Schoenaker ontloopt groen door look-a-like | Hoofdklasse Hockey Nederland

Schoenaker ontloopt groen door look-a-like

De Oranje dames wonnen maandagmiddag ‘zakelijk’ van Korea en zijn nu door naar de halve finale. Jacky Schoenaker speelt tot dusverre een prima WK maar moest vandaag bijna twee minuten het strafbankje op toen zij een Koreaanse aanvalster omver liep. Het was echter een andere blonde verdedigster, de verbaasde Caia van Maasakker, die door de arbitrage naar de kant werd gestuurd.

Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Schoenaker

Dat klopt inderdaad, reageert de verdedigster lachend. ” Toen die kaart kwam zat ik zo (steekt haar hand omhoog) van euh volgens mij is die voor mij. Maar ja, toen was is ie al aan Caia gegeven en kun je er eigenlijk ook niet zoveel meer aan doen.”

Terug naar de wedstrijd. Het was niet de meest spectaculaire wedstrijd die de Oranje dames tot nu toe speelden, maar wel effectief. “We wilden sowieso laten zien dat we gewoon als eerste wilden eindigen en het was vandaag vooral hard werken. Uiteindelijk scoren we al snel en dan moet je de wedstrijd uitspelen.” Dat lieten de Oranje dames echter lange tijd na. Pas halverwege het tweede bedrijf lukte het Maartje Paumen om via een rake strafbal en een rake corner de wedstrijd op slot te gooien. Al gaven de Koreanen niet op. “Ze bleven maar komen en wij waren toen (na die 3-0, red.) minder scherp. Dan krijg je nog best wel wat kansen en corners tegen maar ik denk dat we de wedstrijd uiteindelijk een prima slot hebben gegeven,” blikt Schoenaker terug.

Zoals de verdedigster aangeeft was haar ploeg in de slotfase minder scherp maar dat kwam volgens de Amsterdamse niet omdat er bijvoorbeeld minder druk op deze wedstrijd lag dan op de poulewedstrijden hiervoor. “Tuurlijk, we hebben de halve finale al binnen maar je uiteindelijk ook eerste worden in de poule en laten zien dat je het beste team bent.. We mogen zeven wedstrijden in zo’n stadion spelen en het is zeker niet zo dat we deze makkelijker ingaan.”

Inmiddels zijn er vijf van deze wedstrijden gespeeld en staat de zesde aanstaande donderdag op het programma. Dat betekent dat de Oranje dames twee dagen rust hebben om bij te komen van de warme wedstrijd van maandag. De vorige keer was Max Caldas niet zo blij met die extra rustdag omdat hierdoor het ritme van de dames verstoord werd en hij het idee had dat ze daardoor vermoeider waren. In zijn persconferentie vertelde hij dat die dagen dit keer dan ook anders ingericht zullen worden. Hoe dat dan zou zijn wilde de bondscoach niet kwijt en ook voor Schoenaker is het nog een verrassing. “Wij krijgen elke ochtend gewoon een schema op de deur en dan weten we wat het plan van die dag is. Dus ik denk dat we deze wedstrijd zullen afsluiten met elkaar en morgen en overmorgen gaan trainen. Wat deze trainingen dan inhouden? Geen idee, dat laten we lekker aan de begeleiding over.”

Donderdag zullen de Nederlandse dames in ieder geval weer staan tegen Argentinië of de VS. Schoenaker heeft net als haar coach geen voorkeur. “Om wereldkampioen te worden moet je van iedereen kunnen winnen,” sluit ze af.

Reageer