Strafcorner schutter Balsdon ziet wederom kansen vanmiddag tegen Oranje | Hoofdklasse Hockey Nederland
Grace-Balsdon-groot-brittannie

Strafcorner schutter Balsdon ziet wederom kansen vanmiddag tegen Oranje

De Nederlandse dames mochten dinsdag nog van geluk spreken dat ze na zestig minuten hockeyen een gelijkspel behaalden tegen Groot-Brittannië. De Britten hielden de Oranjehemden goed onder controle en kregen in het laatste kwart kansen om te winnen. Toch verwachten de Britten vanmiddag een heel ander Oranje.

De Nederlandse dames zijn al jaren de sterksten van de wereld. Zelden laat de ploeg van Alyson Annan steekjes vallen. Toch was dat dinsdag wel het geval. In de eerst ontmoeting met Groot-Brittannië, kwam Oranje niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ‘We lieten Oranje niet spelen zoals ze graag zouden willen. Het plan was om de tegenstander op elke plek onder druk te houden, dit lukte. Hierdoor kwam Oranje niet in haar ritme. Een van onze kwaliteiten is dat we een jonge groep hebben, maar dat we er als team staan. Achteraf denk ik dat we misschien nog wel eruit hadden kunnen halen. We hadden de wedstrijd prima kunnen winnen’, aldus Balsdon die afgelopen dinsdag de kans kreeg om de winnende binnen te slepen bij een strafcorner.

Kans om te winnen

Want Groot-Brittannië kreeg wel degelijk de kans om te winnen. Meerdere strafcorners werden ‘om zeep’ geholpen. De snelle uitloopsters van Oranje maakten het de Britten onmogelijk om te scoren volgens Balsdon: ‘We moeten inderdaad nog even puzzelen hoe we het beste moeten omgaan met de aanvallende corner. Nederland liep goed uit en daardoor kwamen we niet tot scoren. Mijn sleep strafcorners resulteerde uiteindelijk uit tot niets. Hopelijk lukt dit vandaag wel’.

“De Nederlandse dames waren geïrriteerd. Ze zullen vandaag extra gemotiveerd zijn om ons te verslaan”

Grace Balsdon is de eerste sleepster van Groot-Brittannië

Geïrriteerd Oranje

Een 1-1 gelijkspel was het eindresultaat. In de shoot-outs bleek Nederland dan toch een maatje te groot. De meeste pogingen van de Britten werden goed verdedigd. Het bonuspunt was voor Oranje.

Toch liepen de Britten met een grotere glimlach van het veld dan die van Oranje. De blijheid kan extra worden vergroot bij een overwinning vanmiddag op Nederland. Toch is Balsdon van mening dat vanmiddag er een hele andere soort wedstrijd kan ontstaan: ‘Nederland zal gebrand zijn om vandaag van ons te winnen. Ze zijn geïrriteerd en willen niet nog eens punten verliezen. Ik denk dat ze extra gemotiveerd zijn om ons te verslaan. We zullen ons spel vandaag nog strakker moeten uitvoeren. Als we dat doen, kan denk ik dat we een stuntje kunnen veroorzaken’.

Hoofdklassehockey geeft vandaag live-updates van de FIH Pro League wedstrijden in Amstelveen. Volg de site of bekijk de wedstrijden live via Ziggo.

Reageer