Spanje (H) en België (D) vervangen India in Hockey Pro League

De internationale hockeyfederatie FIH heeft bevestigd dat de Belgische dames en de Spaanse heren de vervangers zijn van de Indiase teams in de Hockey Pro League. Onlangs trok India beide teams terug uit het toernooi dat in 2019 van start gaat.

Bij de bekendmaking van de Hockey Pro League werden Spanje bij de heren en België bij de dames al aangewezen als reserve.

Competitieformat

Het deelnemersveld van de Hockey Pro League bestaat zowel bij de dames als heren uit negen landen. Deze landen spelen tussen januari en juni een uit- en een thuiswedstrijd tegen elkaar. Deze reeks vindt jaarlijks plaats en mondt uit in een finaleronde, de Grand Final geheten. De Hockey Pro League vervangt per 2019 de halve finales en finale van de Hockey World League, de HWL3 en HWL4, en de Champions Trophy. De Hockey World League 1 en 2 blijft wel bestaan.

Bij de heren doen naast Nederland ook Argentinië, Australië, België, Engeland, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland en Pakistan mee. Bij de dames maken Argentinië, Australië, China, Engeland, Duitsland, België, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten naast Nederland deel uit van het deelnemersveld.

Reageer

Contact Us