Schoenaker noodgedwongen niet bij Nederlands zaalteam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Schoenaker noodgedwongen niet bij Nederlands zaalteam

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Jacky Schoenaker is door zaalbondscoach Joost van Geel benaderd om aan te sluiten bij het Nederlands zaalteam, dat zich binnenkort gaat voorbereiden op het EK in Leipzig. Maar de middenvelder van Amsterdam heeft zich nog voor aanvang van de eerste selectietraining alweer moeten afmelden wegens een gebroken vinger.

Schoenaker ontving een tijdje geleden voor de eerste keer in haar hockeycarrière een uitnodiging voor het Nederlands zaalteam. De handblessure gooit dan ook het ingeplande zaalseizoen flink overhoop. “Mijn herstel zal ongeveer zes weken duren en dan is de zaalselectie al in voorbereiding op het EK. Ik denk niet dat ik dan nog in aanmerking kom,” concludeerde Schoenaker teleurgesteld.

De voormalig jeugdinternational liep vorige week de kwetsuur op in de topper tegen Laren en werd daar afgelopen vrijdag aan geopereerd. De breuk bleek achteraf toch wat gecompliceerder dan gedacht. “Tijdens de operatie zag de dokter geen drie, maar meerdere breuken. Gelukkig is hij een handenspecialist en zal het wel weer goed komen. Ik mocht ‘s middags alweer naar huis. Zaterdag voelde ik mij nog naar van de narcose en heb ik lekker bij mijn moeder op de bank gelegen. En zondag heb ik mijn teamgenootjes aangemoedigd, al stond ik nog een beetje wiebelig op mijn benen. Het is flink balen dat ik niet mee kon doen tegen Den Bosch, want deze topwedstrijden zijn toch de krenten in de pap.”

Ook Amsterdam-collega Kristiaan Timman zal dit seizoen niet met Oranje naar het EK gaan, want de routinier verwacht in die periode zijn eerste kindje. Al eerder meldde zaalinternational Steven Ebbers zich af omdat hij voor ruim zes maanden een rondreis gaat maken door Azië.

Geschreven door: Bas Brinkmann

Comments (3)

  1. Zaalsecties:
    Zijn die selecties nog geheim, ze zijn nog nergens geplaatst!
    Toch wel leuk om te weten welke toppers daar aan mee mogen doen, lijkt mij.

  2. Morgen beginnen ze geloof ik met trainen. Heb vanuit meerdere mensen die gehoord! Leuk als HKH een kijkje gaat nemen..

  3. Doen we 🙂

Reageer