Spelers en speelsters gezocht voor Maccabi Games - Hoofdklasse Hockey Nederland

Spelers en speelsters gezocht voor Maccabi Games

Heb je altijd al je land willen vertegenwoordigen op een internationaal hockeytoernooi, maar zijn de bondscoaches van het ‘grote’ Oranje je nummer kwijt? Deze zomer vinden de Maccabi Games weer plaats.

De Maccabi Games is een internationaal sporttoernooi voor (top)sporters met een Joodse achtergrond dat iedere vier jaar plaatsvindt. Uit meer dan tachtig landen zullen ongeveer 10.000 sporters naar Israël afreizen om deel te nemen.

Grote geschiedenis

De Maccabiah was voor het eerst in 1932 en deze zomer is de 20ste editie. Bekende Nederlandse (olympische) hockeyers, zoals Carina en Marc Benninga en Robin de Vries hebben ook deelgenomen. Deze zomer zal Dider Meijer (coach Almere D1) als hoofdcoach het herenteam begeleiden.

Vorige keer, in 2013, was tijdens de openingsceremonie een videoboodschap te zien van zowel de voormalige Amerikaanse president Barack Obama als voormalig premier van Groot-Brittannië David Cameron. Beiden benadrukten de bijzondere kracht van sport en wensten hun delegaties succes:

Voorlichtingsavond op 2 februari

De 20th Maccabiah Games vinden deze zomer plaats in Israël van 4 t/m 18 juli. Komende donderdag, 2 februari, is er een voorlichtingsavond in Club Abe (Amsterdam). Wil je hierbij zijn om meer informatie te krijgen? Meld je dan aan via games@maccabi.nl.

Ervaring van een (oud) speler:

Ernst Jan van Grootel (Xenios H1, Voormalig Gooische H1):
“Twee jaar geleden zag ik een oproep op hoofdklassehockey.nl en heb ik direct gemaild. Ik wist via mijn vader dat we een Joodse achtergrond hebben, maar had daar nog nooit iets mee gedaan. Nu kwam ik via hockey, mijn passie, in contact met een stel jonge gasten die me allemaal welkom heetten. Uiteindelijk ben ik meegegaan naar de Europese Maccabi Games in Berlijn waar we goud hebben gewonnen. Later raakte ik ook meer geïnteresseerd in mijn Joodse achtergrond en ben ik zelfs met mijn vader verre familie in Israël gaan bezoeken. Het was voor mij meer dan hockey. Ik heb zo veel geleerd en gezien, ongelooflijk. Voor mij heeft de hele ervaring extreem veel impact gehad in mijn leven. Dit jaar ga ik zeker weer mee…het goud verdedigen en daarna feesten in Tel Aviv, legendarisch ”

Meer info over de 20th Maccabiah Games is te vinden op:
www.maccabiah.com

01-Maccabi.Dames.goud

02-Maccabi.entree.Israel

03-Maccabi.groepsfoto

04-Maccabi.Heren.goud

Reageer