Round-up Pro League (D): Oranje wint nipt van taaie Duitsers door wonderschone treffers

(c) Roel Ubels

Aan de Aalsterweg te Eindhoven hebben de Oranje Dames prima zaken gedaan in de Pro League. Door een 2-1 zege op Duitsland leiden de dames soeverein in het tussenklassement na tien gespeelde wedstrijden. Het is alweer de negende overwinning voor de ploeg van Annan.

In een bomvol stadion begon het eerste kwart wat rommelig, maar Oranje herpakte zich snel. Al na vier minuten versierde het Nederlands elftal de eerste strafcorner. Caia van Maasakker had een prima push in huis, maar de Duitse Kubalski een minstens even fraaie redding. Een minuut later was het wel al raak, toen een prachtige een-twee tussen Leurink en Matla in een leeg doel belandde. Vervolgens bleven de Leeuwinnen druk zetten op die Mannschaft, dat het lastig had met het aanvallende Oranje. In de twaalfde moet creëerden de Duitsers het eerste kansje, maar echt gevaarlijk was de backhand van Wortmann niet.

In het tweede kwart gingen de Duitsers brutaal van start, wat leidde tot hun eerste strafcorner in de achttiende minuut. De bal was een makkelijke prooi voor Josine Koning, die sowieso nog weinig te doen had gehad. Lange tijd vielen er geen kansen aan beide kanten, maar in de 24e minuut versierde Nederland de tweede strafcorner, maar van Assem pushte te hoog en werd teruggefloten.

Na de rust kwam Oranje er nauwelijks aan te pas, want de Duitsers stonden defensief goed opgesteld. De controle was er weliswaar, maar echte kansen bleven lange tijd uit. Toen stond Xan de Waard op, die een prima solo in huis had en een strafcorner versierde. De variant belandde via Matla en de Duitse goalie op de paal. Duitsland zocht toen de aanval en betrad de cirkel, maar tot een schot kwam het niet.

Het vierde kwart was slechts 20 seconden uit toen Oranje opnieuw een strafcorner kreeg toegekend. strafcornerkanon Caia van Maasakker sleepte de bal snoeihard in de kruising en verdubbelde zo de score voor Nederland. De treffer leek gezien het gebrek aan kansen voldoende voor de zege, maar niet veel later viel toch de 2-1. Een fraaie tip-in van Pia Maertens betekende de aansluitingstreffer voor de Duitsers, waarmee het geloof even leek terug te komen. Vijf minuten voor het einde werd de keepster nog vervangen door een veldspeler om iets te forceren, wat na een videoreferral ook nog leidde tot de tweede Duitse strafcorner van de wedstrijd. De push van Zimmerman ging echter naast. Een counter via Marloes Keetels leidde vervolgens bijna de 3-1 in, maar Marijn Veen kon op de doellijn net niet bij de bal. Iets meer dan een minuut voor de laatste toeter kreeg die Mannschaft wederom een strafcorner, waarna het hectisch was voor het goal van Veenendaal. De strafcorner die daarop volgde werd prima gepakt door Veenendaal, waarna de rebound ruim naast ging. Het gevaar was toen geweken, eindstand 2-1.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.