Selectie voor trainingsstage Zuid Afrika bekend | Hoofdklasse Hockey Nederland

Selectie voor trainingsstage Zuid Afrika bekend


De bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, Max Caldas, heeft de trainingsgroep voor de stage en ‘Investec Cup’ in Zuid-Afrika, bekend gemaakt.
Het Nederlands Elftal Dames gaat van 21 januari 2013 tot en met 3 februari voor een trainingsstage naar Zuid-Afrika. Aansluitend speelt het Nederlands Elftal van 4 tot en met 10 februari een 4-landen toernooi in Kaapstad, de ‘Investec Cup’. De tegenstanders zijn Zuid-Afrika, Australië en Engeland.
De selectie:

Ireen van den Assem H.C. ’s-Hertogenbosch
Merel de Blaey H.C. ’s-Hertogenbosch
Maartje Cox (K) T.H.C. Hurley
Frederique Derkx M.H.C. Oranje-Zwart
Carlien Dirkse van den Heuvel S.C.H.C.
Roos Drost S.C.H.C.
Margot van Geffen H.C. ’s-Hertogenbosch
Ellen Hoog Amsterdamsche H. & B.C.
Kelly Jonker Amsterdamsche H. & B.C.
Marloes Keetels H.C. ’s-Hertogenbosch
Laurien Leurink S.V. Kampong
Caia van Maassakker S.C.H.C.
Kitty van Male Amsterdamsche H. & B.C.
Emilie Mol H.C. ’s-Hertogenbosch
Sabine Mol H.C. ’s-Hertogenbosch
Laura Nunnink M.H.C. Oranje-Zwart
Maartje Paumen H.C. ’s-Hertogenbosch
Malou Pheninckx S.V. Kampong
Sabine van Silfhout T.H.C. Hurley
Joyce Sombroek (K) Larensche M.H.C.
Charlotte Vega Pinoké
Daphne van der Velden M.H.C. Oranje-Zwart
Claire Verhage S.C.H.C.
Maria Verschoor Amsterdamsche H. & B.C.
Xan de Waard S.V. Kampong

In overleg met bondscoach Max Caldas zijn Naomi van As, Eva de Goede, Lidewij Welten, Kim Lammers, Sophie Polkamp en Willemijn Bos niet beschikbaar voor deelname aan de trainingsstage en de ‘Investec Cup’. Hierdoor mogen nieuwe jonge speelsters aansluiten bij de groep: Xan de Waard (Kampong), Roos Drost (SCHC) en Maria Verschoor (Amsterdam).
De speelsters Maartje Goderie, Marilyn Agliotti, Floortje Engels en Marieke Veenhoven hebben aangegeven voorrang te geven aan hun maatschappelijke carrière en maken hierdoor geen deel meer uit van de selectie van het Nederlands Elftal Dames.

Comments (67)

 1. Max,
  er zijn echt betere keepsters. onbegrijpelijk keuze.
  Kijk naar de stand en tegen doelpunten!!! Kom je echt niet bij deze keepsters.

 2. @Frits: tegendoelpunten zeggen niet alles. Een Lizzy Koeton heeft ook minder tegengoals dan Joyce Sombroek. Denk jij dat zij ook een betere keeper is dan Joyce? Het team wat voor je staat is toch ook wel belangrijk.
  Een Hurley krijgt veel meer kansen tegen dan een Den Bosch of Amsterdam. Bovendien laat Cox tot nu toe bij Hurley erg veel progressie zien, vorig jaar nog Overgangsklasse! Mooie beloning juist.
  Caldas zal ongetwijfeld meerdere keepers op het oog hebben (oa Larissa Meijer) maar kan moeilijk 5 keepers oproepen voor een stage. Zal ook niet lang duren voordat Veenendaal er bij komt.

 3. @Peter: tegendoelpunten zeggen veel en ja Lizzy is op het moment beter dan Joyce. Lizzy pakt de eerste bal en ook de tweede en bij Joyce zie je dat ze verkeerd uitstap en daardoor de bal mist. Nu krijg ze meer ballen op doel daarom moet je nu juist ook meer stoppen?? en dat zie ik niet. En sorry Maartje Cox echt vreemde keuze. Maar de tijd zal het leren

 4. Wel meerdere vreemde keuzes.. Malou Pheninckx, Roos Drost, Laurien Leurink, Laura Nunnink en Xan de Waard? Ook blijf ik Marloes Keetels vreemd vinden!

