Sjoerd Marijne bondscoach Indiase hockeysters - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sjoerd Marijne bondscoach Indiase hockeysters

Sjoerd Marijne is aangesteld als bondscoach van de Indiase hockeysters. Hij heeft een contract getekend voor vier jaar. Hiermee hebben de hoogst vertegenwoordigende nationale teams van India een Nederlandse coach. De heren staan onder leiding van Roelant Oltmans.

In september 2015 werd Marijne ontslagen als bondscoach van de Oranjedames vanwege een verschil van inzicht met de bond. Eind 2014 was hij de succesvolle Max Caldas opgevolgd, die na het WK in Den Haag de overstap naar de heren maakte.

Terug naar wereldtop

Op de FIH-ranking staan de dames van India momenteel op een twaalfde plaats. Met Marijne aan het roer hopen de Indiase dames weer aansluiting te krijgen met de wereldtop.

Comments (6)

 1. Terecht, gelukkig !
  Een zware tijd na een ongelukkige en niet terechte beslissing van verantwoordelijken binnen de KNHB.
  Hopelijk kan hij daar in rust laten zien wat hij kan!
  Sjoerd, ga lekker genieten van je werk! Succes!

 2. Na anderhalf jaar heeft Marijne eindelijk weer een functie die bij hem past. Hij gaat het vast goed doen daar, mits hij zich kan aanpassen aan de cultuur. Maar wat is die man door een diep en lang dal gegaan.

  Dat het bij de Nederlandse dames niets werd is niet hem aan te rekenen, maar den Hartog, die samen met Veen een blunder van de buitencategorie beging door Caldas van de vrouwen naar de mannen over te plaatsen.

  Den Hartog wordt door Gerritsen en Cornelissen nog steeds de hand boven het hoofd wordt gehouden. Misschien heeft Oltmans voor hem ook nog een plek in India zodat hij na 30 jaar het Nederlandse pluche kan verruilen voor het Indiase?

 3. @KNHB, allemaal vriendjes bij elkaar. Nog een (ex)AH&BC toegevoegd aan de trainerstaf. Jisse Waasdorp op Ned MA. Omdat hij het zo goed gedaan heeft daar. Dit heeft zelfs de Utrechtse en Haagse maffia niet voor elkaar gekregen om zoveel mensen die binding hebben met 1 club bij de bond te plaatsen.
  Gerritsen, Cornelissen, Caldas, Reed, Annan, Freixa,Matthijssen, Waasdorp enz.

 4. @coachBas – Inderdaad, de KNHB is bezig met managen door poppetjes uit hun netwerk op belangrijke functies te zetten. Maar minsten zo belangrijk is je af te vragen wat deze mensen gaan doen, hoe en waarom?

  Zolang deze vragen niet beantwoord worden blijf je als Nederlandse bond achterlopen bij bijvoorbeeld een Belgische bond die ipv 250.000 leden slechts 40.000 leden heeft. Visie 2020 dat je op de website van de KNHB kunt inzien geeft geen antwoord op hoe het nu kan dat we vooral met de mannen al zo lang ondermaats presteren. Vooral veel open deuren over ambitie en zo.

  Cornelissen moet als voorzitter de directie met Gerritsen voorop ter verantwoording roepen. Maar ze komen allebei uit het Amsterdamse en houden elkaar de hand boven het hoofd. Hoe heeft deze constructie ooit kunnen plaatsvinden?

 5. KNHB heeft geen plan. Zie interview Verboom op hockey.nl
  Coach wegsturen voor het toernooi begint!!! Moest weer een poppetje van hun bijkomen. Coach van Kampong die zich altijd zo netjes gevraagd langs de velden.

 6. Interview met Verboom gezien. Ongelofelijk, hij zegt zelfs dat hij niet meer voor de bond wil werken door hoe ze hem behandeld hebben. Zelfs dat kunnen ze dus niet, contract niet verlengen maar toch op goede voet verder gaan.

  Ga maar kijken in de afgelopen 20 jaar hoeveel coaches door den Hartog zijn beschadigd. Daar komt nu Verboom bij. Met 30 jaar is den Hartog wel wereldkampioen pluche zitten.

Reageer