Round-up WK: Doelpuntloos duel in mooiste duel dit WK | Hoofdklasse Hockey Nederland
India en Engeland spelen gelijk in hun tweede duel van het WK Hockey 2023.

Round-up WK: Doelpuntloos duel in mooiste duel dit WK

In de mooiste wedstrijd tot nu toe dit toernooi hebben Engeland en India de punten gedeeld. Het spel ging op en neer, maar beide teams kwamen niet tot scoren. Spanje won vrij gemakkelijk van Wales.

India wint prachtig schouwspel

In een fantastische ambiance in het Rourkela stadion in India mochten de Engelse heren het vandaag opnemen tegen gastland India. Luidkeels werd de thuisploeg vanaf minuut één aangemoedigd. Het spel welke in het eerste kwart op en neer ging, leek licht in het voordeel van Engeland te vallen. Maar liefst vijf strafcorners werden niet gescoord. De eerste uitloper van India kon knap genoeg de meeste sleepcorners van Sam Ward onschadelijk maken. India-specialist Harmanpreet Singh kreeg ook een poging op de kop van de cirkel. Een stopfout zorgde ervoor dat hij niet kon slepen.

Engeland die ook in het tweede kwart uitstekend bleef spelen, bleef corner op corner krijgen. Wederom bleef India staande en probeerde het zelf in de counter iets te creëren.

Vlak voor rust claimde Engeland een rode kaart voor India. Een vermoedelijke elleboog in het gezicht van een Engelse middenvelder in het midden van het veld werd gemist door de scheidsrechter. Later bleek dat Zachary Wallace een prachtig toneelstuk speelde, om Manpreet Singh een kaart aan te smeren.

Het spel golfde op en neer, waarbij India beter aan het worden was. Toch werden ook diverse strafcorners van de thuisploeg om zeep geholpen.

De tweede helft was niet anders dan de eerste. Beide teams speelden vol op de aanval. Corners volgden, maar ook nu werd er niet weer gescoord. Engeland kreeg in de laatste minuut nog een strafcorner, de bal belandde op de paal. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en moesten de punten delen.

India en Engeland maakten er een prachtig schouwspel van in het Rourkela stadion
India en Engeland maakten er een prachtig schouwspel van in het Rourkela stadion. Foto: WorldSportPics

Spanje wint gemakkelijk van Wales

Spanje heeft zich in het tweede duel van het WK Hockey prima herstelt. Waar het in het eerste duel nog het onderspit moest delven tegen India, konden de Spanjaarden in het tweede duel vrij gemakkelijk winnen van Wales.

De Spaanse heren vieren feest bij een doelpunt.
De Spaanse heren vieren feest bij een doelpunt. Foto: WorldSportPics

In het eerste kwart kon Wales prima stand houden. In de tweede helft kwam Spanje op een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong had groter kunnen zijn, als Marc Miralles de strafbal had gescoord. De Spanjaard pushte de bal over de lat heen.

Gelukkig voor Miralles kon hij zijn fout in de tweede helft goed maken. Maar liefst twee maal wist hij te scoren. Ook Marc Reyne scoorde nog in de tweede helft, waardoor het 5-0 stond. James Carson deed nog iets terug voor Wales. Uiteindelijk won Spanje met 5-1.

Max Caldas is bondscoach bij Spanje. De leermeester is de oud-bondscoach van Oranje.
Max Caldas is bondscoach bij Spanje. De leermeester is de oud-bondscoach van Oranje. Foto: WorldSportPics

Foto: WorldSportPics

Reageer