Round-up Livera Hoofdklasse (D): Amsterdam en SCHC scoren er op los, gehele top vier foutloos

20190322-A16Q9874

In de zestiende speelronde van de Livera Hoofdklasse werden deze vrijdagavond de eerste wedstrijden van het dubbelweekend afgewerkt. De gehele top vier maakte geen fout, terwijl Kampong naaste concurrent Laren passeerde op de ranglijst na een 2-0 overwinning in eigen huis. Den Bosch maakte tegen hekkensluiter Groningen zeven doelpunten en incasseerde er zelf geen(7-0).

Bloemendaal – Amsterdam 1-4

Op ‘t Kopje heeft kersverse koploper Amsterdam geen fout gemaakt en blijft het lijstaanvoerder na een eenvoudige overwinning van 1-4 op Bloemendaal. De Amsterdammers hebben nu al zes wedstrijden op rij gewonnen en zijn prima in vorm uit de winterstop gekomen. Datzelfde kan helaas niet gezegd worden van Bloemendaal, dat door de nederlaag al vijf wedstrijden op rij verloor. De score werd in de twintigste minuut geopend door Yasmin Geerlings, die Amsterdam op voorsprong bracht. Slechts vier minuten duurde de voorsprong, waarna Myrthe van Kesteren de gelijkmaker produceerde. Na de rust liepen de Amsterdammers in de 39e en 40e uit naar 3-1 via Charlotte Vega (sc) en Kitty vn Male. Nogmaals Vega tekende drie minuten voor tijd voor de eindstand: 1-4.

Pinoké – hdm 2-1

In het Amsterdamse Bos boekten de Steekneuzen een 2-1 overwinning op hdm. Door de zege klimt Pinoké een plek in het klassement en neemt het de zevende plek over van de buren van Hurley. Voor hdm betekent de verliespartij een eerste nederlaag na drie overwinningen op rij. Anne O’Flanagan opende in de zeventiende minuut de score namens de thuisploeg en bepaalde tevens de ruststand op 1-0. Na de thee bracht Pien Dicke de score op gelijke hoogte in de 39e minuut. In de 50e minuut konden de toeschouwers echter juichen, want Frances Westenberg bracht Pinoké weer op voorsprong en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-1.

SCHC – Hurley 6-0

Voor Stichtse werd het een eenvoudige avond aan de Kees Boekelaan, na een bezoek van Hurley. De Bilthovenaren maakte er tegen de bezoekers maar liefst zes (6-0). SCHC boekte hiermee de vijfde overwinning op rij, waarmee het nu 36 punten heeft en  op een gedeelde eerste plek staat met Amsterdam. De thuisploeg is nu met 46 doelpunten de meest scorende ploeg van de Livera Hoofdklasse Dames. Na zeven minuten werd de score geopend door Julie Brinkman, waarna in het eerste kwart nog de score uitliep naar 2-0 via Kyra Fortuin. In het tweede kwart maakte SCHC er wederom twee, ditmaal vanuit strafcorners via Xan de Waard en Caia van Maasakker. Na de rust tekende ze voor haar tweede terwijl Suzanne Homma het slotakkoord verzorgde.

Huizen – Oranje-Rood 0-3

In het Gooi hebben de Huizenaren in eigen huis niet voor een stunt weten te zorgen en verloor het van Oranje-Rood. Door de nederlaag blijft de ploeg van Boaz Janssen onderaan bungelen met zes punten uit zestien. Sinds de winterstop pakte Huizen nog geen enkel punt. Oranje-Rood bevindt zich nog altijd op plek vier, op zeven punten voorsprong van haar achtervolger. Na vier minuten was het al raak voor de Eindhovenaren, toen Maria Jose Granatto raak schoot voor haar ploeg. Na de rust verdubbelde Valerie Magis de score in de 49e minuut, terwijl Freeke Moes de eindstand bepaalde op 0-3.

Den Bosch – Groningen 7-0

Aan de Oosterplas werd het een kinderlijk eenvoudige avond voor de regerend landskampioen. De Bosschenaren troefden er hekkensluiter Groningen op alle fronten af en het won met 7-0. De bezoekers pakten afgelopen weekend nog de eerste overwinning van het seizoen, maar wist de competitie deze vrijdag avond geen succesvol vervolg te geven. Den Bosch bleek simpelweg een maatje te groot. Frédérique Matla schoot haar ploeg via een strafcorner op voorsprong in de achtste minuut, terwijl Lidewij Welten de tweede prikte in het tweede kwart. Sian Keil verzorgde nog voor de rust de derde in de 30e minuut. Na de rust gingen de Brabanders vrolijk verder met waar het gebleven was en sneed het door de defensie van Groningen. Marloes Keetels en twee van Ireen van den Assem liet de thuisploeg uitlopen naar 6-0, waarna ook Lieke Hulsen vlak voor tijd ook nog een treffer op haar naam mocht schrijven.

Kampong – Laren 2-0 

Het gehavende Kampong boekte voor eigen publiek een belangrijke overwinning op naaste belager Laren. De bezoekers begonnen zwaar gehavend aan de wedstrijd en de Utrechters bleken vanavond te sterk: 2-0. In de 17e minuut was het raak voor Kampong, toen Nina Notman met een prachtig schot uit de draai de score opende. In de 49e minuut werd de score vanuit een scrimmage verdubbeld door Michelle Simons. Laren kwam wat beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. De bezoekers verliezen hun tweede wedstrijd op rij en zien Kampong langszij komen in het klassement.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.