 5. Koen Overmeer

  Het maakt niet veel uit wie er worden geselecteerd. Al selecteer je dames 1 van Zwolle: die worden ook nog Olympisch kampioen.

 6. Vreemde keuzes, Maartje en Larissa zijn heel toevallig de keepers van Hurley en OZ, laten die twee clubs nu ook twee coaches hebben die net een contract hebben gekregen van onzer aller Arno… Wat een toeval…. Wat een toeval

 7. @Frits, zeg niet van die gekke en domme dingen natuurlijk is Lizzy niet beter dan Joyce en dat word ze ook nooit.

 8. In mijn ogen is het een totaal zinloze trip dit die ongetwijfeld een hoop geld gaat kosten en ze gaan met meisjes op stap met een vereedeld jeugdteam.

 9. @Hans; Drost is geen vreemde keuze. Te oud voor JO en topscorder op het EK van Jong Oranje. Doet het ook gewoon goed.
  Keetels; weet niet of je wedstrijden hebt gezien van DB maar kan fantastisch hockeyen.
  De Waard, Nunnink, Leurink; gewoon leuk voor ze dat ze deze kans krijgen om te ruiken aan Oranje. Meer moet je daar niet van maken.
  Vreemde keuze; Daphne vd Velden, wanneer ziet men nou eens in dat ze te bleek is voor het grote Oranje. Ook totaal niet in vorm.
  Grappig dat Caldas over van Geenhuizen zegt dat ze een goede hockeyster is maar dat andere beter zijn.. wie dan? De enige die ik kan bedenken of vergelijkbaar zijn Paumen, De Goede (gaat niet meer), Goderie (gestopt), Van As (gaat niet mee).

 10. Ze gaan op stap met een jeugdteam en daarin mis ik toch wel in mijn ogen een vd jeugdige sensaties van dit moment Maxime Kerstholt

 11. Adinda Boeren lijkt me ook een goede keepster. Verdiend ook zeker een kans. In de zaal staat ze hoger in de pikorde dan Cox. Op het veld heeft ze meer ervaring als haar en keepte volgens mij heel goed vorig seizoen. En dit seizoen blonk ze al vaak uit in een minder draaiend team.
  Kerstholt had ik er inderdaad ook graag bij gezien.

 12. @stick:denk er daar toch anders over. Het is gewoon vreemd dat wat @Peter:Vreemde keuzes, Maartje en Larissa zijn heel toevallig de keepers van Hurley en OZ, laten die twee clubs nu ook twee coaches hebben die net een contract hebben gekregen van onzer aller Arno… Wat een toeval…. Wat een toeval@@ reactie die bij mij ook vragen oproep??? Maar ook bij deze ben je dan met top sport bezig of vriendjes politiek. de tijd zal het leren Maar jammer Max Caldas

 13. Sorry frits, beetje door de war verhaal van je.Wat is jou mening nu?

 14. Kampen Polkamp en Van As met motivatie problemen dat zij opeens niet mee gaan? Polkamp is vaak geblesseerd en Van As lijkt veel andere dingen opeens veel interessanter te vinden. Ik ben er niet zo zeker van dat die 2 het WK nog wel gaan of willen halen

 15. Itt Lynn vind ik de opmerking van Caldas, dat anderen beter zijn dan Van Geenhuizen, niet “grappig” maar idioot. Zelfs als je geen verstand van hockey hebt, kom je er snel achter dat het ze een hockeyster van de buitencategorie is. Als het hockey goed volgt, weet je dat het bizar is dat Caldas vanaf dag 1 weigert haar te selecteren. Tot ieders verbazing. Momenteel is ze de pilaar die Laren overeind houdt. Staat 2e in speler v/h jaar klassement. En dan kijkt Caldas maar weer een andere kant uit. Wat is dat met die man?

 16. ik neem aan dat je wel begreep dat mijn grappig sarcastisch was bedoeld? Om sommige dingen kun je maar beter lachen, Caldas steekt al sinds zijn aanstelling zijn kop in het zand voor Miek.

 17. Wat een ongelofelijke domme kortzichtige reacties. Natuurlijk zitten er geen speelsters bij deze selectie omdat Ehren, Annan, Mathijssen danwel Boomgaardt ook binnen de bond werken. Hoe kom je er überhaupt op… Caldas maakt gewoon een eigen selectie, daarbij put hij logischerwijs uit de jeugdselecties en oud speelsters van jeugdselecties. We hebben nou eenmaal heel veel goede jeugd in de dameslijn.

