Martens: “In spannende wedstrijden konden we het vaak niet afmaken”

Voor de Rotterdamse dames begon het weekend nog heel positief, met kans op play-offs en zelfs nog een kampioenschap met directe promotie naar de hoofdklasse. Maar na het verlies bij HIC viel Rotterdam buiten de boot voor beide.

Vorig seizoen degradeerden de dames van Richard de Snaijer uit de hoofdklasse. Er moesten play-outs gespeeld worden tegen de Terriërs en die werden verloren. Na de degradatie vertrokken er veel dames en moest er een heel nieuw team worden opgesteld. Er bleven in totaal vier dames over die waren gedegradeerd.

Met jong talent en oudgedienden wilde de ploeg binnen een jaar weer terug naar de hoofdklasse. Uiteindelijk eindigden de dames van HCR op een vierde plaats in de kampioenspoule van de overgangsklasse. “Een harde klap voor de groep,” zegt speelster Simone Martens in het AD/Rotterdams Dagblad.

Simone Martens besloot aan het begin van dit seizoen samen met oud-speelsters Florien Cornelis, Elsbeth Versterre en Boukje Vermeulen om weer terug te komen. De vier dames wilden helpen om de doelstelling te behalen. Maar dat is niet gelukt. Martens: “In spannende wedstrijden konden we het vaak niet afmaken.”

Ondanks de teleurstelling is Martens tevreden over de prestatie van het team. “We waren maar een bij elkaar geraapt zooitje. Wat dat betreft hebben we het heel goed gedaan,” aldus Martens.

Volgend jaar zal Martens niet meer op de Rotterdamse velden te bewonderen zijn. “Ik ben slechts voor één seizoen teruggekomen. Het is tijd voor een nieuwe generatie.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.