Sanne Koolen vervangt Ireen van den Assem | Hoofdklasse Hockey Nederland
Ireen van den Assem valt door een blessure weg voor de Olympische Spelen.

Sanne Koolen vervangt Ireen van den Assem

Verdedigster Ireen van den Assem (HC ’s-Hertogenbosch, 79 interlands) heeft vanwege een spierblessure een streep moeten zetten door haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio (23 juli tot en met 8 augustus 2021). Sanne Koolen (HC ’s-Hertogenbosch, 49 interlands) is door bondscoach Alyson Annan aangewezen als vervangster van Van den Assem, terwijl Stella van Gils (Pinoké, 6 interlands) op haar beurt Koolen vervangt als aangewezen reservespeelster.

Tijdens het afgelopen seizoen liep Ireen van den Assem een spierblessure op. In de opbouw van haar revalidatie naar volledig herstel kwam de EK Hockey afgelopen juni net te vroeg. De herstelde Van den Assem werd wel geselecteerd voor de Olympische Spelen maar haar oude blessure speelt nu alsnog op en zet een streep door haar deelname. De olympische selectie bestaat nu uit de volgende zestien speelsters:

VoornaamAchternaam  Vereniging*
FeliceAlbersAmsterdamsche H. & B.C.
MargotGeffen, vanHC ’s-Hertogenbosch
EvaGoede, deAmsterdamsche H. & B.C.
MarloesKeetelsHC ’s-Hertogenbosch
JosineKoning          (k)HC ’s-Hertogenbosch
Sanne KoolenHC ’s-Hertogenbosch
LaurienLeurinkS.C.H.C.
CaiaMaasakker, vanS.C.H.C.
FrédériqueMatlaHC ’s-Hertogenbosch
LauraNunninkHC ’s-Hertogenbosch
MalouPheninckxSV Kampong Hockey
PienSandersHC ’s-Hertogenbosch
LaurenStamAmsterdamsche H. & B.C.
MariaVerschoorAmsterdamsche H. & B.C.
XanWaard, deS.C.H.C.
LidewijWeltenHC ’s-Hertogenbosch

* vereniging seizoen 2020-2021

Sanne Koolen (midden) speelde afgelopen twee jaar uitstekend bij Oranje en mag nu als beloning toch mee naar Tokyo.
Sanne Koolen (midden) speelde afgelopen twee jaar uitstekend bij Oranje en mag nu als beloning toch mee naar Tokyo. Foto: Roel Ubels

Van Gils als reserve en Kappelle als extra reserve naar Tokio
Annan vertrekt zondag 11 juli met 21 speelsters naar Japan: zestien selectiespeelsters, drie reserves en twee extra reserves. Na een trainingsstage in Gifu reist het team vervolgens naar Tokio. Stella van Gils (Pinoké), Freeke Moes (Amsterdamsche H. & B.C.) en keepster Anne Veenendaal (Amsterdamsche H. & B.C.) zijn als reservespeelsters aangewezen. De bondscoach kan de twee speelsters tijdens het toernooi wisselen met speelsters uit haar selectie. De keepers mogen niet per wedstrijd gewisseld worden, waardoor op Veenendaal alleen een beroep kan worden gedaan als Koning door een blessure niet zou kunnen spelen.

Indien de zestien speelsters uit de olympische selectie en de drie reserves fit zijn, vliegen Kyra Fortuin (S.C.H.C.) en Ilse Kappelle (Amsterdamsche H. & B.C.) voor de start van de Olympische Spelen terug naar Nederland. Kappelle, die in Nederland al met de selectie meetrainde, neemt de plaats van Van Gils in als reserve van de reserves.

Reageer