‘Shake Hands’ campagne op 8 maart van start in Noord-Holland

Vanaf zaterdag 8 maart gaan alle teams van alle hockeyverenigingen in Noord Holland deelnemen aan de nieuwe ‘Shake Hands’ campagne. Shake Hands moet een bijdrage leveren aan sportiviteit en respect op de hockeyvelden door spelers van beide teams elkaar voor en na de wedstrijd te laten ontmoeten. Vóór de wedstrijd worden er handen geschud en wensen de spelers elkaar een prettige wedstrijd. Na de wedstrijd worden de tegenstanders en de scheidsrechters bedankt en ontmoet men elkaar met een drankje in het clubhuis. Voor een deel zijn dit hockeytradities die bekend waren en nu in ere worden hersteld.

Shake Hands is een initiatief van de hockeyverenigingen in Noord Holland zélf. Afgelopen november kwamen de clubs tot de conclusie dat de clubs het eens zijn over wat er moet gebeuren, maar dat gezamenlijke initiatieven ontbraken. Met deze campagne die door alle 42 clubs wordt gedragen worden de inspanningen om hockey ‘leuk te houden’ op elkaar afgestemd.

De KNHB ondersteunt het initiatief van harte. Als Shake Hands succesvol is in Noord Holland zullen andere regio’s mogelijk volgen.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Robbin

Dit gebeurt in Duitsland al vele, vele, vele.. al heel heel heel, wat jaren!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.