Spelerslijsten Hoofdklasse seizoen 2022-2023 gepubliceerd | Hoofdklasse Hockey Nederland

Spelerslijsten Hoofdklasse seizoen 2022-2023 gepubliceerd

Op zaterdag gaat de Hoofdklasse voor dames en de Tulp Hoofdklasse Heren van start. Tot vrijdag konden clubs de definitieve selectie voor het seizoen 2022-2023 aanleveren. Vandaag zijn alle selecties bekend gemaakt.

Dat Wouter Jolie echt moeite heeft om afscheid te nemen, blijkt ook wel weer dit seizoen. De nummer 77 van Bloemendaal staat gewoon weer op de spelerslijst. Ook oud-keeper Jaap Stockmann staat op de spelerslijst van Bloemendaal.

Dat oud gedienden toch weer de prikkel krijgen om de stick op te gaan pakken, lijkt ook bij Oranje-Rood het geval te zijn. Robert van der Horst, de afgelopen jaren hoofdcoach en dit jaar assistent, staat dit jaar op de spelerslijst van Oranje-Rood.

Ook Malou Pheninckx die vorig jaar nog heel stellig was dat zij niet meer terug zou komen op de Nederlandse hockeyvelden is door hockeyclub Kampong op de spelerslijst gezet. De oud-international lijkt nog steeds te hopen om één keer mee te gaan strijden in de play-offs.

Bij Den Bosch zien we oud-gediende Sian Keil als nummer 17 op de spelerslijst. De aanvalster leek te zijn gestopt, maar lijkt toch misschien dit jaar nog minuten te gaan pakken. Emmeliene Oonk staat wel op de spelerslijst van Den Bosch, maar zal komend seizoen waarschijnlijk niet meer in actie gaan komen voor haar club.

Bekijk hier de spelerslijsten voor het seizoen 2022-2023 *

*Alle spelers selecties worden komende week op de website Hoofdklassehockey bijgewerkt.

Foto: Roel Ubels

Reageer