Strafcornerschutter Demi Hilterman sleepte Bloemendaal na 72 seconden uit de zorgen | Hoofdklasse Hockey Nederland
Demi Hilterman van Bloemendaal in actie met Fiona Morgenstern.

Strafcornerschutter Demi Hilterman sleepte Bloemendaal na 72 seconden uit de zorgen

Afgelopen week maakte Bloemendaal bekend afscheid te nemen van het trainersduo Visser en Weel. Een roerige week voor de dames van Bloemendaal. Desalniettemin was daar vandaag niets van te zien. De dames van Bloemendaal wonnen met ruime cijfers, met onder andere twee prachtige doelpunten van Demi Hilterman. 

Al jaren probeert hockeyclub Bloemendaal haar damesteam richting de top te brengen. Waar de Mussen vaak meestrijden om degradatie, wil de club nu graag naar boven kijken. Dit jaar lukte het niet, waardoor de club besloot om het trainersduo Diederik van Weel en Jeroen Visser aan de kant te zetten. Vandaag moest Bloemendaal het opnemen tegen Laren. Een geduchte tegenstandster. Al snel mocht Demi Hilterman een corner aanleggen om de score te openen: “Als het goed is stonden er nog maar 72 seconden op het scorebord. De eerste corner was meteen raak. Ik sleepte de bal richting de stick van de keeper. Voor mijn gevoel was het geen goede corner, want hij ging net iets te laag. Toch ging de bal erin, waardoor mijn teamgenoten me al snel duidelijk maakte dat ik niet moest balen van de ‘mislukte’ poging. We stonden 1-0 voor”.

Kritisch op spel

Het zijn mooie woorden van de van HBS overgekomen speelster. Demi Hilterman is nog maar 23 jaar, kritisch op haar spel, maar heeft dit jaar al meerdere malen in de Hoofdklasse dames laten zien wat zij in haar mars heeft. Haar strafcorner is meedogenloos. Nadat haar ploeg in de wedstrijd tegen Laren al op een mooie 4-1 voorsprong stond, mocht Hilterman nog eenmaal aanleggen. Stijf in de kruising moesten de dames van Laren de bal van het strafcornerkanon weer terug vinden. “Op mijn spel ben ik heel kritisch. Ik bekijk het van jaar op jaar en van wedstrijd op wedstrijd. De stap van HBS twee jaar geleden naar Bloemendaal was een grote. En ook al scoorde ik vandaag twee keer, de afgelopen twee wedstrijden lukte het minder goed. Deze week heb ik dus nog extra hard getraind en dat wierp vandaag zijn vruchten af”

Spanning op de training

De overwinning van Bloemendaal op Laren was een welkome. De bekendmaking van het aftreden van de trainersstaf gaf namelijk enige vorm van rumoer op ’t Kopje: “Het maakte wel wat los. Bij de een natuurlijk wat meer dan bij de ander. In het begin van deze week hing er dus ook wel wat spanning op de training. Toch willen we het als team het seizoen graag goed afmaken met de trainersstaf”.

Richting Oranje

Waar Demi Hilterman van Bloemendaal een van de betere strafcorners van Nederland heeft, heeft zij opvallend genoeg nog geen uitnodiging gekregen van Alyson Annan om mee te gaan trainen bij de Hoofdklassegroep van Oranje. Naast het ‘grote’ Oranje, maakt Annan op dit moment ook gebruik van een Talentengroep en een Hoofdklassegroep, om jonge talenten in aanraking te laten komen met Oranje. Hilterman: “De uitnodiging heb ik nog niet, maar op dit moment ben ik er ook nog niet mee bezig. Ik wil heel graag mijn spel verder finetunen. Als kind hoop je altijd dat je nog eens bij Oranje komt, ook nu hoop ik dat nog steeds. Mijn tijd komt nog wel”.

Diederik van Weel en Jeroen Visser maken het dit jaar nog af bij Bloemendaal.
Diederik van Weel en Jeroen Visser maken het dit jaar nog af bij Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Reageer