Selectie Jong Oranje Heren EuroHockey Junior Championship 2014 bekend

Bondscoach Jong Oranje Heren, Sjoerd Marijne, heeft de selectie voor het EuroHockey Junior Championship 2014 bekend gemaakt. In Waterloo, België vindt dit EK onder 21 plaats van 20 tot en met 26 juli.milan van baal

Naam Club seizoen 2013-2014*
Daniel Aarts H.C. Tilburg
Milan van Baal H.C. ‘s-Hertogenbosch
Lars Balk S.V. Kampong
Thierry Brinkman S.V. Kampong
Berend van Eldonk (GK) H.C. Rotterdam
Sebastian van der Graaf H.C. ‘s-Hertogenbosch
Bram van Groesen H.C. ‘s-Hertogenbosch
Tom Hiebendaal H.G.C.
Tijn Lissone Z.S.V. Schaerweijde
Jasper Luijkx H.C. ‘s-Hertogenbosch
Pepijn Luijkx H.C. ‘s-Hertogenbosch
Niek Merkus Z.S.V. Schaerweijde
Floris Molenaar H.C. Bloemendaal
Johannes Mooij Amsterdamsche H. & B.C.
Wiegert Schut hdm
Maurits Visser (GK) H.C. Bloemendaal
Pelle Vos H.C. Bloemendaal
Dennis Warmerdam Pinoké

 

Begeleiding
Sjoerd Marijne Bondscoach
Dave Smolenaars Assistent bondscoach
Rob Derikx Teammanager
Bas van der Pol Fysiotherapeut
Lars Gillhaus Video-operator

 

Naast Nederland doen er 7 andere landen mee aan dit toernooi. In poule B komt Nederland aan bod samen met Duitsland, Oostenrijk en Spanje. De eerste wedstrijd voor Oranje is op 20 juli tegen Spanje.

 

Comments (13)

 1. Hc Den-Bosch olee olee, onvoorstelbaar…

 2. Sorry maar ik vind het heel gek dat de Wijkersloot er niet bij zit maar twee keer reserve keeper uit de hoofdklasse..
  En misschien zit er zoveel Den Bosch bij omdat zij veel eigen jeugd laten spelen omdat ze geen geld hebben grote toppers of buitenlanders te kopen. Dit jaar te weinig gezien om te zeggen dat t terecht/onterecht is.

 3. We gaan het zien!

 4. Inderdaad veel jonge jongens die wel veel gespeeld hebben in Hoofdklasse afgelopen jaar bij misschien de wat mindere clubs maar dus toch veel speelervaring op hoogste niveau. Ene broertje Aarts niet (bank Bloemendaal) maar andere (spelen bij Tilburg) wel, bijvoorbeeld. Keepers misschien wel tweede keep in hun club maar hebben dan ook de Oranje keepers voor zich.

 5. Onbegrijpelijk dat de keeper Jan de Wijkerslooth niet bij de selectie zit. Den Bosch met de hakken over de sloot tijdens de play-outs op Voordaan mede dankzij het uitstekende keeperswerk van De Wijkerslooth !Door een verkeerd genomen strafcorner van Voordaan in de laatste minuut (14e) van de verlenging hield Den Bosch in de Hoofdklasse !
  Wordt De Wijkerslooth nu gestraft omdat hij het komende seizoen niet voor Den Bosch koos maar voor Voordaan ?? Dubieuze beslissing om nog maar te zwijgen over hofleverancier Den Bosch met 5 spelers ? Deze hele selectie procedure roept alleen maar vraagtekens op ???????

 6. Dat zouden meer talenten moeten doen: veel speelminuten in de Hoofdklasse maken bij nummer 7 tm 12 ipv in Heren 2 van een Hoofdklasse topploeg.

 7. Ja dat zou natuurlijk zo kunnen, maar ook zij kopen liever een buitenlander. Ik vind het enger dat er niemand vanuit de overgangsklasse bij zit

 8. Talenten moeten juist speeltijd krijgen bij de topteams, daar kunnen ze leren en zich optrekken aan de ervaren spelers. De druk om de play-offs te halen is daar echter veel te groot, dus gaan ze voor zekerheid en dit gaat weer ten koste van speeltijd van talent. Bij onderste 6 teams willen ze best talent inpassen, maar missen ze de ervaring. Daarom haalt een club als Tilburg ook 2 Australiers om toch maar die playouts te ontlopen. Daarnaast als talent zich goed ontwikkeld is het binnen een jaar weg naar club uit top 4.

  Trainen en spelen met ervaren spelers is het belangrijkste, maar die balans is vaak ver te zoeken. Ben benieuwd wie van deze JOH lichting we uiteindelijk in NL elftal zien.

 9. Wat een grap.
  Met Marijne win je nooit

 10. Wat een onzin dat talenten bij topteams moeten zitten! Verantwoordelijkheid nemen en proberen je teamgenoten beter te maken is veel belangrijker dan lekker makkelijk mee hockeyen! Op training leer je het spelletje niet, dat doe je in echte wedstrijden, wanneer het er om gaat.

  Als ze bij een topteam een foutje maken lossen de toppers het wel op. Bij een minder team heeft een foutje grotere gevolgen en leer je het dus wel sneller af (mits het ware talent er echt in zit). Ik denk juist dat talenten veel meer bij de lagere teams echt veel speeltijd moeten maken, want dan gaan ze echt met sprongen vooruit.

  Staan op belangrijke posities in het veld, nemen van corners en dat soort zaken, die zelfs bij veel van de mindere teams, door middelmatige buitenlanders wordt gedaan op dit moment. Dat is de echte doodsteek van het Nederlandse mannen hockey.

  Liever 8ste en heel veel speeltijd dan 2de worden, met gemiddeld 10 min per wedstrijd.

 11. Vlieguren inderdaad belangrijk. Snap dus ook de keeperskeuze niet. Wedstrijden in het tweede is wat anders dan permanent in de ovk onder de lat. Beide ovk keepers hebben PO gehaald. Leren hier met druk om te gaan, nu beiden afgevallen. De Wijkersloot heeft echt laten zien dat hij wedstrijden kan winnen. Maar zolang er geen keeperstrainers betrokken zijn bij JO, spelen onderbuikgevoelens een grotere rol.

 12. Het afvallen van Jan en Luuk is heel snel te verklaren; beide hebben nee gezegd tegen Den Bosch.

  En ja dat werkt niet kans verhogend bij Sjoerd.

 13. De bond moet kappen met Marijne. Nog nooit wat gewonnen. Bevoordeeld alleen zijn broodheer Den Bosch waar hij het net zoals bij OZ en Adam belabbert heeft gedaan. Dankt zijn baantje bij de bond aan mede zuiderling Den Hartog, wiens houdsbaarheid datum allang voorbij is. Hopelijk gaan Gerritsen en Cornelissen hierin verandering in brengen. Nieuw bloed en zeker bij JO CLUB ONAFHANKELIJKE COACHES

Reageer