SCHC weer terug in de strijd door winst in tweede duel finale | Hoofdklasse Hockey Nederland
SCHC wint het tweede duel in de play-offs van Den Bosch.

SCHC weer terug in de strijd door winst in tweede duel finale

Beide teams maakten er vandaag een tactisch steekspel van in het het tweede finale duel om het landskampioenschap. Den Bosch kon vandaag kampioen worden door SCHC in een rechtstreeks duel te verslaan. Waar beide teams kans kregen op de overwinning, was het uiteindelijk SCHC die een nipte overwinning konden boeken. Door de winst spelen beide teams morgen een derde en alles beslissende duel.

SCHC wist dat het vandaag uit een ander vaatje moest gaan tappen om het Den Bosch moeilijker te gaan maken. In het eerste duel wissen de Bosschenaren maar liefst met 1-3 te winnen.

Weinig kansen

Met 1.500 bezoekers op de tribune begonnen beide teams aan het duel. Zowel Den Bosch als SCHC begonnen afwachtend aan het tweede duel van de finale om het landskampioenschap.

Lang moest er gewacht worden op de eerste kans van de wedstrijd. Deze was voor Laurien Leurink, die na veertien minuten spelen de bal in de cirkel kon doorspelen, waardoor keepster Josine Koning bijna in actie moest komen. Helaas voor de aanvalster van Stichtsche ging de bal voorlangs.

Marloes Keetels speelde vandaag haar laatste duel in de Hoofdklasse dames.
Marloes Keetels moet zondag nog een keer alles uit de kast halen. De middenveldster speelt haar laatste wedstrijden voor Den Bosch. Foto: Roel Ubels

Den Bosch neemt initiatief

In het tweede kwart werd SCHC langzaamaan naar achteren geduwd. Den Bosch bepaalde de regie en SCHC leek met vlagen al moe te zijn. Duels werden te makkelijk verloren. Keepster Alexandra Heerbaart moest in de 29ste minuut in actie komen nadat Burg en Welten gevaarlijk in de cirkel waren. De gasten bleven overeind.

Verrassend genoeg bleef SCHC op gelijke hoogte staan. In de 35ste minuut kreeg Leurink nog een grote kans, nadat Yibbi Jansen haar een prachtige bal gaf. De tip werd gestopt door keepster Josine Koning.

SCHC recht de rug

In het derde kwart begonnen beide teams dus aan een 0-0 gelijke stand. De eerste echte kans was voor SCHC. Yibbi Jansen sleepte de bal bij een strafcorner recht door het midden. Voor Josine Koning een koud kunstje om de bal weg te werken.

Het derde kwart was er eentje waarbij juist Den Bosch met de rug tegen de muur stond. Ook de volgende grote kans was namelijk voor Stichtsche. Wederom was het Yibbi Jansen die mocht aanleggen voor een strafcorner. Via de legguards kon zij de bal net aanraken, waardoor er geen doelpunt viel. Ook de volgende kans liet niet lang op zich wachten. Laurien Leurink kreeg op de strafbalstip de kans om te scoren. Helaas voor de aanvalster maaide zij volledig over de bal.

Frederique Matla in actie tijdens de finale om het landskampioenschap.
Frederique Matla in actie tijdens de finale om het landskampioenschap. Foto: Roel Ubels

Stichtsche op voorsprong

Maar net zoals in het derde kwart was het SCHC die goed begon. Den Bosch kwam niet van eigen helft af en SCHC bleef aanvallen. Een zeer discutabel moment in de 59ste minuut, toen Kyra Fortuin een strafcorner via de videoscheidsrechter claimde. Op de beelden was het moeilijk te zien, toch besloten de scheidsrechters Fortuin een strafcorner te geven. Yibbi Jansen haalde voor de derde keer de trekker over en ditmaal was het raak! SCHC kwam op voorsprong.

Met nog een paar minuten op de klok en met Yibbi Jansen met een groene kaart op de bank, kreeg Den Bosch een strafcorner. De eerste poging via Sanne Koolen werd goed gestopt door Heerbaart. Ook de tweede poging (voet SCHC), derde poging (voet SCHC) en vierde poging (via een stick naast) gingen mis.

Den Bosch haalde alles uit de kast. Elke aanval werd goed gestopt door de verdediging van SCHC. Ook protesten richting de scheidsrechters door Den Bosch werden weggewuifd. Uiteindelijk hield SCHC stand, waardoor beide ploegen zich morgen mogen klaar maken voor het beslissende duel.

Omslagfoto: Johnnybakkerphotography

Reageer