Round-up Hoofdklasse Dames: SCHC doet goede zaken in Bloemendaal -
Pien Dicke in actie tegen Oranje-Rood.

Round-up Hoofdklasse Dames: SCHC doet goede zaken in Bloemendaal

In de zeventiende speelronde van de Hoofdklasse dames heeft SCHC goede zaken gedaan. Met degelijk spel werd Bloemendaal verslagen. Kampong deed goede zaken in strijd tegen degradatie. Pinoké werd in eigen huis verslagen.

Bloemendaal – SCHC (Uitslag 1-4)

Vaak wordt de wedstrijd geopend met een scoop van Caia van Maasakker, zo ook vandaag. En warempel meteen een grote kans. Ginella Zerbo maakt vandaag weer haar rentree en leek even gevaarlijk te worden. Uiteindelijk bleef het echte gevaar uit. Ook Yibbi Janssen was vandaag weer van de partij. Xan de Waard was nog afwezig. In de 14de minuut was het wel raak. Pien Dicke sloeg knap raak in een drukke situatie. Suzanne Homma van SCHC raakte geblesseerd in het eerste kwart. Zij kreeg een stick in haar gezicht.

Helemaal gerust kon SCHC nog niet zijn. Bloemendaal kreeg namelijk twee strafcorners in het eerste kwart. Toch bleek al snel dat SCHC de sterkere van de twee was. De druk bleef hoog en Yibbi Janssen kon de 0-2 maken. Knap genoeg kwam Bloemendaal terug in het derde kwart. Lynn Oosterveer scoorde dit seizoen nog niet, maar maakte op prachtige wijze de 1-2. Na deze score probeerde Bloemendaal het wel met een hoge druk, toch was het SCHC die de score verder liet oplopen. Wederom was het Pien Dicke die met nog tien minuten te spelen de 1-3 mocht maken. Door haar doelpunt, blijft zij op de topscorersranglijst in de voetsporen van topscorer Frederique Matla. Na dit doelpunt was nog niet klaar. In de laatste seconde van de wedstrijd werd er nog een strafcorner toegekend. Deze werd verkeerd gestopt, maar in de combinatie werd Klaartje de Bruijn gevonden. Zij kon de bal gemakkelijk binnen tippen. Eindstand 1-4.

Alexandra Heerbaart verrichte een mooie redding om de eerste corner van Bloemendaal.
Alexandra Heerbaart verrichte een mooie redding om de eerste corner van Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Laren – Oranje-Rood (Uitslag 0-0)

Wedstrijdverslag volgt later

Hurley – HDM (Uitslag 0-2)

Wedstrijdverslag volgt later

Kampong – Pinoké (Uitslag 2-1)

Wedstrijdverslag volgt later

Reageer