Sanne Koolen: ‘Ik groei vanzelf in het toernooi’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sanne Koolen: ‘Ik groei vanzelf in het toernooi’

De strijd om de groepswinst in poule A was een ongelijke. De Oranjedames waren zondag in de laatste groepswedstrijd van het WK in Londen met 12-1 te sterk voor Italië. Door deze overwinning plaatste Nederland zich direct voor de kwartfinales. Italië speelt nog een tussenronde voordat de laatste acht kan worden bereikt.

“We genieten met z’n allen en dat stralen we ook uit”, zegt Sanne Koolen. Genieten is het motto van de Oranjedames tijdens dit WK. Het plezier straalt af van de ploeg die niet alleen ruim langs Italië (12-1) gleed, maar ook met grote cijfers van Zuid-Korea (7-0) en China (7-1) won.

Eigen spel spelen

“Als je de laatste poulewedstrijd op deze wijze afsluit ben je klaar voor de kwartfinales”, zegt Koolen. Engeland zou komende donderdag wel eens de tegenstander van Oranje in die kwartfinales kunnen zijn. “Dat is lastig om te zeggen. Zij spelen vanavond (gisteren, red.) nog een wedstrijd. Voor ons maakt het weinig uit wie de tegenstander is. Wij moeten ons eigen spel spelen.”

Het duurt wel even voordat Nederland weer in actie mag komen. Tot de kwartfinales heeft Oranje drie dagen rust. Tussen het eerste en tweede groepsduel zaten zelfs vier rustdagen. “Het valt wel mee met de verveling”, zegt Koolen. “De dagen gaan snel. We trainen om scherp te blijven en de puntjes op de i te zetten. Bovendien bekijken we videobeelden en bereiden we ons voor op de volgende wedstrijd.”

Al vervangster van Pien Sanders

Het is voor Koolen haar eerste grote internationale toernooi bij Oranje. Ze werd op het laatste moment opgeroepen als vervangster voor Pien Sanders, die met een hersenschudding kampt na een botsing met een Argentijnse speelster tijdens het laatste voorbereidingstoernooi op het WK.

“In de eerste wedstrijd voelde ik wel spanning, maar het team helpt mij goed. Ik voel me nu ook goed en groei vanzelf in het toernooi”, zegt Koolen over het WK in Londen. “Het is bijzonder om zo’n toernooi te spelen in zo’n stadion. Ik probeer mijn beste spel te spelen en een goede vervanger te zijn in het team. Ik probeer ervan te genieten en dat lukt zeker wel.”

Reageer