Schaerweijde spelers en staf gereed voor seizoen 22/23 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Schaerweijde spelers en staf gereed voor seizoen 22/23

Na de overtuigende promotie van Heren 1 naar de Tulp-hoofdklasse meldt Schaerweijde de komst van een aantal nieuwe spelers en stafleden voor de selectie voor seizoen 22/23. Nieuwe aanwinsten zijn: Thies Bakker (eigen jeugd), Thur Stadelmaier (Voordaan), Matt Bird (Australië) en Faizal bin Saari (Maleisië).

Ook in de staf is een aantal veranderingen in de personen van Etienne Willems (assistent coach) en Pepijn Sigtermans (manager). Al met al een goede selectie en staf die onder leiding van Albert Kees Manenschijn in het eerste weekend van september in de Hoofdklasse hun opwachting maken. 

De nieuwe spelers en stafleden op een rijtje:

Uit de eigen jeugdopleiding van Schaerweijde komt Thies Bakker, 17 jaar. Hij speelde onlangs nog met het Nederlands team onder 18 jaar het achtlanden toernooi in Duitsland. Ook verwelkomen we Thur Stadelmaier, 22 jaar, aanvaller en vorig seizoen in de promotieklasse goed voor 13 goals. Thur komr over van Voordaan. Van iets verder weg, namelijk uit Maleisië, komt Faizal bin Saari, 31, top aanvaller en bewezen strafcorner. Hij brengt jarenlange internationale tophockeyervaring en is zeer gemotiveerd in Zeist te komen spelen. En last but not least, komt Matt Bird, 26, uit Australië bij Schaerweijde spelen. Deze aanvallende middenvelder komt samen met zijn vriendin (Australisch international) naar Nederland om zijn leven en zijn hockey-carrière een nieuwe impuls te geven, iets dat Schaerweijde graag mogelijk maakt. 

Assistent coach van Albert Kees Manenschijn wordt Etienne Willems, die over komt van HC Tilburg. Nieuwe teammanager is Pepijn Sigtermans.

Niek van Exel, bestuurslid tophockey van Schaerweijde, geeft aan blij te zijn met alle aanwinsten: “We hebben vertrouwen in het team dat vorig jaar overtuigend promoveerde. Daaraan hebben we gerichte versterkingen kunnen toevoegen waarmee we denken onze doelstelling, handhaving en misschien zelfs verrassen in de Hoofdklasse, gestand te kunnen doen. Met de ervaren coach Albert Kees Manenschijn en zijn staf ben ik er met deze spelersgroep gerust op dat Schaerweijde een geduchte tegenstander van veel teams kan worden. Ons publiek is thuis veelal de twaalfde man, dus dat belooft veel goeds. En gezelligheid, kom naar Stadion De Kuil en laat je horen voor Schaerweijde”. 

Reageer