Round-up Livera Hoofdklasse (D): Weinig verrassingen bovenin, Amsterdam wint burenruzie van Pinoké

20190310-A16Q8878

Op een natte zondagmiddag vond vandaag de eerste speelronde na de winterstop in de Livera Hoofdklasse Dames. Er vonden weinig verrassingen plaats, want de gehele top 5 wist hun wedstrijd winnend af te sluiten. Zo ging Amsterdam op bezoek bij de buren van Pinoké, waar de bezoekers een overwinning uit het vuur sleepten(3-4). Koploper Den Bosch boekte een eenvoudige overwinning in eigen huis ten koste van Hurley (3-0). SCHC versloeg Huizen met ruime cijfers (4-0). 

Bloemendaal – Oranje-Rood 1-3

De ontmoeting tussen Bloemendaal en Oranje-Rood heeft geen verrassing opgeleverd. De Eindhovenaren boekte er een 1-3 overwinning en houdt zicht op de bovenste plekken. In de eerste twee kwarten vielen er dan ook geen doelpunten. Voor Oranje-Rood brak Fleur Broers in de 37e minuut de ban, waarna Freeke Moes de score in de 44e verdubbelde. Zes minuten voor het fluitsignaal zorgde Myrthe van Kesteren er vanuit een strafcorner voor dat het nog een spannende slotfase werd, maar Fiona Morgenstern maakte twee minuten later een einde aan de hoop van Bloemendaal en bepaalde de eindstand op 1-3.

Den Bosch – Hurley 3-0

Voor de lijstaanvoerder van de Livera Hoofdklasse werd het een eenvoudige middag in Den Bosch. De bezoekende ploeg Hurley werd er met 3-0 verslagen. In de laatste minuut van het eerste kwart opende Imme van der Hoek de score namens de Brabanders. In het tweede kwart werd er niet gescoord. In de 42e minuut was daar echter Pleun van der Plas met de tweede treffer voor de koploper. De eindstand werd tot slot bepaald door de in bloedvorm verkerende Frédérique Matla, die nu al zeven wedstrijden op rij wist te scoren in de Hoofdklasse.

Kampong – hdm 0-1

In een strijd in het midden van de tabel, is Kampong in eigen huis tegen een nederlaag aangelopen. Hdm ging er onder leiding van de debuterende coach Marieke van Doorn met een minimaal verschil vandoor met de overwinning: 0-1. Door de overwinning heeft de ploeg uit Den Haag het gat met de degradatiezone weten te vergroten tot acht punten. Pien van Nes verzorgde met een doelpunt uit een strafcorner de enige treffer van de wedstrijd in de 25e minuut.

Laren – Groningen 3-0 

In het Gooi boekte de nummer vijf van de competitie Laren een simpele zege op hekkensluiter Groningen. De dames uit het Noorden keerden met een 3-0 nederlaag huiswaarts. De Groningers blijven door de verliespartij steken op twee punten uit veertien wedstrijden. Macey de Ruiter bracht de thuisploeg in de zeventiende minuut op voorsprong, waarna Laren tien minuten later uitliep naar 2-0 via Pam van Asperen. De eindstand werd drie minuten voor het einde van de wedstrijd bepaald op 3-0 door Macey de Ruiter, die opnieuw scoorde.

Pinoké – Amsterdam 3-4

In Amsterdam werd het een doelpuntrijke middag bij de strijd tussen de buren Pinoké en Amsterdam. De bezoekende ploeg en nummer twee van het klassement ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor: 3-4. Voor Amsterdam betekende het resultaat de vierde overwinning op rij. De Steekneuzen kwamen al na negen minuten op voorsprong uit een strafcorner op naam van Kari Stam. Vijf minuten bracht Marijn Veen haar ploeg weer op gelijke hoogte. Pas in de 47e minuut bracht Kitty van Male de bezoekers op voorsprong, waarna Dana Luyx Pinoké weer op gelijke hoogt bracht. Eva de Goede en Kitty van Male lieten de Amsterdammers uitlopen naar 2-4, maar Frédérique Malefason bracht de spanning in de 66e minuut terug in de wedstrijd. Haar aansluitingstreffer kwam echter te laat en gescoord werd er niet meer.

SCHC – Huizen 4-0

In Bilthoven deed SCHC waar het dit seizoen goed in is: scoren. De bezoekers uit Huizen keerden puntloos terug naar het Gooi na een 4-0 nederlaag. Al na twee minuten speeltijd wist topscoorder Ginella Zerbo de score te openen en zo te tekenen voor haar achttiende treffer in de competitie. Een kwartier later verdubbelde Miloe Jaeger de score en stond het 0-2. In de 51e minuut maakte Xan de Waard er ook nog eentje, terwijl opnieuw Zerbo de eindstand bepaalde en haar doelpuntentotaal wist op te krikken naar 19.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.