 18. @dombo,s droom lekker verder.

 19. Doe ik. Nog een duit in het zakje. Waarom zou je van Geenhuizen (die 3 keer per week kan trainen, door haar rug) van 31 nog oproepen, terwijl je met jongere speelsters ook de beste bent en belangrijker blijft? Oude koeien..

 20. @Dombo,s eh m isschien omdat van Geenhuizen nog steeds een klasse of 10 beter is dan die jonge speelsters.

 21. Als je Miek een oude koe noemt, is Max een rund!!!!

 22. Miek is een uitstekende speelster maar geen teamplayer,dat weet iedereen en dat weet Max ook.

 23. @ dombo: Van Geenhuizen is geen 31, en werd al niet geselecteerd door Caldas sinds ze 28 was. Kijk verder eens naar de leeftijden bij de OS-en en WK’s voordat je dat als argument gebruikt. Hoezo rug? Polkamp speelt al jaren niet of nauwelijks door een rugprobleem, maar krijgt toch een speciale positie. Daar rekening houden mag dus wel. Van Geenhuizen speelt bovendien al seizoenen lang volle bak. Even nadenken voordat je anderen van “domme, kortzichtige reacties” beticht.

 24. @e.n., we hoeven ook geen 11 teamplayers maar de 11 beste spelers en daar hoort Miek nog steeds bij.

 25. Ik weet niet “wat iedereen weet” (idiote uitdrukking overigens) maar wel dat velen MvG wat graag in hun team zouden hebben, en dat ze team Laren erg goed ligt.

 26. @feiten. Sorry je hebt gelijk, ze wordt pas over een maand 31..
  Je vergelijkt appels en peren. Miek speelt op het middenveld, laat daar nou net de concurrentie heel groot zijn (paumen, de goede, goderie, van den heuvel, van as). Gezien de aard van het beestje kun je haar alleen selecteren als ze ook veel gaat spelen. Zo niet, jonkies (die mogelijk op het moment nog iets minder zijn) de kans geven zich te ontwikkelen en door naar de toekomst. Stilstand is achteruitgang, dus waarom zou je in hemelsnaam terwijl je net olympisch kampioen bent geworden zonder Miek, haar nu gaan selecteren. Ridicuul. Oude koeien uit de sloot.#feiten..
  Dat hij Polkamp wel selecteerde zal zijn omdat in de verdediging de spoeling een stuk dunner is. Maar wat mij betreft was die ook niet mee gegaan.
  ‘Kortzichtige reacties’ sloeg op de link die werd gelegd met vriendjes politiek. Caldas roept natuurlijk geen mensen op om andere coaches binnen de bond te vriend te houden.

 27. @dombo,s, je doet je naam weer eer aan, want Goderie is is gestopt en dus hoeft haar naam hier niet bij te staan.
  Van geenhuizen is de Teun de Nooijer van de damesploeg dus voor haar maak je altijd plek vrij.

 28. Ze is inderdaad een hele goede speelster. Maar als je eens goed oplet haalt ze nooit rendement, ze kan zeker wat spelers passeren maar daarbij houdt het gewoon op. nooit rendement! letten jullie daar weleens op? of alleen maar dat ze iemand voorbij kan spelen maar vervolgens niks haalt?

 29. @tim, wat een onzin, ze leidt nooit balverlies en strooit met assists, haalt corners en scoort zo af en toe zelf ok nog.Als je kijkt moet je wel opletten.

 30. Els, dombo’s slaat op jou. Dat vergelijk sloeg natuurlijk op de afgelopen spelen. Waarom ik het logisch vind dat ze nu niet meer geselecteerd is, heb ik al uitgelegd.
  Als jij Van Geenhuizen met de Nooijer gaat vergelijken zijn we echt uitgesproken. Succes en roep vooral nog wat dingen.

