Sjoerd Marijne: “Ik had niet eens gescholden”

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Hoewel er in het hockey nauwelijks rode kaarten vallen, was het zondag alweer de tweede van het seizoen voor de hockeymannen van Oranje-Zwart. Een paar weken geleden kreeg aanvaller Bob de Voogd wegens een fysieke overtreding de rode prent voorgehouden, zondag tegen Pinoké was het de beurt aan coach Sjoerd Marijne.

Marijne kreeg vlak voor tijd een directe rode kaart te zien wegens verbaal geweld en moest achter het hek gaan staan. Maar een rode kaart wordt niet zomaar getrokken. “Ik had niet eens gescholden! Toen ik aan mijn tirade begon dacht ik al wel dat ik een gele kaart zou krijgen, maar rood? Ik zou haast denken dat er meer achter zit. Je kan mijn quotes nagaan, ik heb nog nooit iets gezegd over scheidsrechters. Maar dit… Stella (Bartlema, red.) floot overigens een prima wedstrijd.”

Het ging de oefenmeester van de Eindhovenaren vooral om twee strafcorners die bij een voorsprong van 4-2 onterecht tegen gegeven werden. En dan weet je, met strafcornerspecialist Justin Reid-Ross op kopcirkel, dat het de wedstrijd weleens zou kunnen kantelen. “We voelen ons bestolen. En natuurlijk hadden we de 4-2 moeten vasthouden, maar als er zo autoritair gefloten wordt… Je voelt je dan als team onmachtig en benadeeld. Dit doet pijn.”

Er hangt de voormalig Hoofdklasse-speler waarschijnlijk een schorsing van één of twee wedstrijden boven het hoofd. In eerste instantie vond Marijne het na afloop van het duel niet de moeite waard om er een arbitragezaak van te maken, maar op Twitter laat hij maandag het volgende weten: “Ik heb toch besloten om in beroep te gaan tegen mijn rode kaart. Ik vind het allemaal erg overdreven. Gelukkig vond de beoordelaar dit ook.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Dino

Onzin Sjoerd, die bal van Joost kreeg Mink tegen zijn voet 30 cm binnen de cirkel, dat konden wij goed zien vanaf het balkon, en die laatste SC was een gemeen duwtje met de elleboog van Briels en was vanuit jouw hoek niet te zien.

Van Oostduin

Toch nog leuk, dat hij de wedstrijd van achter het hek heeft mogen afkijken. Er zijn scheidsrechters, die daar geen genoegen mee nemen.

Klasse

Ah, dus zolang je geen scheldwoorden gebruikt, mag je alles zeggen tegen een scheidsrechter.

Teun

De scheidsrechters kunnen het niveau niet aan! Ze strooien maar met kaarten omdat ze het anders allemaal niet aankunnen. Ik sluit me aan bij Roelant!

Gijs

Oh ik weet het niet meer dan geef ik maar een rode kaart, wat een zwaktebod.

sjon

wat een opzichtig gehuil
alsof OZ zelf niet uit een “onterechte strafcorner ” heeft gescoord.

Mus

Ik stel voor dat HHNL Marijne censureert, net zoals ze dat doen bij comments die WEL door de beugel kunnen

Freek

@mus, heeft marijne je een keer laten afvallen voor een van zijn teams? Want het lijkt een beetje een persoonlijk verhaal te zijn van jou kant.

Arend

Ah, gelukkig. Er is weer aanleiding om Sjoerd neer te sabelen! Wat een zielige types zijn jullie. Toen OZ vorige week won van hgc heb ik niemand gehoord!

Ganbekam

Bah bah, autoritaire scheidsrechters. Sociale vaardigheden ontbreken weleens

Typische arbiter

Ik lees net op hockey.nl wie de kaart heeft gegeven. Dat verklaart een hoop! Sterker nog verklaart alles… Volgens mij is de arbitrage bezig met een wedstrijdje kaarten trekken wie het eerste een kwartet heeft wint een fox40 fluit! Er zijn nog nooit zoveel kaarten gevallen als dit jaar tot nu toe! En zoveel onnodige. Sjoerd succes kerel, dit gun je niemand.

yep

Bij het geven van de laatste corner aan Pinoke laat de scheids in alle opzichten zien de situatie niet meer in de hand te hebben.
1. de vermeende overtreding was discutabel.
2. hier een corner voor geven is absurd.
3. Briels stond ongeveer op de middenlijn toen het gebeurde en word met geel verwijderd.

De scheids aan de overkant was dit niet overkomen.

Dino

Kempenaar had de situate perfect in de hand en goed opgelet, duw en trekwerk van OZ met als eind-resultaat de duw in de rug van Wouter Rens door Mink van der Weerden.
Arbitrage is niet alleen een gebeurtenis van goed/fout maar ook van herhalingen die telkens maar doorgaan en uiteindelijk terecht bestraft worden, en dat was bij de laatste SC het geval.
De SC die Bob de Voogd als cadeau kreeg was volkomen onterecht.

