Schaerweijde blijft in hoofdklasse

Schaerweijde won zaterdag met enig gemak van Almere. Het werd 4-2. Door de tweede zege in de play-offs van de ploeg uit Zeist is het verblijf in de hoofdklasse geprolongeerd. Almere zal het volgend jaar in de overgangsklasse opnieuw moeten proberen.

Schaerweijde McKinnon OH

Het was Dider Meijer die zijn ploeg Almere op knappe wijze halverwege de eerste helft op voorsprong zette. Dit leek de ruststand te worden, maar Eli Matheson wist in laatste seconden toch nog de gelijkmaker voor Schaerweijde te maken. De Zeistenaren waren ook direct ná rust trefzeker, dankzij een rake inzet van Leon Hemminga. Aanvoerder Thijn Knetemann bouwde de voorsprong niet veel later uit naar 3-1 uit een strafbal.

Tijn Lissone zorgde ervoor dat Schaerweijde verder uitliep naar 4-1, waardoor de ploeg vrijwel zeker was van lijfsbehoud in de hoofdklasse. Almere kwam nog terug tot 4-2, maar daar bleef het bij.

Comments (8)

 1. Grote speler

  Vakwerk Bas Bogaard!

 2. Goed! Wie blijft er wie gaat er weg en wie komt er??

 3. Busvervoer

  @H

  Iedereen blijft en de rest gaat weg.
  Heb je daar iets aan ? Zoniet, was je
  zaterdag op de club ? Zowel, dan was
  het je wel heel duidelijk geweest.
  Melchior Looijen kwam zelfs feestvieren 🙂

 4. Busvervoer het is altijd een een groot geschuif in het team de afgelopen jaren. De vraag van H is dan ook een hele logische vraag maar we zullen nog even moeten wachten tot er wat uit komt. Ik hoop dat er nog wel een ervaren kracht bij komt?

 5. Het is toch altijd leuk om te weten wie er blijven, komen en weggaan?
  Maar een geschuif in het team, dat valt wel mee. Alleen de coach is vertrokken.

 6. Analistje

  Aussies blijven (zie hockey.nl), die kunnen ze goed gebruiken met al die talenten die weer een extra jaar HK ervaring op hebben gedaan (ook play out zal wel leerzaam geweest zijn). Schaerweijde heeft vorig jaar geinvesteert in de juegd (Hemminga, Den Boer, Horn, Lisonne, Merkus, Ceulemans, Dobbelaar enz. enz.) en dat gaat komend seizoen al opleveren. Worden alleen maar beter. Als ze komend seizoen wel winnen van ploegen uit rechterrijtje, zie ik ze ver komen.

 7. Die spelen komend seizoen gewoon weer playouts

 8. En dan moeten die jeugdige spelers wel blijven…

Reageer