Schouten Netten: “Ik had ook het gevoel dat ik even wat anders moest doen”

Roelof Schouten Netten speelt volgend hockeyjaar niet bij Klein Zwitserland. De sluitpost van heren 1 vertrekt voor een halfjaar naar Congo. Daarna reist hij naar Australië. In het AD/Haagsche Courant vertelt hij over zijn backpackavontuur.

Afgelopen seizoen schitterde Schouten Netten onder lat bij Klein Zwitserland. “Ik vond het afgelopen seizoen echt heel leuk, ook al zaten er af en toe mindere wedstrijden tussen.” Nu vertrekt hij 1 september naar Congo voor een stage van een halfjaar. Hij gaat in de hoofdstad Kinshasa een logistieke functie bekleden bij een groot concern. “Ik ga de opslag van de fabriek in kaart brengen. Wat wordt er wel en niet gebruikt? Er ligt daar voor miljoenen dollars aan materiaal opgeslagen. Mijn taak is om het bestelproces efficiënter te maken. Ja, het was nogal last-minute stage, maar na een vrij brede studie wil ik heel graag praktijkervaring opdoen. Ik had ook het gevoel dat ik even wat anders moest doen.” Het toeval wil dat Schouten Netten in Afrika geboren is. “In Nigeria. Daar heb ik tot mijn tweede levensjaar gewoond. Mijn vader werkt voor Shell. Maar mijn keuze voor Congo staat daar los van. Ik vind het gewoon een heel spannend vooruitzicht om daar aan de slag te gaan en hoorde er goede verhalen over. En wie weet spelen ze daar ook wel hockey, haha,” aldus Schouten Netten.

Overweegt de goalie een terugkeer bij KZ na zijn reis? “Ik kom eind februari terug. Ik overweeg om daarna naar Australië te gaan. Backpacken en misschien dat ik daar ook nog ga hockeyen. Brent Dancer (ex-HGC, red.) komt daar vandaan, een maatje van mij. Ik heb ik elk geval een jaar vrij gepland. Ik heb tegen KZ gezegd dat ik niet weet hoe ik er over een jaar insta. Maar als ik iets doe, doe ik het fanatiek. Ik zal niet op laag niveau gaan keepen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.