Sterk Hurley krijgt te weinig in play-offs tegen SCHC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Sterk Hurley krijgt te weinig in play-offs tegen SCHC

SCHC heeft dankzij een vroege openingstreffer gewonnen van Hurley in het eerste duel van de play-offs. Yibbi Jansen pushte de bal hoog in de touwen. Hurley ging in de rest van de wedstrijd op jacht naar de tegentreffer. Ondanks de vele kansen, scoorden zij niet.

Voor Hurley was het vandaag de eerste keer in de geschiedenis dat zij mee mochten doen aan de play-offs. De club werd vierde in de reguliere competitie en mocht het daarom opnemen tegen de nummer één SCHC. Een mooi affiche, waarbij onder andere meerdere speelsters van Oranje het tegen elkaar mochten opnemen.

Stichtsche schoot meteen uit de startblokken. Nog geen twintig seconden na de afslag, versierde de uitploeg een eerste strafcorner. Yibbi Jansen was scherp en sleepte de bal hoog in de touwen. Hurley wist meteen waar het aan toe was. Vandaag kon het niet op halve kracht gaan spelen.

Wendela van Dedem ziet de bal in de 1ste minuut langs haar heen vliegen.
Wendela van Dedem ziet de bal in de 1ste minuut langs haar heen vliegen. Foto: Roel Ubels

De verwachting was dat SCHC met een hoog tempo de dames van Hurley van de mat zou gaan slepen. Knap genoeg begon Hurley steeds steeds meer in de wedstrijd te spelen.

Sterke fase Hurley

Yasmin Geerlings zette in de 23ste minuut een mooie actie voor de thuisploeg in, waarmee ze een strafcorner versierde. Gitte Michels kon tot een sleep komen. De bal werd vlak voor de doellijn gestopt.

Marleen Jochems (Hurley) in actie met Lisa Post (SCHC).
Marleen Jochems (Hurley) in actie met Lisa Post (SCHC). Foto: Roel Ubels

Het was de start van een goede fase van Hurley die ook in de tweede helft verder ging. Michels kreeg nog twee pogingen om vanuit een strafcorner te scoren. Al haar pogingen werden er goed uitgehaald. Ook Barentsen kreeg kans op de gelijkmaker. Haar tip mislukte.

Jansen en de Waard onzichtbaar

SCHC had moeite om in het spel te komen. Het mocht nog van geluk spreken dat het tot het vierde kwart nog op voorsprong stond. Sterkhouders zoals Yibbi Jansen en Xan de Waard waren onzichtbaar en konden het spel niet maken. Het was dat Hurley niet bij machte was om de kansen om te toveren tot doelpunten, anders had de score niet in het voordeel van SCHC gestaan.

Hurley bleef het proberen. In de laatste minuut kreeg het opnieuw een corner. Michels stond weer op de kop van de cirkel. Wederom was het Richardson die de corner er uit kon lopen. Geen doelpunt. SCHC won door een vroege treffer van Jansen de wedstrijd van Hurley.

Bekijk hier het liveverslag van de wedstrijd Hurley tegen SCHC

Reageer