Seve van Ass: "We gaan jagen op die gouden Olympische medaille"

Seve van Ass: “We gaan jagen op die gouden Olympische medaille”

Weinig mensen gaven Oranje vandaag nog hoop in de ontmoeting met Duitsland. In de laatste seconde van de reguliere tijd sleepte Janssen de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk won Oranje de shoot-outs. Seve van Ass was uitblinker in de halve finale, die met Oranje in Tokio gaat jagen op een gouden Olympische medaille.

“Het was een enerverende wedstrijd, een gekkenhuis. Er was veel spanning te voelen. Tegen dit Duitsland is het lastig om in de laatste fase nog kansen te krijgen en door te drukken”, aldus Seve van Ass.

De middenvelder van HGC greep dit jaar naast de play-offs met zijn club, maar kan wel terug kijken op een prima seizoen. In de halve finale van het EK zorgde van Ass met een prachtig schot uit de draai dat de bal in de kruising van de goal verdween. Van Ass: “Ik heb een mooi toernooi gehad en ben ook blij met wat ik heb kunnen laten zien. Met een goed gevoel kijk ik terug op dit toernooi. Maar er komt nog meer moois aan deze zomer”.

Seve van Ass werd Europees kampioen met Oranje.
Seve van Ass wil in Tokio gaan jagen op een gouden Olympische medaille. Vandaag won hij met Oranje goud op het EK Hockey. Foto: EHF/World Sport pics

Koekje van eigen deeg

Waar Oranje afgelopen week de schlemiel was tegen Duitsland, zat het de equipe van Max Caldas nu wel mee. In de laatste seconden werd de gelijkmaker gemaakt. ‘Op zijn Duits’, werden de heren van Duitsland verslagen. “We moeten die Duitsers ook niet teveel gaan hypen dat ze altijd van ons in de laatste seconde winnen. De les in internationaal hockey is dat het vaak aankomt op de laatste paar minuten. Tegen België, maar ook nu twee keer tegen Duitsland heb je dat kunnen zien”.

Fris Oranje

Heel lang hebben de Nederlandse fans moeten wachten op een goed spelend Oranje. Af en toe was er nog wel eens een wedstrijd waar de fans, voornamelijk via TV, mooie wedstrijden van Oranje zagen, maar veelal was het gezapig, traag en inspiratieloos. Volgens van Ass heeft dat met meerdere scenario’s te maken: “Iedereen is nu weer fit, dat helpt enorm mee. Ook denk ik dat het een goeie zet van de staf is geweest om voor het EK al de Olympische selectie bekend te maken. Onderling is er veel vertrouwen naar elkaar. Ik merk dat we echt een team zijn geworden. Dat resulteert dus dat je ziet dat we 60 minuten lang onze kop er goed bij kunnen houden”.

Jagen op goud

En inderdaad heeft het Nederlandse publiek een aantal mooie wedstrijden van Oranje voorgeschoteld gekregen. Waar het tegen Wales niet altijd mooi hockey was, speelde het tweemaal tegen Duitsland met het hart. En ook tegen België in de halve finale werd alles uit de kast gehaald. Voor Seve van Ass, die de komende week rust krijgt van Caldas, was het genieten: “Het zou heel mooi zijn als we over een maand in Tokio iets moois kunnen neerzetten. Het gaat ook daar heel spannend worden. We weten dat Australië de nummer één van de wereld is en België de nummer twee. Maar wij gaan zeker jagen op die gouden medaille”.

Coverfoto: EHF/World Sport pics

Reageer