Selectie Oranjeheren EK bekendgemaakt

Dinsdagmiddag heeft bondscoach Paul van Ass de Nederlandse selectie voor het EK bekendgemaakt. Bloemendaal-verdediger Tim Jenniskens zit weer bij de selectie. Jenniskens zit af en aan bij de Oranjeselectie, maar heeft zich tijdens de wedstrijden op de Hamburg Masters bewezen van zijn kunnen. Oliver Polkamp en Glenn Schuurman moeten de EK boot missen. Floris van der Linden en Hidde Turkstra, beiden terug van een blessure, gaan niet mee richting België. Voor hen komt het internationale toernooi nog te vroeg.

Hieronder een overzicht van de totale selectie.

Rugnummer Voornaam Achternaam Club
1 Jaap Stockmann (K) Bloemendaal
2 Pirmin Blaak (K) Rotterdam
4 Klaas Vermeulen Amsterdam
5 Marcel Balkestein Oranje Zwart
7 Wouter Jolie Bloemendaal
8 Billy Bakker Amsterdam
10 Valentin Verga Amsterdam
11 Jeroen Hertzberger Rotterdam
12 Robbert Kemperman Kampong
13 Sander Baart Oranje Zwart
16 Tim Jenniskens Bloemendaal
20 Jelle Galema Oranje Zwart
22 Rogier Hofman Bloemendaal
24 Robert Van der Horst (C) Oranje Zwart
25 Seve Van Ass HGC
26 Goof Van der Kamp HGC.
27 Constantijn Jonker Kampong
30 Mink Van der Weerden Oranje Zwart

 

Comments (19)

 1. Seve van Ass en Goof vd Kamp? gaat natuurlijk nergens over, beiden absoluut geen internationals

 2. Jammer voor Polkamp, heeft toch een sterk seizoen gedraaid bij HCR. Eveneens ben ik van mening dat Goof van der Kamp en Seve van Ass nog geen volwaardig international zijn. Hebben nog veel te leren….

 3. Haha dit is een grap, Vd Kamp en van Ass. Beiden zijn leuke clubspelers maar zeker geen internationals, lachwekkend.

 4. @Bas@Dominique@Peter, leuk jullie reactie, maar het is eerder lachwekkend dat jullie een mening geven over spelers die jullie heel de zomer zelf niet aan het werk hebben gezien. Natuurlijk hebben beide jongens veel te leren, maar dat heeft de hele selectie, inclusief Paul en de begeleiding, en dat is alleen maar goed. Ik schat in, op basis van niks gezien te hebben deze zomer, dat deze groep gasten iets moois gaan laten zien deze zomer en ben enorm blij dat RTL7 de wedstrijden zal uitzenden. Succes mannen!!!

 5. Heeft Van Ass wel eens duiven gehad?

 6. echt ongelooflijk dat hij zijn eigen zoon selecteert terwijl deze tot nu toe nergens heeft laten zien een echte international te zijn, bovendien je club verlaten als ze het zwaar hebben, zeer zwak signaal.

  en dan ook nog de zoon van de fysio selecteren, van der kamp, waar is dit op gebaseerd?

  heeft hgc het zo goed gedaan vorig jaar???? of is dit de oude club van van ass??

 7. Nepotisme (van het Latijn ‘nepos’, kleinzoon; nakomeling, ook: neef) is het begunstigen van eigen familieleden of vrienden door autoriteiten

 8. Ik begrijp jullie verbazing en “dank” voor de uitleg van het woord nepotisme (haha) maar vind ook dat Paul van Ass wel wat meer krediet verdient als “zilveren Coach van de O.S. !! Voor de O.S. werd Paul van alles “beschuldigd” maar uiteindelijk telt het resultaat , ook hier !!Na de O.S. hoorde je niemand meer met kritiek over de Bondscoach, dus afwachten maar !!

 9. @diederik, zilver telt niet vriend, goud is het enige wat telt. winnen, daar gaat het om in de topsport. zeker nederland in het hockey, met zoveel leden. daarnaast heeft van ass zeer matig gepresteerd voor en na de OS met dit team. tot slot, dat hij zijn zoon selecteert vind ik echt zeer onterecht, die jongen is veel te licht voor het grote werk. heeft niks laten zien op HGC (mijn club), hetzelfde geldt overigens voor van de Kamp, waarom wordt deze jongen ineens geselecteerd?

 10. Blijkbaar is dit het beste wat NL momenteel te bieden heeft. Aangezien er in bovenstaande reacties hierboven ook dat er weinig tot geen(beschikbare)alternatieven worden genoemd, lijkt het helaas weer meer op Van As afzeiken dan een constructieve bijdrage. Het is tenslotte komkommertijd…

 11. Bovendeert ipv Ass aub.

 12. Getuigerapport

  Was zelf aanwezig bij 1 van de wedstrijden in Wakefield en ondanks mijn besef dat het slechts 1 wedstrijd betreft was Seve zwaar waardeloos. Veel balverlies en echt niet bij de beste 20 van het land.

 13. Inderdaad, Bovendeert, Pruiser, Caspers (allen hebben meer laten zien in hoofdklasse afgelopen jaren), maar ben het eens, de spoeling is dun in de spits!!

 14. @pieter, Caspers heeft kansen genoeg gehad in Oranje en laat keer op keer zien dat hij tekort komt voor dat niveau.

 15. Inderdaad is de selectie van Van Ass en Van de Kamp volgens mij niet terecht, zeker niet in vergelijking met de prestaties van bijvoorbeeld Polkamp

 16. Wat een ongelooflijk gezeur is dit allemaal van al deze “kenners”.
  Iedereen traint zich kleurenblind (je kan je afvragen wat de echte meerwaarde daarvan is, lijkt mij alleen maar om 100x een tackle back te kunnen lopen). Iedereen levert op onvoorspelbare plekken van het veld de bal in. Ook op NED XI niveau. Dat is “never nooit” onder controle te brengen, hoe mooi het verhaal daarbij ook is. Dan moet je super technische, foutloze en balvaste spelers kiezen. Noem mij er 3. Wie niet waagt die niet wint. Grote bekken allemaal hier….

 17. Richard Patherick
  Vincent Spitaels
  Taeke Taekema

 18. @Zeuren
  de Nooijer
  Eikelenboom
  en van de Honert
  die hebben niet vaak een bal verloren

 19. @Diederik, precies “oude” namen. We leven in 2013

Reageer