Sterkhouder Suzanne Homma zet punt achter carrière  | Hoofdklasse Hockey Nederland
Suzanne Homma zet een punt achter haar carrière.

Sterkhouder Suzanne Homma zet punt achter carrière 

Als een donderslag bij heldere hemel, zo kwam het bericht over dat sterkhouder Suzanne Homma na zeven jaar Hoofdklasse een punt achter haar carrière gaat zetten. De 25-jarige speelster van SCHC verkiest een maatschappelijke carrière boven het tophockey. 

Wie Suzanne Homma de afgelopen jaren niet herkent, heeft het tophockey in de Nederlandse Hoofdklasse dames niet goed gevolgd. De verdedigster kenmerkend door haar vlammende forehand flatsen stond in het hart van de verdediging van SCHC. Afgelopen week vlak voor de start van de competitie maakte zij bij haar ploeg bekend te gaan stoppen met hockey.

“Afgelopen jaar merkte ik dat ik ging twijfelen. De combinatie privé, een maatschappelijke carrière en tophockey kon ik niet meer goed combineren. In een gesprek met mijn coach Lucas Judge, kwamen we tot de conclusie dat ik mentaal minder gecommitteerd was dan voorheen. Dat ik een week voor de competitie ben gestopt, komt voor velen als onverwacht. Voor mijzelf was ik er al langer uit’, aldus Homma. 

In het seizoen 2013 speelde Homma nog met SCHC bij MA1.
In het seizoen 2013 speelde Homma nog met SCHC bij MA1. Foto: Roel Ubels

Geen prijzen

Onverwacht is het voor velen zeker. SCHC lijkt dit seizoen op pole-position te staan om de landstitel te gaan pakken nu Den Bosch kwalitatief gezien er op achteruit lijkt te zijn gegaan. Daarnaast heeft Stichtsche zich geplaatst voor de EHL. Voor Homma misschien juist een prachtig jaar om de prijzen te gaan pakken. 

“Ik begrijp dat voor sommigen dit als een verrassing komt. Mensen die dichter bij mij staan, die weten dat ik al langer twijfelde. Mijn hele leven heeft volledig om hockey gedraaid. Mijn prive leven, mijn maatschappelijke carrière, alles stond op plek nummer twee. Alles draaide om hockey, nu kan ik eindelijk die prioriteit eens verleggen”.

In het seizoen 2013-2014 maakt Suzanne Homma haar debuut voor Dames 1 in de thuiswedstrijd tegen Pinoké.
In het seizoen 2013-2014 maakt Suzanne Homma haar debuut voor Dames 1 in de thuiswedstrijd tegen Pinoké. Foto: Roel Ubels

Nieuwe carrière

Homma die vorig jaar net naast de landstitel in de Hoofdklasse dames greep is orthopedagoog en is gespecialiseerd in speciaal onderwijs. Een nieuwe rol binnen haar huidige werkgever zorgde ervoor dat de agenda nog voller liep. Jaren streed Homma mee om de landstitel, vanaf september 2022 is dat geschiedenis. 

“Vorig seizoen is natuurlijk een jaar geweest die me altijd zal bijblijven. Als team speelde we zo goed. De play-offs waren spannend. Helaas pakte we net niet de titel. Toch zullen de meeste jaren bij SCHC me bij blijven. Het is mijn club waar ik me echt thuis voelde. De meiden waar ik mee speelde, dat maakte het voor mij elk jaar weer leuk om opnieuw te gaan starten. Of ik helemaal ga stoppen met hockey? Dat denk ik niet, misschien ga ik wel bij dames 2 spelen waar ook mijn zusje op het veld staat”.

In haar laatste officiële wedstrijd voor SCHC, kan Homma net niet de landstitel van Den Bosch afsnoepen. Foto: Roel Ubels
In haar laatste officiële wedstrijd voor SCHC, kan Homma net niet de landstitel van Den Bosch afsnoepen. Foto: Roel Ubels

Reageer