Sanders riep terwijl ze aanvoerdersband naar Keetels gooide: "final baby" - Hoofdklasse Hockey Nederland
Pien Sanders droeg gisteren voor de laatste keer de aanvoerdersband bij Oranje.

Sanders riep terwijl ze aanvoerdersband naar Keetels gooide: “final baby”

Een geweldige teamprestatie zorgde er gisteravond voor dat de Nederlandse hockeydames de finale van het WK hockey hebben gehaald. Voor de laatste keer droeg aanvoerster Pien Sanders, dit toernooi de aanvoerdersband. In de finale mag Marloes Keetels, om haar imposante carrière af te sluiten, de band dragen.

Spannend was het zeker. Nederland en Australië hielden elkaar in de halve finale lange tijd in evenwicht. Australië verdedigde sterk, maar kwam tot weinig kansen. Oranje had het balbezit, maar kende moeite om de cirkel van de tegenstander in te komen. Tot de tweede helft werd er niet gescoord. Bij strafcorner elf in kwart drie was het raak. Frédérique Matla scoorde uit een strafcorner, waardoor Oranje vanavond in de finale staat.

Aanvoerster Pien Sanders had gisteren het gevoel dat er ondanks de lange spanning volledige controle over de wedstrijd was: “Zestig minuten lang had ik het gevoel dat we zouden winnen. We hadden controle over de wedstrijd. Natuurlijk had ik gehoopt dat het iets meer dan 1-0 zou worden. Maar over deze overwinning hoor je mij verder niet klagen”.

Prima veld

Verhalen over een slecht veld, dat komt Pien Sanders niet bekend voor. Sterker nog, volgens de international zou het veld beter zijn dan in Nederland: “In het Wagener stadion had ik vaak te maken met hobbel ballen. Hier komen de flatsen goed aan. Eigenlijk vind ik het een heel fijn veld. De horrorverhalen over dit veld, die kan ik echt niet bevestigen”.

Final baby

Voor de ‘echte’ Oranje-aanvoerster, het Nederlands elftal maakt gebruik van een wisselsysteem waarbij drie dames de band aan elkaar doorgeven, was het de laatste keer dat zij dit toernooi de band droeg. Ook Xan de Waard en Marloes Keetels dragen dit toernooi de band. In de finale mag laatstgenoemde de band dragen. Volgens Sanders gaat dat niet veel uit maken: “Het maakt ons niet zoveel uit wie deze draagt. Er is namelijk weinig verschil. Bij Xan is het altijd wel leuk, zij heeft echt een heel motiverend praatje. Marloes Keetels gaat morgen in haar laatste wedstrijd als international de band dragen. Na de wedstrijd, pakte ik de band van mijn been en gooide hem naar Marloes en riep: ‘Marly, final baby'”.

Coverfoto: Worldsportpics

Reageer