Spee vervangt volgend seizoen Gehner bij Laren

Hamperium

Hamperium

Maarten Gehner stapt aan het einde van dit seizoen op bij de dames van Laren. Gehner was dit jaar bezig aan zijn eerste seizoen, maar zal vervangen worden door Pinoké-coach Etienne Spee.

Spee heeft bij de club uit ‘t Gooi een contract getekend voor twee seizoenen. „Die continuïteit vinden we belangrijk voor dit elftal, waarin naast internationals heel veel jonge speelsters zitten die zich snel ontwikkelen”, liet de clubleiding weten.

Waarom Gehner vertrekt is nog onduidelijk en wie de opvolger wordt van Spee is ook nog niet bekend.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Sprits

Dus alle contracten die Spee met de meiden bij Pinoke heeft worden ontbonden? Leegloop?… En Laren had dus sponsor nodig. Kan Spee weer rammelen met zijn zak met geld..

rene

@Sprits, bij de dames van Pinoke is het al jarenlang een duiventil van komende en vertrekkende speelsters, zou dus niks nieuws zijn.

Pien

Pinoke failliet en dames bij Laren weg vanwege Spee. Daarbij gaat niemand in de hoofdklasse dames meer betaald worden, dat hebben alle voorzitters van de clubs afgesproken. Alleen de echte toppers komen op de pay roll via een bedrijf. Crisis he.. Jammer dat de heren niet het dupe worden.

Pien

De dupe natuurlijk

laurens

@Pien, je roept van alles, maar als je dit zegt kom dan ook met concrete voorbeelden, is wel zo stoer.

Gerrit

1. Laren heeft geld nodig, Spee helpt
2. Gehner gaat weg omdat hij het niet geweldig heeft gedaan
3. Speelsters hebben nog gewoon contracten in de HK, ook komend jaar.
4. Ben benieuwd wie Spee’s assistente gaat worden…

paul

@Gerrit,

contracten zeggen net als in de voetbalwereld niks, dat is afgelopen jaren gebleken.

Neem aan dat de huidige assistent Bart van Gaalen gewoon blijft

ruud

@Gerrit, neemt Spee geld meedan?

Shave

Ja @Gerrit de vraag is of Spee geld mee neemt. Om te coachen bij Laren D1? zou een raar verhaal zijn.
Denk eerder dat Jiskoot en Oerlemans weer geld in het laatje stoppen? of zijn ze er mee gestopt dat weet Pien ongetwijfeld…

amsterdam

@sprits, volgens mij hebben de clubs een contract met een speler, en niet de coach. Zijn er de laatste paar jaar wel veel geweest; maar is dat het beleid van de club of de coach die ze graag wil hebben.

sprits

Het is toch bekend dat Spee een aantal spelers betaald? Dit zal hij vast niet meer doorzettenals hij weg is bij Pinoke. Ga er dus ook maar vanuit dat hij bij Laren dit ook gaat doen. Laren heeft geen geld om spelers aan te trekken/betalen dus hebben ze iemand gevonden die dat voor hun gaat doen.

schaar

@gerrit, de huidige assistent van Spee gaat mee.

vincent

@Schaar, de huidige assistent van Spee gaat niet mee naar Laren

schaar

@ vincent ok, dat weten we dan ook weer, wat is je bron?

??

een coach die zijn spelers hoogst persoonlijk uit eigen zak betaald?? wat een vaag verhaal, dat heb ik nog nooit gehoord en zou zeer onprofessioneel zijn

vincent

@Schaar, kan ik ook aan jou vragen?

Maar als het voor jou ok is zoals je schrijft kunnen we het onderwerp laten rusten.

Gerrit

Spee “regelt” allerlei zaken voor speelsters, zowel financieel, op het gebied van baantjes en materieel. Een prima manager en een soort evenknie van Bellaart.
Puur op hockeyintellect zal deze keuze echter niet gemaakt zijn.

tom

@?? of heel ambitieus je kan er op meerdere manieren naar kijken.

eric

@Gerrit, ik ken de man persoonlijk niet, dus kan niet over hem oordelen maar we kunnen constateren dat hij Pinoke niet verder heeft gebracht de afgekopen jaren.

