
Seve van Ass keert terug naar HGC
Seve van Ass maakt de overstap van Rotterdam naar HGC. Bij de Wassenaarse club wordt hij herenigd met zijn vader Paul, die vanaf komend seizoen de nieuwe coach is van HGC.
De 26-jarige Van Ass speelde van 2008 tot 2013 al voor HGC, waar zijn Van Ass senior destijds ook trainer was. Op 16-jarige leeftijd debuteerde de middenvelder in het vaandelteaam, waarmee hij de finale van de play-offs om de landstitel haalde en in 2011 de EHL won.
Transfer naar Rotterdam
Daarna verhuisde Van Ass naar Rotterdam, waar hij uitgroeide tot een van de dragende spelers. Vorig seizoen reikte hij met de Rotterdammers tot de finale van de play-offs waarin werd verloren van Kampong. Afgelopen weekend behaalde Van Ass met zijn ploeg de derde plaats in de EHL.
Onder vader Paul maakte Van Ass in 2010 ook zijn debuut in Oranje. Het duel met België ging verloren. Inmiddels heeft de aanvoerder van Oranje tijdens de Champions Trophy 128 interlands op zijn naam staan. Met Nederland won Van Ass twee keer de Europese titel, behaalde hij goud tijdens de Hockey World League en pakte hij WK-zilver in Den Haag. Bij de Spelen in Rio viel Oranje buiten de prijzen.
Grote aanwinst
Marc Delissen, lid van de Commissie Tophockey HGC, zegt: “Vanzelfsprekend zijn wij enorm blij en trots dat Seve weer voor HGC gaat spelen. De komst van zo’n ervaren topspeler en international sluit goed aan bij de doelstelling om met Heren 1 mee te doen in de hoogste regionen van de Hoofdklasse. Seve is een grote aanwinst voor het team!”
Het ambitieuze HGC roert zich flink op de transfermarkt. Eerder kondigde de club uit Wassenaar al de komst van Ashley Jackson, de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux en de Japanse international Kenta Tanake aan. Daartegenover staat het vertrek van Tristan Algera (Rotterdam), Lucas Martinez Ruíz (Oranje-Rood) en Wiegert Schut (Amsterdam).
Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019
Comments (5)
Klaas
Jammer dat zoveel buitenlandse spelers HGC komen versterken! Dit zie je ook bij andere clubs uit vooral het linkerrijtje van de Hoofdklasse. Gelukkig niet bij allemaal!
Nederlandse spelers krijgen zo minder kans om op het hoogste niveau te spelen en tot de top door te dringen. Het niveau van het Nederlands elftal zal daar in de toekomst onder lijden, omdat op deze manier niet voldoende nederlandse spelers worden opgeleid. De KNHB zou wat mij betreft een grens van bv maximaal 2 buitenlandse spelers per team, moeten handhaven. Dat zou het Nederlandse hockey ten goede komen. Al jaren wordt hierover gesproken in de wandelgangen, maar de KNHB laat zich hier niet over uit. Jammer!
be-hockey
Hier heb je duidelijk niet goed over nagedacht Klaas : httpss://be-hockey.com/misschien-niet-xenofoob-wel-ondoordacht/
hmmm
Mooi artikel.
Juridisch is het ook niet mogelijk om niet Nederlanders buiten de deur te houden. De enige mogelijkheid is een gentleman’s agreement tussen de clubs. Dat hebben we jaren geleden al geprobeerd maar is nooit verder dan de zaal met Hoofdklasseclubs gekomen.
Mike
@be-hockey
Leuk stukje, alleen schrijf jij het of jouw waarheid dé waarheid is. Ik moet er toch een kanttekening bij plaatsen, want bijvoorbeeld een strafcorner leer je pas echt in de wedstrijd, al train je nog zo veel, want de druk kan je niet nabootsen op training. Wanneer een buitenlander naar je team komt die wel die wedstrijdervaring heeft die jij als youngster dus niet op kan doen, zal hij dus beter blijven, terwijl in potentie die jonge speler beter zou kunnen worden.
Kijk naar het NL elftal nu. Mink is geblesseerd en wie gaat tijdens de CT de strafcorner pushen?! Hertzberger kan alleen laag pushen en verder zitten er 0 spelers bij die eerste corner pushers zijn bij hun club. Vroeger waren er, mede doordat er minder buitenlandse spelers waren, meer Nederlandse slepers.
be-hockey
@Mike
Thanks… en ja mijn waarheid is voor mij ook dé waarheid… tot iemand met andere argumenten komt die overtuigend zijn. Ook omdat ik nu eenmaal al +/-20 jaar in het wereldje van tophockey rondloop en mijn mening (mijn waarheid) gevormd heb op basis van doorlopende gesprekken met top coaches, top spelers, managers, ouders, bestuurders, etc… uit binnen- en buitenland. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik mijn mening af en toe moet bijsturen ook 😉
Mbt je vb van de strafcorner heb je (in theorie) een punt maar ook weer niet. Om te beginnen bij je laatste zinnetje. De tijd dat de hoofdklasse het nog deed zonder buitenlandse versterkingen ligt grotendeels voor de doorbraak van de slepers. Sinds er sprake is van buitenlanders in de hoofdklasse hebben we als Nederland systematisch een wereldtopper qua sleep gehad in Oranje (Lomans, Taekema en nu van der Weerden). Voor mij leer je een goede sleepcorner vooral op training. Natuurlijk speelt op een gegeven moment het mentale mee… Maar de mix van het mentale en het technische gaat enkel vooruit bij competitie. Niet door het “cadeau” krijgen van je plekje als eerste sleper in je ploeg. Van de 5 topteams in de hoofdklasse heeft er maar 1 een buitenlandse top sleper. Je mag een opvolger/vervanger voor Mink niet vergelijken met Mink zelf. Er zijn op dit moment maar twee man in de wereld met een absolute topcorner : Mink en Peillat. Alle andere hebben een of meerdere goede corners maar niet van die orde. Oranje heeft na Mink meerdere goede opties met Hertzberger, van Ass, Baart of Havenga bv… Deze hebben allen een corner die mee kan, maar niet van het niveau van Mink of Peillat. Diverse andere landen hebben ook geen topcorner nu, maar hebben enkele efficiënte alternatieven en varianten. Dat werkt ook… Als je echter een wapen als Mink in je midden hebt maak je daar natuurlijk wel graag gebruik van waardoor de alternatieven en varianten minder in het oog springen. Er is geen garantie dat we na Mink opnieuw iemand anders als wereldcorner naar voor zullen kunnen schuiven maar mogelijke kandidaten worden niet tegen gehouden door buitenlandse slepers in de hoofdklasse lijkt mij. Noem mij de clubs waar een jonge topcorner (potentieel internationaal niveau) niet doorbreekt omwille van een buitenlander?