Round-up Livera HK (D): Amsterdam pakt in laatste seconde een punt, degradatieduel zonder winnaar

20190324-A16Q0240

In het Wagener stadion heeft SCHC in de zeventiende speelronde van de Livera Hoofdklasse de zege in de allerlaatste seconde weggegeven en werd het gelijk tegen Amsterdam: 2-2. Groningen en Bloemendaal deelde de punten in de strijd om degradatie (0-0). Den Bosch is de lachende derde van het weekend en pakt de koppositie na een zege op hdm (0-2). 

Laren-Pinoké 1-0

Aan de Eemnesserweg heeft Laren voor eigen publiek met minimaal verschil gewonnen van Pinoké. Na twee nederlagen op rij pakte het toch nog drie punten dit dubbelweekend, waarmee het een plekje klimt in het klassement en de vijfde plek overneemt van Kampong. Al na zeven minuten viel de eerste en enige treffer van de wedstrijd. Pam van Asperen bezorgde de thuisploeg de overwinning in het eerste kwart.

hdm-Den Bosch 0-2

Den Bosch heeft op bezoek bij hdm gedaan wat het moest doen en won met 0-2 van hdm. Door de overwinning mag de regerend landskampioen zich lachende derde en winnaar van het weekend noemen, nu het de koppositie heeft herpakt en een punt voorsprong heeft op naaste belagers Amsterdam en SCHC. Namens de Brabanders opende Lieke Hulsen in de twintigste minuut de score, waarna in de tweede helft de score door Imme van der Hoek werd verdubbeld. Gescoord werd er niet meer, waardoor Den Bosch zich voor in ieder geval een week lijstaanvoerder mag noemen.

Oranje-Rood-Kampong 2-1

In Eindhoven pakte nummer vier Oranje-Rood drie punten waarmee het gat met de nummer vijf nu elf punten bedraagt en de Brabanders dit dubbelweekend de maximale score behaalde. Door de nederlaag staat Kampong haar vijfde plek af aan Laren, waar het eerder dit weekend nog van wist te winnen. In het tweede kwart werd er voor het eerst gescoord. In de zeventiende minuut bracht Lisa Post haar ploeg op voorsprong via een strafcorner. Maud Renders scoorde ook vanuit een strafcorner op slag van rust. In de 53e minuut bezorgde Margot Zuidhof haar ploeg een aansluitingstreffer, maar het bleek niet voldoende: 2-1.

Groningen-Bloemendaal 0-0

Op de Harener Holt is Groningen er niet in geslaagd de laatste plaats in het klassement over te dragen aan Bloemendaal. In het hoge noorden werd er niet gescoord en delen beide ploegen de punten. Met een punt zullen beide ploegen niet tevreden zijn, zeker nu concurrent Huizen wel wist te winnen. Bloemendaal zakt door de puntendeling af naar de voorlaatste plaats. Voor Bloemendaal betekende het gelijkspel het eerste punt sinds vijf wedstrijden.

Hurley-Huizen 1-2

In het Amsterdamse Bos heeft Huizen weten te stunten won het met 1-2 van thuisploeg Hurley. Omdat naaste concurrenten Groningen en Bloemendaal de punten deelden, klimmen de dames uit het Gooi naar de tiende plaats en deed het uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Met de tweede overwinning van het seizoen staat de ploeg nu op negen punten na zeventien duels. Voor Hurley heeft de nederlaag weinig gevolgen, de ploeg blijft immers samen met de buurvrouwen van Pinoké op twintig punten staan en delen ze de zevende plek.

Amsterdam-SCHC 2-2

De wedstrijd van het weekend kende in het Wagener Stadion geen winnaar, al zal het punt voor de thuisploeg aanvoelen als een overwinning. SCHC leek af te stevenen op de koppositie, maar in de allerlaatste seconde staken de Amsterdammers daar een stokje voor via een rommelige strafcorner. Door de puntendeling staan beide ploegen nu op 40 punten, terwijl het Den Bosch de koppositie zag overnemen. Wie anders dan topscorer Ginella Zerbo was weer belangrijk voor de Bilthovenaren met twee treffers in het eerste kwart. Al na 1 minuut opende ze de score, waarna ze met een heerlijke tip-in een minuut voor het einde van het eerste kwart de score verdubbelde. Aan het begin van de tweede helft kwam er een aansluitingstreffer voor de Amsterdammers, op naam van Marijn Veen. In de ‘dying seconds’ dompelde Maria Verschoor de Bilthovenaren in rouw: 2-2.

 

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.