 31. mijn verhaal is duidelijk toch. Als je een selectie maakt voor het Nederlands dan selecteer je de beste spelers/keepsters. Maar als ik de keuze zie die mijnheer Caldas maak dan is dat niet zo.
  is gewoon vriendjes politiek. Duidelijk anders wil ik nog wel een keer uitleggen……………

 32. @Frits, jij zegt louter domme dingen want je vindt Koeton beter dan Sombroek dat is lachwekkend

 33. Deze discussie is zinloos. Is een herhaling van zetten. Miek van Geenhuizen heeft het gewaagd om haar stem tegen bondscoach en KNHB te verheffen in het verleden.
  En dan weet je wat er gebeurt bij de KNHB. je bent dan persona non grata en hoe graag Max haar ook zou willen selecteren, het zou hem zijn baan kosten als hij dat doet.
  De bond houdt niet van kritiek en daar waar ze invloed hebben gebruiken ze die op deze manier! Dat moet nu toch voor iedereen duidelijk zijn!

 34. Daar gaan we weer

  Zo, we hebben weer de nodige mensen die een bondscoach niet begrijpen, zijn keuzes niet goed vinden, een fanclub opgericht hebben voor v. Geenhuizen,karakterkenners die v.Geenhuizen ontleden,vleeskenners die van runderen, schapen en ouwe koeien houden, een aantal die een keepersclinic willen houden en de nodige ooms en tantes, vaders en moeder en verdere familie die hun familie hier genoemd zien worden etc.
  Ik persoonlijk vind Max Caldas een fantastische leuke vent en wat nog veel belangrijker is dat vinden zijn speelsters ook.Hij laat speelsters die aan geven even rust te willen om iets anders te doen de mogelijkheden. Hij geeft nu jongeren een kans, tenslotte heeft de jeugd de toekomst en dan zijn speelsters die (pas) over een maand 31 wordt duidelijk niet meer okselfris in Rio.

 35. @Daar gaan we weer.
  Hoe oud was Teun ook al weer op de OS? Niet geheel okselfris??

 36. @daar gaan we weer, spelers en speelsters zijn kuddedieren die geen kritiek uiten op een coach want dat kost ze hun plaats.
  Leeftijd kan natuurlijk nooit een issue zijn om wel of niet geselecteerd te worden de beste moeten altijd spelen en of je dan 37 of 18 bent dat maakt niet uit.

 37. @daar gaan we weer. Spijker op de kop.

 38. @dombo,s, hij zegt inderdaad net zulke domme dingen als jij doet.

 39. Ik geloof dat hierboven al een gevraagd werd:Gaan we nu v. Geenhuizen met De Nooijer vergelijken??? Leeftijd is nu voor de KNHB een issue en daar moet je je als coach aan houden. Er is bij de aanstelling van v.Ass en Caldas duidelijk gesproken over verjonging. v.Ass heeft dat geprobeerd om de Nooijer en TT thuis te laten maar toen brak in hockeyminnend Nederland de pleuris uit.Dat speelsters en spelers geen kritiek durven geven zegt iets over de sfeer waarin topsport bedreven wordt. De vriendjespolitiek waar Frits het over heeft kan toch bij het selecteren van deze jonge garde geen sprake zijn. Dit is zoeken naar nieuwe jonge speelsters die in een oefenstage mogen ruiken aan het Ned.elftal.

 40. @Kenner, heeft gelijk. Miek is zelf uit Oranje gestapt,nadat zij bonje kreeg met de toenmalige bondscoach en dít is de reden waarom zij bij de KNHB voorgoed heeft afgedaan. Het is ook als waarschuwing bedoelt voor de andere spelers:Hoe goed je ook bent,niemand is heilig in Oranje en stap je eenmaal op dan is en blijft de deur dicht.

 41. @kenner, Van Geenhuizen is de de Nooijer van de dames dus die vergelijking is niet zo gek.
  @jvdmarel, dus als je met 1 coach bonje hebt heb je afgedaan voor de rest van je interlandcarriere? vreemde en lachwekkende redenatie.

 42. @Frits: val jij ook niet onder de categorie “DOMBO’S” (stop met “DOMBO’S” reacties) @Frits

 43. @Geert, klopt het is zeker een rare gang van zaken en een vreemde redenatie,maar zo werkt dat bij de KNHB.
  Dit is trouwens al een oude discussie, want 2 jaar geleden had men het hier ook al over.

 44. zie miek regelmatig spelen en ze gaat nog steeds volle bak.
  ze is danwel niet meer de snelste maar haar snelheid zit in haar stckhandling en in het koppie. tactisch en technisch is miek van hoog nivo .ik denk van het allerhoogste nivo.
  caldas weet dat wel maar hij durft niet.
  zonder miek wordt je ook olympisch kampioen maar met miek wordt het wel nog beter en nog mooier.
  onlangs zei caldas :” leeftijd geen issue is als ze maar goed zijn “.
  jammer, heel jammer dat miek geen kans krijgt bij caldas want ze wil zeker nog uitkomen voor nederland.

