Schaerweijde haalt Matthew Bird die jaren vast zat in gevangenis voor verkoop van drugs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Schaerweijde haalt Matthew Bird die jaren vast zat in gevangenis voor verkoop van drugs

Afgelopen dagen maakte hockeyclub Schaerweijde een aantal transfers bekend voor het nieuwe seizoen. Het team van Albert-Kees Manenschijn maakt zijn debuut in de Hoofdklasse. Een zeer opvallende naam is die van een oud Australische international. Matthew Bird, zat jaren vast in de gevangenis vanwege de verkoop van grote hoeveelheden drugs.

De oud-international maakte zijn debuut voor de Kookaburra’s in 2018. In testwedstrijden tegen Oranje speelde Bird twee keer. Toch was 2018 niet het jaar dat de international door kon breken. In datzelfde jaar werd Bird namelijk beschuldigd van het verkopen van grote hoeveelheden extasy. In april 2018 verkocht hij maar liefst 1.000 pillen aan een agent die undercover was. Het leek het einde te worden van zijn hockey carrière.

Financiële problemen

Een van de juryleden van de rechtbank gaf aan dat Bird de drugs zou verkopen, om minder financiële problemen te hebben en zich meer te kunnen richten op hockey. Uiteindelijk besloot de rechtbank Bird een gevangenisstraf van twee jaar en tien maanden te geven.

Drugs in gevangenis

In juli 2021 zou Bird in een Australische gevangenis wederom beschuldigd worden van het doorgeven van smokkelwaar. Onbekende pillen en kristallen substantie werden gevonden in een bed van één van de gedetineerden.

Terugkeer

Knap genoeg werd het niet het einde van Bird’s hockey carrière. De aanvallende middenvelder, die de vriend is van Kaitlin Nobbs die bij Klein Zwitserland gaat spelen, gaat in de beste competitie van de wereld zijn rentree weer maken. Begin September gaat Bird met Schaerweijde proberen om degradatie tegen te gaan.

Inclusiviteit

Woordvoerder Peter de Bruin van hockeyclub Schaerweijde meldt het volgende:  “Matt Bird heeft een misser gemaakt en z’n straf uitgezeten. We hebben daar niet lichtzinnig over nagedacht. Zijn hockeytalent en -passie heeft hij nog steeds. Plus de urge om zich van z’n goede kant te laten zien en zich te bewijzen. Hij heeft de ambitie zich weer terug in het nationale team van Australië te spelen. Schaerweijde staat voor inclusiviteit en voor gelijke kansen en wij vinden dat we dat voor hem mogelijk moeten maken. Een soort tweede kans”. 

Nederlandse overheid geeft visum

De Bruin laat ook het volgende weten: “Daar komt bij dat het visum is verleend, waaruit is te concluderen hoe de Nederlandse overheid zoiets weegt; ook tweede kansen gunt als aan een straf in het desbetreffende land is voldaan. In onze gesprekken met Matt geeft hij nadrukkelijk aan dat de juiste lessen zijn geleerd. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Matt zich bij Schaerweijde in de hoofdklasse goed thuis zal voelen en kan gaan bewijzen”.

Reageer