Round up speelronde 15 hoofdklasse vrouwen


Laren – Pinoké
In het Gooische zonnetje had de koploper totaal geen moeite met Pinoké dat met 5-0 werd verslagen. Vanaf begin af was duidelijk dat Laren ging winnen. Kim Lammers schroefde met twee doelpunten haar totaal op naar 31 voor dit seizoen. Haar vaste maatje voorin, Carlijn Welten, scoorde ook tweemaal. Lisanne de Lange maakte het vijftal vol. Pinoké zag in de eerste helft een doelpunt van Charlotte Vega worden afgekeurd.
Oranje Zwart – Den Bosch
Een verrassent gelijkspel in Eindhoven. Den Bosch nam in de tiende minuut de leiding via Vera Vorstenbosch maar daarna stokte de doelpuntenproductie. Tina Bachmann benutte na rust een strafcorner en bracht OZ op gelijke hoogte. In de tweede helft veranderde er verder weinig in de stand en bleef het 1-1.
MOP – Rotterdam
Een 0-0 begin en eindstand. De eerste twintig minuten waren voor Rotterdam. Daarna was MOP sterker. In de laatste seconde van de eerste helft was er geel voor Rotterdam zodat de Maasstedelingen met tien speelsters begonnen aan de tweede helft. De thuisploeg kon daar niet van profiteren. Eenmaal compleet trokken de bezoeker fel ten strijde. Ondanks een flink aantal kansen en strafcorners zat er geen treffer meer in. MOP, dat een flink aantal invallers speelde, prees zichzelf gelukkig met het gelijkspel.
Hurley – Klein Zwitserland
Ondanks dat KZ middenveldster Kaufmann tijdens de warming up uitviel boekten de Steenbokken een knappe eerste seizoensoverwinning 0-2.Sabine van Silfhout opende de score en twee minuten later was het de Italiaanse international Alessia Padalino die de voorsprong verdubbelde. De 0-2 overwinning zorgde voor uitzinnige vreugde bij KZ coach Eric van der Pol. Eindelijk kwam zijn ploeg van de hatelijke nul af.
Kampong-SCHC
De hockeysters van Kampong begonnen hun tweede seizoenshelft met een nederlaag tegen buurvrouw Stichtsche. Na vier minuten brak Caia van Maasakker de score open voor de bezoekers uit Bilthoven. Twee minuten was de stand al gelijk door een treffer van Roos Drost. Voor rust bracht Floor Plokker haar team op 2-1. Even leek Kampong te gaan stunten in Utrecht. Een kwartier na rust bracht van Maasakker de teams weer in evenwicht via een strafcorner. Negen minuten voor tijd trok SCHC alsnog aan het langste eind. Carlien Dirkse van den Heuvel scoorde de winnende 2-3.
Amsterdam – HDM
Het venijn van deze wedstrijd zat in de tweede helft. Amsterdam nam een 2-0 voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine van Amsterdam echt op gang. Vier keer scoorde de thuisploeg en redde HDM speelster Maike Stöckel de eer.

Comments (5)

  1. Tina Bachmann zal je bedoelen bij oz. Niet Maike Stockel

  2. Maike stöckel scoorde niet bij A’dam-HDM.
    Dat was A speelster Claire Boots met een tip-in

  3. En verrassend is met een d in plaats van een t.

Reageer

Contact Us