 45. Goed, de OS gingen goed (bedoel er is goud behaald) en inderdaad daarin hadden we met De Goede, Paumen, Goderie, Van As en ook Agliotti de middenvelders die het voor ons deden. DvdH zit daar naar mijn mening net weer een niveau onder.
  Nu zijn Agliotti & Goderie getopt, Van As en De Goede gaan niet mee naar ZA, dan is het voor mij onbegrijpelijk dat van Geenhuizen niet mee mag (zit toch echt wel op dat niveau met De Goede, Paumen etc.). Natuurlijk moet de jeugd een kans krijgen, maar dan is het onvoorstelbaar dat Caldas zegt dat er betere hockeysters zijn op die positie (waarvan naar mijn idee van die betere hockeysters maar een mee gaat naar ZA) en een vd Velden (meerdere toernooien te zwak gebleken) Emilie Mol (net haar eerste speelminuten gemaakt), Keetels (erg goed, maar moet nog groeien) beter worden geacht?
  Daarnaast kan van Geenhuizen ook achterin uit de voeten..
  Over blessures gesproken; zoals gezegd Emilie Mol heeft net haar eerste minuten gemaakt, Derkx vorig jaar met een hernia gezeten, Polkamp blijft sukkelen dus dat argument is flauwekul.

 46. Hou nou eens op over Miek van Geenhuizen. De KNHB wil haar gewoon niet meer in Oranje omdat ze tegen de bondscoach en de KNHB in ging.
  Discussie blijft zinloos. het bolwerk KNHB bepaalt wie er in Oranje mag en wie niet. De bondscoach heeft daar geen stem in. KNHB bepaalt! bondscoach moet het niet in zijn hoofd halen om Miek te selecteren, dat is dan meteen einde carrière bij de KNHB!

 47. Ab van der Wouden

  Je selecteert niet de beste spelers, je selecteert het beste team. Met de beste spelers ben je kansloos. En om het beste team te creëren moet je spelers uitproberen en potentie ontwikkelen. Uiteindelijk gaat het erom dat je op het juiste moment pieken in de toekomst. Niet nu dus en zeker niet in het verleden.

 48. @knhb fan: verdedig je nu iets of is dit een soort cynisch insiders vermoeden hoe het zit? Ik kan me het eerste niet voorstellen. Als waar is wat je schrijft, dan had Caldas een ander gesprek met haar moeten voeren en had diezelfde KNHb zeker geen OS accreditatie moeten regelen (zie website hockey.nl onlangs).

 49. @lynn: DvdH niveau onder Agliotti? Hahaha.
  Verder is dit een nutteloze discussie. Van Geenhuizen zit individueel bij de top 5 beste speelsters die Nederland rijk is. Niet op haar mondje gevallen, verkeerd volgens KNHB. Al zou Caldas haar willen selecteren dan zou dat van bovenaf tegen worden gehouden. Caldas heeft geen reden om te gaan forceren aangezien ze zonder Van Geenhuizen ook goud hebben gehaald. Bij een minder resultaat had hij nog wel een punt kunnen maken maar nu is daar niet echt een reden toe. Hoewel ik het zonde vind dat niet altijd de beste speelster in Oranje spelen snap ik op dit moment wel dat er geen reden is de situatie wederom op scherp te zetten.

 50. ugh, hier moet je alles uitleggen.
  DvdH zit duidelijk onder de Goede, Paumen, Van As.
  Agliotti is een hele andere type speelster, onzichtbaar zichtbaar en daardoor erg belangrijk. Dacht dat mensen dat zelf ook wel konden bedenken.