Dus nu ophouden met zanikken en pak je verlies als sportman ‘ YEP’.

yep

@dino

Als we de overtreding van Mink vd Weerden als duw en trekwerk gaan classificeren kunnen we de competitie ook gaan indelen in heren-, dames-, mietjes- en watjeshockey. Kijk naar de beelden op het Rabo hockeyjournaal om de “beuk” die Mink uitdeelt juist te interpreteren.

PS: de bal van Bob was niet gevaarlijk maar wel te hoog en had even goed andersom gefloten kunnen worden. Ere wie ere toekomt.

Scheids

Natuurlijk was die strafcorner na het opwippertje van Bob wel degelijk een strafcorner. We spelen nog geen zaalhockey in oktober… Hoog is nooit fout, tenzij het gevaarlijk zou zijn en dat is bij dit onschuldige opwippertje geenszins het geval.
De laatste strafcorner voor pinoke daarentegen lijkt (op basis van de samenvatting) wel overdreven streng en onterecht gefloten. Voor zo’n duwtje kan je inderdaad een fout fluiten maar de strafverzwaring is absoluut overdreven (maar ik heb natuurlijk inderdaad geen volledig beeld van de wedstrijd die dat zou kunnen beinvloeden).

Pim

@dino,alles wat voor Pinoke is is terecht in jou ogen en alles wat ze tegen krijgen is onterecht, gelukkig kijken er ook nog mensen zonder gekleurde bril.

Le Roi

Goed fluiten of niet goed fluiten: de toon en de intentie van Marijne was bordeauxrood waard. Een coach komt op voor z’n spelers, niet voor z’n gelijk. En dan haal je geen kaarten.

Volgende week moet je namelijk weer een wedstrijd met ze spelen.

dehaas

https://www.hockey.nl/19962/discutabele-beslissingen-horen-bij-het-hockey. of is van ‘t hek ook gekleurd. de bal van Voogd kwam tegen de bil van de verdediger aan. heeft niets met zaalhockey te maken; gewoon gevaarlijk. laatste corner zie url

Jacq

@yep Als dit soort duw en trekwerk, zonder de intentie te hebben de bal te spelen (zie link hier boven) in het hockey als normaal beschouwd moet gaan worden, dan bevinden we ons op een glijdende schaal richting voetbal. En wie wil dat? Niet duwen en trekken (hard fysiek spelen) is zeker geen mietjes- of watjeshockey. Dat noemen ze gewoon ‘hockey’. Dat je fysiek contact hebt met de intentie de bal te spelen, ja, natuurlijk, maar dat is heel iets anders dan iemand maar lekker wegduwen zodat hij de bal iig niet kan spelen.

Arend

Ik heb er echt een probleem mee dat reacties tegenwoordig aangewend worden om mensen persoonlijk aan te vallen. Ongelooflijk ondoordacht en in veel gevallen wordt er maar wat geroepen. Sjoerd z’n kop wordt erafgehakt en waarom? Vanwege een rode kaart? En dat maakt ‘m een slechte coach? Hou toch op. Sjoerd is een emotionele coach omdat het een gevoelig mens is met het hart op de juiste plek. Je kunt hem nooit betichten van leugens en is altijd eerlijk naar zijn spelersgroep. kijk eens verder dan je neus lang is zou ik zeggen. In zijn laatste jaar bij Amsterdam heeft hij te maken gehad met heel veel blessures maar heb je hem dat ooit als excuus horen gebruiken? Nee. Nu bij OZ heeft hij die pech ook en als je dan ziet hoe hij toch weer het beste uit de groep weet te halen dan neem ik daar mijn petje voor af. Ik heb met hem gewerkt en het is een fantastische trainer, coach en vooral mens!

amsterdammer

Arend: dank je wel. Ook ik erger mij groen en geel aan al dat geschreeuw op dit forum. Kijk inderdaad verder dan je neus lang is. Even top 10 tellen, en in veel gevallen tot 100, is een goede eigenschap voordat je maar wat gaat roepen.
Doe vooral mee aan de discussie (=leuk), maar met “rede” en geduld. Lees en luister wat insprekers te zeggen hebben en reageer hoffelijk.

Dino

@ Arend,
Het gaat hier om geconstateerde feitelijkheden die Sjoerd heeft benoemd en daarmee zelf deze discussie heeft uitgelokt.
Sjoerd is een prima coach maar dat betekend niet dat hij altijd gelijk heeft. De pluim aan Stella is overdreven vanwege de laatste SC en goal en Kempenaar wordt volkomen onterecht in zijn hemd gezet door Sjoerd.
En dat is een les die Sjoerd zich best mag aantrekken als hoofdcoach met voorbeeld-werking naar jeugd, spelers, sponsors in het belang van Hockey minnend Nederland.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.