Kan me trouwens wel voorstellen dat de belangrijke speelsters van Laren hier inspraak op gehad moeten hebben.

amsterdam

@eric, dus jij wil zeggen dat Lammers, Van As ect liever Spee hebben dan Gehner. belooft een leuk vervolg van de competitie dan voor Laren. verstoorde verhoudingen

eric

@Amsterdam, dat zeg ik toch niet? Er is blijkbaar een besluit genomen door een bestuur misschien wel in samenspraak met de belangrijke speelsters om te stoppen met Gehner en door te gaan met een nieuwe coach.

Denk dat het met eventuele verstoorde verhoudingen dus ook wel mee zal vallen, we weten allemaal dat het zo in de sport werkt.

self-pass

Lammers wil graag dat Spee komt. Pinoké springt een gat in de lucht dat ze op een nette manier van hem af zijn. Terechte constatering is dat Pinoké net zo ver is als 3 seizoenen geleden. Graag een coach die het aanstormende talent kan inpassen, want er komt heel veel aan en dan na 3 jaar wel een eind verder zijn. Maarten Stenvers?

Schaat

Laren nooit beroerd geweest om jonge talenten weg te halen bij andere clubs. Zie meisje van Zwolle vorig jaar. Misschien via Spee talent van Pinoke binnen lokken. Is de trent in het huidige hockey. Zie Bloemendaal

Ab van der Wouden

Het lijkt erop dat Laren voor de derde seizoen achter elkaar niet weet wat ze doed. Knap!

@ab

Totaal wanbeleid! Geldkraan dicht dus haal je een coach die de speelsters kan betalen. Dat is een buitengewoon ongezonde verstandhouding en volkomen onbegrijpelijk.
Voor Pinoke helemaal prima zo. Nu Maarten Stenvers met een goeie assistent erop en bouwen aan een nieuwe ploeg.

wouter

@ab van der wouden, want?

roy

@Ab, wat bedoel je nou?

bennie

Elk jaar een nieuwe coach? En nu weer een bijzondere keus…Bedoel je dat Ab?

david

Alexander Cox is 2 jaar coach geweest en volgens mij was de intentie om met hem door te gaan ware het niet dat de bond wilde dat hij fulltime in dienst trad bij de bond.

Opvolger Richard de Snaijer word tijdens het seizoen benaderd door Rotterdam met een contract voor 3 jaar, dus logisch dat deze coach voor de zekerheid van een 3 jarig contract kiest.

nu maarten gehner is denk ik altijd een tussenpaus geweest dus valt allemaal wel mee denk ik.

Pieter

Ben een Bloemendaal fan en volg voornamelijk die club en het mannenhockey. Na bovenstaande gelezen te hebben, vind ik het vreemd dat Pinoke zo afhankelijk is van Spee. Zover had het nooit mogen komen. Hoe kan het zijn dat een coach zelf speelsters betaald (wat anders dan randzaken regelen, wat normaal is)? Kan het haast niet geloven, maar daar ben je als bestuur van Pinoke zelf bij. Slecht beleid dus (in dit specifieke geval).

Zomer

Iemand hier roept dat SPee speelsters betaald en we gaan er maar klakkeloos van uit dat dit waar zou Zijn, misschien kunnen de mensen die dit roepen ook daadwerkelijk voorbeelden geven , want het is allemaal wel makkelijk om van alles te roepen zonder harde feiten neer te leggen.

Pieter

Ben het met @Zomer eens. Iets roepen ok, maar dan wel met feiten komen.

jvdb

Als bovenstaande suggesties waar zijn krijgt Pinoke overwacht druk op de begroting. Niet alleen de door de coach betaalde spelers komen op de begroting. Maar in ieder geval weer een coach. Nieuwe coach zal weer betaald moeten worden. Dat kost de club zo een halve ton. Als Spee niets kreeg komt dit erbij. Wordt dus 1 speler minder bij H1… Of inzetten op H1 en de dames ambities bijstellen. Benieuwd waar pinoke mee komt.

Serge

Mijn enige vraag is, neemt hij Charlotte Vega mee… Die korte lijntjes met eventuele sponsoren die Spee heeft zijn denk ik mooi meegenomen maar geen bovenliggende motivatie. Denk dat het zakelijk netwerk van LMHC verder rijkt en dieper in de zakken dan de contacten van Spee.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.