Schopman: "We kunnen nu weer naar boven kijken" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Schopman: “We kunnen nu weer naar boven kijken”

De hockeyvrouwen van SCHC wonnen zondag tegen de verwachtingen in van landskampioen Den Bosch. Nadat haar ploeg verrassend met een 2-1 overwinning van het eigen veld liep, toonde SCHC-coach Janneke Schopman zich tevreden. “In niet balbezit hebben we laten zien dat we een knokploeg zijn. Je moet zeker een ploeg als Den Bosch onder druk blijven zetten en inzet tonen, anders komen zij vanzelf. In balbezit zijn we een ploeg die het moet hebben van combineren en spelen we liever niet van die lange ballen. Daar gingen we in de eerste helft te veel naar toe en daarom leden we veel balverlies.”

Daarom moest de voormalig speelster van Den Bosch halverwege de topper aan de rem trekken. “In de rust ben ik een beetje boos geworden en heb ik gevraagd of ze alsjeblieft hun eigen spel wilden gaan spelen. Dat deden ze in de tweede helft en toen ging het stukken beter. Ze bleven rustig en deden slimme dingen. Dat is ook mede te danken aan mijn aanvoerster, Sole (Garcia, red.). Ze speelde fantastisch en bracht veel rust.”

De overwinning op de landskampioen geeft de Bilthovense formatie moed. “Nu kunnen we weer naar boven kijken, al blijft het gat met Laren wel groot (negen punten, red.). Na de winterstop winnen van Amsterdam en Laren en dan in de play-offs echt meedoen, dat is wat we willen”, aldus een strijdlustige Schopman.

Geschreven door: Bas Brinkmann

Reageer