong pakt punt, top ranglijst maakt geen fout | Hoofdklasse Hockey Nederland
Donja Zwinkels scoort de 1-0 tegen HDM

Round-up Hoofdklasse dames: Kampong pakt punt, top ranglijst maakt geen fout

In de elfde speelronde van de Hoofdklasse dames wonnen SCHC, Amsterdam en Den Bosch gemakkelijk hun wedstrijden. Oranje-Rood maakte het eerste doelpunt van 2021 en pakt een punt tegen HDM.

Amsterdam – Hurley (Uitslag 5-0)

Het werd vandaag een makkelijke overwinning voor Amsterdam. In eigen huis herstelden de Amsterdammers zich van het dure puntverlies vorige week tegen HDM. Vroeg in de wedstrijd scoorde Felice Albers de 1-0, waarna van Elst vlak voor rust nog de 2-0 maakte. Eva de Goede, Michelle Fillet en Maria Verschoor konden de score in de tweede helft uitbouwen naar 5-0.

Hurley-speelster Daantje de Kruijff vond het terecht dat Amsterdam won, maar baalde van de grote uitslag: “In het eerste kwart hadden we pech dat de scheidsrechter een naar mijn idee terecht doelpunt van Roos Drost afkeurde. Een 0-1 voorsprong had natuurlijk een hele andere wedstrijd opgeleverd. Amsterdam was wel beter en vooral op het middenveld werden we soms overlopen. Toch denk ik dat we ze niet zo ver hadden moeten laten komen. Helaas werd ook een doelpunt later in de wedstrijd van Gitte Michels ook bij ons afgekeurd. Dat we 0-5 hebben verloren is natuurlijk heel erg balen. Toch staat er morgen een belangrijke wedstrijd op het programma, die tegen Pinoké. We gaan onze rug rechten en morgen in het Amsterdamse bos de drie punten pakken”

Daantje de Kruijff baalde vandaag van het grote verlies.
Daantje de Kruijff baalde vandaag van het grote verlies. Foto: Roel Ubels

Oranje-Rood – HDM (Uitslag 1-1)

De thuisploeg had vandaag als doel om voor het eerst in 2021 te gaan scoren. Dit zou geen makkelijke opgave worden, want HDM die vorige week verrassend van Amsterdam won, kwam op bezoek. Bij Oranje-Rood ontbraken Janneke van de Venne en Floor Hoogers door blessures. In het eerste kwart was het voor de thuisploeg, die met Lisa Post en Lisa Scheerlinck (beiden terugkomend van een blessure), meteen raak. Fiona Morgensterns schot belandde uiteindelijk voor de stick van Donja Zwinkels. Voor haar was het een koud kunstje om de bal in de goal van HDM te leggen.

Een verdiende voorsprong, want HDM kwam in de beginfase van de eerste helft niet in haar spel. Ook in de de rest van het tweede kwart kwam de thuisploeg eigenlijk niet in gevaar. HDM leek nog niet wakker te zijn.

Het spelbeeld veranderde gedurende de tweede helft. HDM leek iets meer grip te krijgen en probeerde het spel te maken. Het duurde echter lang voordat de aansluitingstreffer werd gemaakt. Pien van Nes kon met een strafcorner de 1-1 maken. Ook in het vervolg van de tweede helft bleef HDM zoeken naar de voorsprong. Oranje-Rood hield de gelederen dicht, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Oranje-Rood viert het eerste doelpunt van 2021 uitbundig.
Oranje-Rood viert het eerste doelpunt van 2021 uitbundig. Foto: Roel Ubels

Den Bosch – HGC (Uitslag 6-0)

Den Bosch is in topvorm en er zullen weinig teams zijn die de Bosschenaren dit jaar van de landtitel kunnen afhouden. Ook vandaag werd er weer uitgehaald. Frederique Matla, die vorige week niet tot scoren kwam, zorgde ervoor dat zij vandaag haar koppositie op de topscorers rangslijst kon versterken. Matla scoorde twee keer. Dit deed zij, nadat teamgenootje Ireen van den Assem twee keer had gescoord uit een strafbal. Krekelaar en Nunnink zorgden voor de eindstand van 6-0.

SCHC – Laren (Uitslag 5-1)

In de ‘El Classico’ SCHC tegen Laren begon de thuisploeg overtuigend. De ploeg uit Bilthoven zette zoals verwacht Laren meteen vol onder druk. Dit balbezit leverde al vroeg in de wedstrijd een strafbal op. Bijzonder genoeg ging de inzet van Yibbi Janssen niet in de goal van Karlijn Adank.

SCHC bleef ook in het tweede kwart de betere ploeg. Slordigheid was troef, want topschutter Ginella Zerbo schoot van een kleine afstand naast de goal. Al snel bleek wel duidelijk dat Laren nooit een punt zou gaan pakken in eigen huis. De thuisploeg bleef door drukken, kreeg corners en dit resulteerde al snel in het eerste doelpunt. Yibbi Janssen sleepte de bal door het midden. De bal leek houdbaar, maar Adank zat er naast. Kansen bleven er komen en ook de 2-0 kwam uit een corner. Famke Richardson kon uit een scrimage het tweede doelpunt binnen prikken. De 3-0 kwam nu wel uit een strafbal, ditmaal door Ginella Zerbo. Een mooi momentje voor Laren was in de laatste van het tweede kwart. Djoeke Vogel kon een mooie aanval van Laren afronden, waardoor beide teams met 3-1 de rust in gingen.

In het derde kwart kwam Pien Dicke nog tot scoren. De 4-1 bleek in het het derde kwart wel het maximaal haalbare. SCHC leek er al te zijn. In het laatste kwart werd er nog een doelpunt toegevoegd aan de einduitslag. Jeugd-speelster Mette Winter, die steeds vaker meedoet bij het eerste, mocht de 5-1 noteren.

Pinoké – Victoria (Uitslag 4-1)

Een knappe overwinning vandaag voor Pinoké op Victoria. Met 4-1 zorgde de thuisploeg ervoor dat er misschien toch nog een poging gedaan kan worden om de play-offs te halen. Het was vandaag Kelly Jonker die de score kon openen. Westenberg zorgde voor de 2-0. Tussendoor kon Bente Sluyter nog de 2-1 maken. Jonker en Steensma zorgde ervoor dat de eindstand op 4-1 werd bepaald. Door de overwinning en het gelijkspel van HDM, zijn de Steekneuzen tot op 4 punten van HDM gekomen.

Kampong – Bloemendaal (Uitslag 2-2)

Lange tijd leek het erop dat Kampong de belangrijke drie punten ging pakken. Waar het in het eerste kwart nog wel snel op achterstand kwam door een doelpunt van Demi Hilterman, was het Renee van Laarhoven die twee keer kon tegen scoren. Pas in de 70ste minuut dompelde Hilterman Kampong weer in rouw. Zij scoorde de 2-2, waardoor beide ploegen de punten moesten delen. Beide teams schoten weinig op met het gelijke spel op de ranglijst.

De voorspreking bij Kampong.
Lange tijd leek Kampong de drie punten te pakken. Pas in de laatste minuut scoorde Bloemendaal de gelijkmaker. Foto: Roel Ubels

Reageer