Sombroek: “We waren niet minder dan Den Bosch” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sombroek: “We waren niet minder dan Den Bosch”

Sombroek

Donderdag was de wedstrijd tussen de dames van Laren en Den Bosch. Den Bosch trok uiteindelijk de overwinning naar zich toe door met 1-2 te winnen van de dames uit het Gooi.

Het was een relatief rustige dag voor Sombroek. Haar team kwam snel op achterstand door een goal van Vera Vorstenbosch, waarna de Gooische dames in de aanval gingen. Een aantal goede mogelijkheden werden niet verzilverd waarna Den Bosch wat meer de aanval ging opzoeken. Dit resulteerde in een strafcorner die op een Larense voet kwam. De strafbal volgde.

Sombroek: “Ik wist dat Paumen vaak haar strafballen links hoog richting de goal pusht, maar in principe gok ik nooit en vertrouw ik op m’n reactie vermogen” Met een katachtige reflex viste Sombroek de bal uit de goal met haar stick.

Na deze prachtige redding kregen de dames van Laren meer vertrouwen en gingen voor de aansluitingstreffer. Na rust ging het redelijk gelijk op en had Laren wederom een paar goede kansen. Na een counter bleef Miek van Geenhuizen met haar stick hangen aan één van de Bossche dames wat resulteerde in een gele kaart. Uit de vrije slag werd vervolgens de bal in eigen doel gewerkt door Willemijn Bos. Sombroek: “Ik ging voor de vrije man bij de tweede paal, terwijl iemand naar Willemijn riep dat ze haar backhand dicht moest houden. Ik was al uit positie, maar probeerde de bal nog te stoppen met mijn voet, maar ik kwam net te kort”.

Zaterdag zullen de dames uit het Gooi opnieuw proberen te winnen van de dames uit Den Bosch. “Het zal lastiger worden, maar we hebben nog steeds een goede kans om er een derde wedstrijd uit te slepen.”

Reageer