Ruime zege Oranjedames op Verenigde Staten - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ruime zege Oranjedames op Verenigde Staten

De Oranjedames hebben ook het tweede duel van het vierluik tegen de Verenigde Staten in winst omgezet. In Palo Alto was de ploeg van bondscoach Alyson Annan zondag met 7-2 te sterk. Het eerste duel eindigde ook al in een overwinning voor Nederland (4-0).

Met drie doelpunten had Lidewij Welten een groot aandeel in de ruime zege van de Oranjedames, die al na zeven minuten op voorsprong kwamen dankzij een rake strafcorner van Yibbi Jansen. De speelster van Oranje-Rood maakte haar debuut in het ‘grote’ Oranje evenals Lieke Hulsen en Famke Richardson.

Nieuwe aanvoerster

Onder aanvoering van de nieuwe captain, Carlien Dirkse van den Heuvel, nam Nederland in de eerste twee kwarten al flink afstand van de Verenigde Staten. Treffers van Xan de Waard, Frédérique Matla en Lidewij Welten zorgden voor een 0-4 ruststand.

Na rust tilde Welten de stand naar 5-0 voordat Kathleen Sharkey uit een strafcorner trefzeker was voor de Amerikaanse ploeg. Laurien Leurink vergrootte uit een corner de marge weer naar vijf. Nadat Melissa Gonzalez de tweede Amerikaanse aantekende, bepaalde Welten met haar derde doelpunt de eindstand op 2-7.

Overzicht oefenduels:
Maandag 29 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Oranjedames
Woensdag 31 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Oranjedames

Deze wedstrijden zijn live te volgen via usafieldhockey.com

Verenigde Staten-Nederland 2-7 (0-4)

7.Yibbi Jansen 0-1 (sc)
17.Xan de Waard 0-2
21.Frédérique Matla 0-3
26.Lidewij Welten 0-4
40.Lidewij Welten 0-5
43.Kathleen Sharkey 1-5 (sc)
51.Laurien Leurink 1-6 (sc)
59.Melissa Gonzalez 2-6
60.Lidewij Welten 2-7

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Sanne Koolen, Laurien Leurink, Xan de Waard, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Frédérique Matla, Ireen van den Assem, Lauren Stam, Margot van Geffen, Eva de Goede.
Wissels: Marloes Keetels, Lieke Hulsen, Laura Nunnink, Famke Richardson, Yibbi Jansen, Maartje Krekelaar, Julia Remmerswaal (K).

(c) Instagram Alyson Annan
(c) Instagram Alyson Annan

Comments (1)

  1. goede keuze

    leuk spel voor de drie debutanten. Jansen en Richardson hebben laten zien waarom ze grote spelers van de toekomst zullen zijn.

Reageer