Streamingdienst Viaplay zet in op live wedstrijden Hoofdklassehockey | Hoofdklasse Hockey Nederland

Streamingdienst Viaplay zet in op live wedstrijden Hoofdklassehockey

De hockeywedstrijden uit de Nederlandse hoofdklassehockey zijn de komende jaren live te zien bij de streamingdienst van Viaplay. Het nieuwe streamingplatform heeft de uitzendrechten binnengehaald. De interlands van Oranje blijven wel te zien op Ziggo Sport en deels via de NOS.

Viaplay kwam begin dit jaar de Nederlandse markt op. De streamingdienst kocht onder meer de uitzendrechten van de Formule 1, dat daarvoor via Ziggo werd uitgezonden. Alleen abonnees van Viaplay kunnen in Nederland live alle verrichtingen van wereldkampioen Max Verstappen zien. Viaplay haalde ook de uitzendrechten van onder meer de Engelse en Duitse voetbalcompetities en het darts binnen. Het pakket wordt nu uitgebreid met alle wedstrijden uit de hoofdklasse hockey voor mannen en vrouwen.

Hoofdklasse op zaterdag

Of de meeste hockeywedstrijden nu nog alleen op zondag en incidenteel op vrijdag worden gespeeld is de grote vraag. Alle schijn heeft er naar dat er ook gekozen wordt om ook de zaterdagavond competitiewedstrijden in te plannen, zodat zoveel mogelijk wedstrijden uitgezonden kunnen worden.

,,Dit past perfect bij onze doelstelling om de kwaliteit van het tophockey in Nederland continu te verbeteren, de hoofdklassehockey te blijven professionaliseren en de fanbase voor het tophockey te vergroten”, zegt voorzitter Tjeerd Boven van de Hockey Hoofdklasse cv (HHcv), het overkoepelende orgaan van clubs uit de hoogste afdeling. Algemeen directeur Erik Gerritsen van hockeybond KNHB noemt de samenwerking met Viaplay ‘zeer welkom’ om de sport te promoten.

De NOS blijft samenvattingen uitzenden van de hockeywedstrijden en sommige duels live. Hiervoor hebben Viaplay, de KNHB en HHcv een aparte overeenkomst gesloten. Alle live wedstrijden van viaplay over de hoofdklassehockey kunnen vanaf september worden gevolgd.

Reageer