Spelers Hoofdklasse ondersteunen zieke Michiel van der Stadt van HC Schaap
Verschillende spelers in de Hoofdklasse steunen HC Schaap

Spelers Hoofdklasse ondersteunen zieke Michiel van der Stadt van HC Schaap

HC Schaap, geen hockeyclub, maar een groep vrienden die op een mooie zomeravond bij elkaar kwamen. De naam van de groep werd gelinkt aan wat zij vaak samendoen, namelijk blaten. Sinds een tijdje is één van hun vaste vrienden ziek geworden. Gezamenlijk besloten zij om hun relatie van HC Schaap nog meer nieuw leven in te blazen en een actie te starten.

Gijs Bouws, één van de vier leden legt uit: “In het verleden kwamen we op een ludieke manier op het idee om onze vriendengroep de naam HC Schaap te geven. Toen Michiel ziek werd van de zeer zeldzame vorm van kanker namelijk wekedelen tumor, hebben we samen met Osaka een t-shirt samengesteld. Deze proberen wij te verkopen. Sinds kort is de naam HC Schaap binnen de hockeywereld een bekend fenomeen”.

Steun Hoofdklasse

Want inderdaad, diverse spelers en hockeyteams hebben massaal het t-shirt van HC Schaap besteld. De dames van Kampong, bondscoach Alyson Annan, Sanne Koolen, Jasper Brinkman en Floris Wortelboer lopen allemaal met het shirt rond. Maar ook teams bij HBS, Myra en Bennenbroek hebben allemaal het shirt besteld. Met het geld welke wordt verzameld wil Michiel graag namelijk één ding, het ondersteunen van kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek.

“We wilden Michiel graag nog iets aanbieden zodat hij iets leuks kon doen in deze lastige tijden. We hadden daarom besloten om een t-shirt te ontwerpen. Michiel besloot echter anders, hij wilde graag de winst schenken aan het Antoni van Leeuwenhoek. Op zijn bruiloft op 27 augustus, hopen wij als vriendengroep hem een mooie cheque te kunnen overhandigen”, aldus Bouws.

De vriendengroep van HC Schaap hebben samen met Osaka dit shirt bedacht.
De vriendengroep van HC Schaap hebben samen met Osaka dit shirt bedacht.

Betekenissen                                                                                  

Het shirt welke is ontworpen door de heren in samenwerking met Osaka heeft verschillende kenmerken. In totaal staan er veertien kleine betekenissen op die iets met Michiel hebben te maken. Op de rechtermouw staat een familielogo en op de linkermouw het stadslogo van Barcelona. Ook zijn er drie Amsterdamse kruisjes terug te vinden en de Spaanse vlag.

“Michiel heeft in het verleden in Barcelona gehockeyd. Dit jaar wilde hij graag nog een aantal dingen. Één van deze dingen was dat hij samen met ons nog een jaar wilde hockeyen bij de heren van Bennebroek. Zogezegd, zo gedaan. Afgelopen weekend speelde hij twee keer vijf minuten mee. Knap, want afgelopen week sloot hij zijn achtste en laatste chemokuur af. Michiel blijft vechten en hopen, zijn andere doel is namelijk om als eerste persoon deze ziekte te overleven. Wij, de vriendengroep van HC Schaap, gaan graag met hem deze strijd aan”.

Reageer