 51. Kunnen we ophouden met de discussies over v.Geenhuizen. En de andere 30+-sers ?
  Is het geen tijd om nu ruim baan te geven aan nieuw talent vanuit Jong Oranje ?
  Het is fijn dat Miek er ,nu Laren het hard nodig heeft ,”staat” ( ookal moet ze achterin spelen) Klasse en over haar hockeytalent bestaat helemaal geen meningsverschil. Het gaat om het selectiebeleid voor de komende 4 jaar.
  het is goed dat de 30+ speelsters een nieuwe fase in gaan en ook de 28+ speelsters deden/doen dat al op een enkele uitzondering na. Die kunnen nog overwegen of zij hun overstap naar een leven zonder internationaal tophockey nog uitstellen tot na de WK in Den Haag.Om in de selectie te zitten moeten zij wel weer heel veel doen en laten en voortdurend de concurrentie aangaan. Begrijpelijk dat ze nu rustig de tijd nemen en vragen om daarover na te kunnen denken.
  Dus fijn dat veel jongere meiden ,samen met een aantal routiniers , naar deze stage gaan.
  De tijd van het “oude” talent is geweest ,al spelen ze nog zo goed in de Hoofdklasse.
  Ik denk dan ook dat Miek haar ambities voor Oranje moet bijstellen.Jammer voor haar ,maar wel terecht.
  Overigens vind ik het jammer dat de naam van Maxime Kerstholt nog ontbreekt op het lijstje van Caldas. Leuke jonge spits, goed alternatief voor 28+ Sabine Mol,toch ?

 52. @Miriam, Teun de Nooijer was in Londen 35 en inderdaad niet meer zo goed als een aantal jaren geleden, maar leeftijd zegt dus helemaal niks, je kiest altijd de 16 beste en bij de dames hoort Miek daar nog steeds bij.

 53. Het is een oefenstage mensen. Inderdaad oefenstage, we hebben afgelopen zomer bewezen dat we de beste van de wereld zijn dus dat is nu niet meer nodig. Dit toernooitje is juist een mooi moment om te kijken of de talenten uit jong oranje mee kunnen met het echte oranje. Ga je dan nog een speelster selecteren voor een toernooi die er over 2 en zeker over 4 jaar waarschijnlijk niet meer bij is? In mijn ogen niet nee. Dat Miek er afgelopen zomer bij had moeten zijn, ja misschien wel maar de concurrentie op het middenveld was moordend en dan moet je keuzes maken.

 54. @Spook, Internationaal dameshockey gaat tussen 2 teams Ned en Arg en de rest doet mee om het deelnemersveld te complementeren.
  Natuurlijk had Miek erbij moeten zijn omdat je op een WK of de OS altijde de beste 16 van je land wil zien.

 55. Ab van der Wouden

  Neehee niet de beste 16 spelers, het beste team!!

 56. Neehee, Miek hoort ook niet bij de zestien beste speelsters meer !
  Maar ze heeft wel veel hardnekkige fans , zo te merken !

 57. @Miriam. Grappig dat je je reactie begint met ‘Kunnen we ophouden met de discussies over v.Geenhuizen. ‘ en vervolgens in allebei je reacties het hoofd onderwerp v.Geenhuizen is.

 58. @Miriam, Miek hoort met 1 hand op haar rug nog bij de 16 van Nederland.

 59. @Ab, zeg niet van die domme dingen je selecteerd eerst het individu en daarna smeed je een team.Dus je selecteerd altijd eerste de beste spelers en of speelsters.

 60. Wat een gezeur over Miek weer,men valt hier wel in herhaling want dit was 2 jaar geleden en vorig jaar ook al een hot item. Miek is een uitstekende speelster,nog steeds maar niet de beste teamplayer. En aan het EK voetbal hebben we gezien dat de allerbeste spelers niet altijd automatisch het allerbeste team vormen!!

 61. @TJ, nee maar we hoeven ook niet 11 koorknapen, dus is het ook weleens leuk als iemand iets anders is.

 62. En aangezien tj geen teamgenoot of oud-coach is zijn opmerking van weinig waarde. En alle opmerkingen over leeftijd zijn gelegenheidsargumenten – want sinds wanneer is de een vanaf haar 28e te oud en kan de ander gewoon doorgaan? Mbt die opmerkingen over de rol van de knhb: als dat waar is, dan is dat schandalig en de coach die zoiets pikt een slappe zak.

 63. Wiens brood men eet dient woord men spreekt!

 64. Dient is diens

 65. Ab van der Wouden

  @@ab Volgens mij begrijp jij niks van selecteren en dan al zeker niet van teams creëren.

 66. @Ab van der wouden, natuurlijk selecteer je altijd eerst de beste spelers en daar maak je dan een team van en niet de onzin die jij uitkraamt, slaat nergens op.

 67. @Ab van der wouden, wat zeg jij een onzin. Natuurlijk selecteer je altijd eerst de beste spelers en daar kneed je dan een team van en pas je een systeem op aan.

Reageer